Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akkor most mikor is volt a...

Waltgab kérdése:

Akkor most mikor is volt a teremtés a vallás szerint?

Figyelt kérdés

Eddig azt hittem, hogy legalább a bibliai alapokban hívők ugyanazt állítják, de olvasom az utóbbi hetek termését itt az oldalon, valamint a neten és azt látom hogy ez nem így van.

Nem bánnám, ha minden jelenlevő vallás képviselője nyilatkozna az utókornak ezen időpontról, a vallás megjelölésével.

Eddig én a közel 6000 éves időpontról tudtam.

2018. ápr. 25. 10:58
1 2
 11/19 Dongaben ***** válasza:
55%

A ma ismert Biblia az egyetlen, amiből vissza lehet számolni. Ez Krisztus előtt kb. 5500 év. (Ez persze butaság...) Ezt Ádám leszármazottainak életkorából számolták ki. Azért nehéz elképzelni, hogy 6-7-8-900 évet élt valaki. A korábbi vallásokról nincs ilyen infó, csak annyi, hogy jóval régebbiek.

Egyház nélküli hívő vagyok...

2018. ápr. 25. 14:47
 12/19 anonim ***** válasza:
A Biblia első verse világosan rámutat erre az 1Mózes 1:1-ben, ahol ez áll: ,Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet." Tehát Isten nem határozta meg a föld és az ég, vagy mondhatnánk úgy is, a világegyetem megteremtésének az időszakát. A föld lakhatóvá tételének és az élet létrehozásának időszakát hat napban határozta meg és megadja, hogy melyik napon mit tett. A nap szó bármilyen hosszúságú lehet. A ma használatos nap szó alatt nem ugyanazt értjük, amit régen. Azt is figyelembe kell venni, hogy Isten szemszögéből más hosszúságú egy nap, mint a mi szemszögünkből. Ezért felesleges azon gondolkodni, hogy a föld lakhatóvá téltelénél és benépesítésénél milyen hosszú lehetett egy nap. Egyszerűen Isten napokra osztva adta meg a már említett dolgokat, hogy mi emberek tisztán láthassuk azt, hogy milyen sórendben végezte el a föld lakhatóvá tételét és benépesítését.
2018. ápr. 25. 21:14
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Megmondom az igazat: Fogalmam sincs, nem voltam ott.
2018. ápr. 25. 22:10
 14/19 anonim ***** válasza:

#12 erre utaltam a #9-ben: בְּרֵאשִׁית ‬Bereshit, Hebrew for "in the beginning,"

ógörög Ἐν ἀρχῇ Kezdetben. A szó nem időhatározó, hanem talán állapothatározóhoz van legközelebb. Jelentése: kezdetében, eredetében. Három könyv ezzel kezdődik. Fontos. A legfontosabb.

2018. ápr. 25. 23:06
 15/19 anonim ***** válasza:

Kérdező: "Akkor most mikor is volt a teremtés a vallás szerint?"

A teremtést és annak időpontját senki sem tudja és nem is tudhatja. Senki nem tudhatja, hogy Ádám mikor teremtetett! Senki sem tudhatja, hogy Ádám meddig, mennyi ideig volt egyedül a Paradicsomban Éva megteremtéséig! Azt sem tudhatja senki, hogy mennyi idő telt el Éva megteremtésétől a bűnbeesésig!

Csak azt az időtartamot tudhatjuk, amely a bűnbeesés ill. a Paradicsomból való kiűzetéstől kezdődik.

Tehát az ismert idő tartam, nem a teremtéstől kezdődik, hanem a bűnbeeséstől, a Paradicsomból való kiűzetéstől kezdődik!

2018. máj. 9. 23:50
 16/19 anonim ***** válasza:
53%

Pár hete láttam egy fotót, melyen egy bazi nagy teremben, ül egy rakás bíboros , középen a Pápával.

Alatta a felirat szövege így szólt:

" A tudomány rendre feladja a leckét az egyháznak"

És azt hiszem ez mindent elmond.

Ha II. János Pál nézeteit veszem kiindulási pontnak, miszerint evolúció nem volt, csak teremtés, majd jött a humoros Feri Pápa, aki azt mondta, hogy volt evolúció és volt ősrobbanás, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy valamelyik tévedett.

Mindkettőnek nem lehet igaza.

A valóság viszont az, hogy a vallás érzi a vesztét. A tudomány egyre több bizonyítékkal áll elő, ami alaposan aláássa a vallási történeteket, egyben a bibliát is.

Valóban tök mindegy, hogy a vallás szerint mikor volt a teremtés, mivel a különböző egyházak mást és mást állítanak, vagy vélelmeznek, de igazság csak egyetlen egy lehet.

A keresztény lehurrogja a zsidó bibliát, mintha nem is abból indult volna ki ez az egész őrület.

A Jehova lehurrogja a nem is tudom melyik vallást, míg egy kínai vallás lehülyézi egy másik nem is tudom milyen vallást, és ennek megkoronázásaként az afrikai csibobicsuhókuszpókusz törzs vallása meg lehurrogja az összes eddigit, mert ők pontosan tudják, hogy a fekete párduc ellette a föld bolygót.....

Tényleg ennyire nehéz észrevenni, hogy az egyes emberek vallási meggyőződését a földrajz határozza meg ?

Ahová születsz, azon vallást kezded el fanatikus módon bizonygatni...

Akinek egy csepp esze van, be kell lássa, ennyiféle vallás, ennyiféle története nem lehet igaz egyszerre, ergo az összes vallás állítása nem más, mint dajka mese.

A biblia és a fekete párduc legendája tökéletesen egyenértékű egymással.

2018. máj. 10. 23:54
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

KRHMMN! Kedves # 16-os! Tessék jobban utánanézni!!!

"Ha II. János Pál nézeteit veszem kiindulási pontnak, miszerint evolúció nem volt, csak teremtés"

>>II. János Pál pápa 1996-ban a Pápai Tudományos Akadémiához címzett levelében fejtette ki: „az új fölfedezések egyre inkább annak felismeréséhez vezetnek bennünket, hogy az evolúció több, mint hipotézis"<<

[link]

BUKTA. Az ízesítését Te döntheted el... S lám-lám, a cikk közepén mi van? Az általad is említett kép, s:

"Bíborosok a pápánál. A tudomány rendre feladja a leckét az egyháznak."

Aztán olvasom tovább, s látom, egy véleményen vagyunk... Szóval, okosan! Inkább nézz utána, mielőtt írsz, mert különben írásod hiteltelen lesz.

(Különösen ilyen triviális dologban... II. János Pál természettudományok támogató nézetei közismertek.)

Aztán megtalál vidiripi meg Diótorta, meg Zoltán, a kvantumfizikus, és jajj lesz neked!

2018. máj. 11. 00:53
 18/19 anonim ***** válasza:

A II. János Pál és a Feri nézeteltérését a Discovery csatornán látottakból "idéztem". Biztosan Ők sem tudták jól.

De úgy látom a hozzászólásom nem volt eléggé egyértelmű, vagy Te nem akarod annak látni.

A lényeg:

Tök mindegy, hogy Te milyen vallás tanait fogadod el, valójában nem teszel és hiszel mást, mint amit a földrajz rád rótt.

A vallás meg próbál benyalni a tudománynak, hogy azért mégse nézzék már hülyének az embert.

Nem az van, hogy a villámot isten szórja és én ehhez foggal körömmel ragaszkodom.

Ha a tudomány kideríti, hogy mitől van a villám, akkor a vallás gyorsan kiveszi a bibliából, mert különben hülyének néznek.

2018. máj. 11. 01:05
 19/19 anonim ***** válasza:

hát ez a gyakori "Valláskritika" ! Óriási kerekek a kocsi alatt!

A rendkívül értelmes 17-est a csökött mániákus 18-as azonnal lecsapja egy mozdulattal.

És mindeközben a Valláskritikához semmi köze az egésznek.

A vallás, az emberek HITE, - ma több, mint 7 milliárd ember hite, az eddig élt mintegy 107 milliárd ember hite - nem valami földrajzi adottságnak megfelelő helyi növény, amit egy degenerált, majomszinten megrekedtnek ki kellene tépni.

Pont nem a tájanként eltérő agroökológiai adottságoknak megfelelő valami, mert nem a természetből nő ki, hanem a természetfelettiből száll alá. És jó esetben transzcendens lehetőséget ad az EMBERNEK - akinek a magas képességei -nevezhető érzékeinek is-, mint a szóérzék, a beszédérzék, az én-érzék szintén nem a természetből "nőnek ki".

Soha nem nőtt volna ki Beethoven IX. szimfóniája, a Rilke versek sem, és a többi millió nagy műalkotás a természetből.

Ennek egyszerű bizonyítéka is van, azok számára, akik mint rendőrségi nyomozók fordulnak a vallásokhoz: ha egy gyerek nem emberek közt nevelkedik, hiába adottak ezek az érzékei, nem érti a szót, nem beszél nem tud magára így gondolni "én" és még a függőleges testhelyzetet sem veszi fel.

Bizony, az ember az emberré levést az embertől tanulja. És ebben a nevelés felelőssége világlik fel előttünk. Mert mit tegyen az a gyermek, akit úgy neveltek, hogy nem mutatták fel nekik az értékeket, beszélni ugyan megtanult, de nem tudja mi az, hogy ima hogy hála, hogy mi az eredete - amiről egyébként van tudomás kicsi korában, de elfedik. Hogy mit jelent az istengyermekség?

Hogy hova nőhet fel?

Vagy számára mit jelent, hogy marad az evolúció és a biológia földrajzi adottságú terméke?

Vagy közeledik az az Abszolútumhoz? az Isten, Brahman, Allah, Tao, Buddha-tudatállapothoz?

Az ember szabad. Választhatja hogy futkározik horizontálisan - ahogy már az ókori keletiek mondták a "hírnév,vagyon, rang" után, vagy "transzcendens" -felülemelkedő erőkkel közeledik az Abszolútumhoz.

The Primeval State of Man was Wisdom, Art and Science - mondja William Blake - Az ember eredeti állapota Bölcsesség, Művészet és Tudás volt. (Weöres S. fordítása)

2018. máj. 11. 07:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!