Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akkor most mikor is volt a...

Waltgab kérdése:

Akkor most mikor is volt a teremtés a vallás szerint?

Figyelt kérdés

Eddig azt hittem, hogy legalább a bibliai alapokban hívők ugyanazt állítják, de olvasom az utóbbi hetek termését itt az oldalon, valamint a neten és azt látom hogy ez nem így van.

Nem bánnám, ha minden jelenlevő vallás képviselője nyilatkozna az utókornak ezen időpontról, a vallás megjelölésével.

Eddig én a közel 6000 éves időpontról tudtam.

2018. ápr. 25. 10:58
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
73%

"Eddig én a közel 6000 éves időpontról tudtam."

Ehhez csak a nagyon elvakult fanatikus kreacionisták ragaszkodnak, mivel elég sok tényt kell letagadni hogy valaki elhihessen ilyesmit.

Velük ellentétben azért a hívők többsége értelmes ember :)

2018. ápr. 25. 11:17
 2/19 anonim ***** válasza:
82%

Azért nem csak keresztény/judeokeresztény vallások vannak! :)

De a keresztények e téren megoszlanak.

- Jelentős részük elfogadja a természettudományos álláspontot a Világegyetem keletkezéséről.

- Egy szűk, ámde hangos csoport - leginkább a neoprotestáns kisegyházak képviselői - tartják magukat a nagyjából Newton korabeli állásponthoz, és a Biblia mindenekfelettiségét hangoztatva állítják a 6+1 napos teremtés és a kb 6000 éves Világegyetem igazságát.

- Egy mégszűkebb, és halkabb csoport elfogadja az Univerzum korát (kb. 13,8 milliárd év), de a teremtést is, ők a 6+1 napot gondolják "kicsit hosszabb"nak.

2018. ápr. 25. 11:34
 3/19 anonim ***** válasza:
9%
Te kicsit el vagy tévedve kérdező. A vallás hit. ÉS mindenkinek joga van azt hinni, ami jól esik neki. Nem szemre hányható.
2018. ápr. 25. 11:36
 4/19 anonim ***** válasza:
20%

"Te kicsit el vagy tévedve kérdező. A vallás hit. "

Kicsit el vagy tévedve. A vallás nem hit, két külön dolog.

A vallás: különböző (emberi) előírásoknak eleget téve akarunk Istennek tetszeni

Hit: elfogadjuk Krisztus áldozatát, az üdvösségünket (szellemi újjászületés), és ebben a szellemben formálódunk krisztusivá szeretetben (megszentelődés)

Máshogy:

Vallás: mit tehetek én, hogy üdvözüljek

Hit: mit tett Isten (Jézus), hogy üdvözüljek

Csak a nem hívők és nem vallásosak gondolják, hogy a kettő ugyanaz

2018. ápr. 25. 12:20
 5/19 anonim ***** válasza:
80%

Elvtársak !

Próbáljanak a kérdésre korlátozódni. Engem is nagyon érdekelne már a kuszaság mögötti "igazság".

:)

2018. ápr. 25. 12:26
 6/19 anonim ***** válasza:
1-es , nálatok mit mond a fáma ?
2018. ápr. 25. 12:28
 7/19 anonim ***** válasza:
87%

Normális hívő elfogadja a természettudományos álláspontot.

Kevésbé normális hívő azt mondja, hogy ez csak a világ teremtése - de az élővilágot jóval később teremtette.

Vakhívő ragaszkodik a 6 napos teremtéshez.

2018. ápr. 25. 12:32
 8/19 anonim ***** válasza:
5%
Az ember lett kb. 6000 évvel ezelőtt megteremtve. A föld és a bolygók "kezdetben" lettek megteremtve (I. Mózes 1:1). A többi dolog hat teremtési nap alatt lett megteremtve. Amik nyilvánvalóan nem 24 órás napok voltak, hanem hosszabb időszakok. Ugyanis a Biblia szerint Isten a hetedik "napon" megnyugodott minden (teremtési) munkájától. És Pál apostol szerint Istennek ez a nyugalmi napja még az ő idejében is tartott.
2018. ápr. 25. 12:46
 9/19 anonim ***** válasza:
68%

A teremtés szakadatlanul zajlik. Nem történeti időben múlt-jelen-idő tengelyen való történés ez, hanem keletkezés, eredet (en arché) ITT ÉS MOST mitikus realitás. A történeti idő eseményeivel a különféle tudományok foglalkoznak.

Elvtárs - mit szólsz ehhez?

2018. ápr. 25. 12:53
 10/19 anonim ***** válasza:
75%

A katolikus egyház es a pápa elfogadja korunk tudományos ismereteit, így a tudomány jelenlegi állását is a Föld korára vonatkozólag, valamint az evolúciót és at ősrobbanást is, csak ezeket a dolgokat Istennek tulajdonítjuk, nem a véletlen művének. Én személy szerint a Földünk valós korában sokkal inkább a végtelen Istent látom, mintha 6000 évesnek gondolnám a Földet.

Én azt vettem észre, hogy a neoprotestáns gyülekezetekben nagyon tudatos ez a kreacionista dolog. Azt mondják a híveiknek, hogy a tudomány téved, és persze a történelmi egyházak bűnösek, mert ők is egyetértenek a tudomány álláspontjával, de persze, mi tudjuk az igazságot. Ezzel az egyszerű hívekben azt a hatást keltik, hogy ők különbek a többi embernél, ők a kiválasztottak, mert ismerhetik a "teljes igazságot". Nagyon jól ki van ez találva.

2018. ápr. 25. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!