Akkor most mikor is volt a teremtés a vallás szerint?
Eddig azt hittem, hogy legalább a bibliai alapokban hívők ugyanazt állítják, de olvasom az utóbbi hetek termését itt az oldalon, valamint a neten és azt látom hogy ez nem így van.
Nem bánnám, ha minden jelenlevő vallás képviselője nyilatkozna az utókornak ezen időpontról, a vallás megjelölésével.
Eddig én a közel 6000 éves időpontról tudtam.
"Eddig én a közel 6000 éves időpontról tudtam."
Ehhez csak a nagyon elvakult fanatikus kreacionisták ragaszkodnak, mivel elég sok tényt kell letagadni hogy valaki elhihessen ilyesmit.
Velük ellentétben azért a hívők többsége értelmes ember :)
Azért nem csak keresztény/judeokeresztény vallások vannak! :)
De a keresztények e téren megoszlanak.
- Jelentős részük elfogadja a természettudományos álláspontot a Világegyetem keletkezéséről.
- Egy szűk, ámde hangos csoport - leginkább a neoprotestáns kisegyházak képviselői - tartják magukat a nagyjából Newton korabeli állásponthoz, és a Biblia mindenekfelettiségét hangoztatva állítják a 6+1 napos teremtés és a kb 6000 éves Világegyetem igazságát.
- Egy mégszűkebb, és halkabb csoport elfogadja az Univerzum korát (kb. 13,8 milliárd év), de a teremtést is, ők a 6+1 napot gondolják "kicsit hosszabb"nak.
"Te kicsit el vagy tévedve kérdező. A vallás hit. "
Kicsit el vagy tévedve. A vallás nem hit, két külön dolog.
A vallás: különböző (emberi) előírásoknak eleget téve akarunk Istennek tetszeni
Hit: elfogadjuk Krisztus áldozatát, az üdvösségünket (szellemi újjászületés), és ebben a szellemben formálódunk krisztusivá szeretetben (megszentelődés)
Máshogy:
Vallás: mit tehetek én, hogy üdvözüljek
Hit: mit tett Isten (Jézus), hogy üdvözüljek
Csak a nem hívők és nem vallásosak gondolják, hogy a kettő ugyanaz
Elvtársak !
Próbáljanak a kérdésre korlátozódni. Engem is nagyon érdekelne már a kuszaság mögötti "igazság".
:)
Normális hívő elfogadja a természettudományos álláspontot.
Kevésbé normális hívő azt mondja, hogy ez csak a világ teremtése - de az élővilágot jóval később teremtette.
Vakhívő ragaszkodik a 6 napos teremtéshez.
A teremtés szakadatlanul zajlik. Nem történeti időben múlt-jelen-idő tengelyen való történés ez, hanem keletkezés, eredet (en arché) ITT ÉS MOST mitikus realitás. A történeti idő eseményeivel a különféle tudományok foglalkoznak.
Elvtárs - mit szólsz ehhez?
A katolikus egyház es a pápa elfogadja korunk tudományos ismereteit, így a tudomány jelenlegi állását is a Föld korára vonatkozólag, valamint az evolúciót és at ősrobbanást is, csak ezeket a dolgokat Istennek tulajdonítjuk, nem a véletlen művének. Én személy szerint a Földünk valós korában sokkal inkább a végtelen Istent látom, mintha 6000 évesnek gondolnám a Földet.
Én azt vettem észre, hogy a neoprotestáns gyülekezetekben nagyon tudatos ez a kreacionista dolog. Azt mondják a híveiknek, hogy a tudomány téved, és persze a történelmi egyházak bűnösek, mert ők is egyetértenek a tudomány álláspontjával, de persze, mi tudjuk az igazságot. Ezzel az egyszerű hívekben azt a hatást keltik, hogy ők különbek a többi embernél, ők a kiválasztottak, mert ismerhetik a "teljes igazságot". Nagyon jól ki van ez találva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!