Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten milyen alapon várja el...

Isten milyen alapon várja el a hitet, ha egy olyan világot teremtett, amiben semmi nem utal arra, hogy bármi is teremtett lenne?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 18. 11:21
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
28%
A reakciód teljesen értelmetlen... tételeket, számokat, levezetéseket mondtam. Bizonyítsd be, a számok az én állításom fogják igazolni.
2018. ápr. 19. 01:31
 32/38 anonim ***** válasza:
35%

"Ha azt állítod, bárki is létre kellett hozza a világunk törvényeit, ezt elég szilárdan meg kéne alapoznod, hiszen komoly horderejű kijelentés. "

Szia kérdező! Tudod miért írja oda a rendszer a hozzászólásaidra, hogy "a kérdező kommentje"? Mert te kérdeztél. Így te állítottad egy hibás kérdéssel, hogy a világ nincs tervezve, téged terhel a bizonyítás, amit mellébeszéléssel próbálsz elodázni. VAgy nem te írtad ki a kérdést?:)

Állítottad, hogy semmi nem utal a tervezettségre. Bizonyítsd!

2018. ápr. 19. 11:09
 33/38 A kérdező kommentje:

"A reakciód teljesen értelmetlen... tételeket, számokat, levezetéseket mondtam. Bizonyítsd be, a számok az én állításom fogják igazolni."

Viccelsz? Az egész mondandódat egy olyan állítással kezdted, amit azóta sem tudsz mivel alátámasztani.

Amikor pedig erre rámutattam, nekiálltál mellébeszélni. Persze ez is elég beszédes...

"Szia kérdező! Tudod miért írja oda a rendszer a hozzászólásaidra, hogy "a kérdező kommentje"? Mert te kérdeztél. Így te állítottad egy hibás kérdéssel, hogy a világ nincs tervezve, téged terhel a bizonyítás, amit mellébeszéléssel próbálsz elodázni."

Ha azt állítod, hogy valami létezik, vagy úgy létezik ahogy te gondolod, tiéd a bizonyítás terhe. Mivel valaminek a nemléte többnyire bizonyíthatatlan.

Rajtad áll a dolog. Tudsz egyetlen dolgot is mondani, ami arra utal hogy az teremtett lenne, vagy nem létezik ilyen dolog?

2018. ápr. 19. 11:19
 34/38 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem meg elvarja a hitet.

Nem akar maaga korul gyanakvo teremtmenxekkel elni, hanem csak olyanokkal akik hisegesek es ragaszkodok.

A teremtettsegben valo hit szivbeli hozzaallas kerdese. M8vel nincs ra objektiv bizonyitek, ezert a sziv dont az igazsag vagy a hazugsag !ellett.

2018. ápr. 19. 15:49
 35/38 anonim ***** válasza:
0%

Je es ez meg mindig leves.

Attol, hogy valaki az osrobbanas helyett teremtettsegben hosz, nem lesz sokkal jobb ember, csak fogekonyabb lesz arra, hogy meghallja azAtya hangjat es tanuljon is tole.

2018. ápr. 19. 16:11
 36/38 anonim ***** válasza:
75%

Erre senki nem fog neked tudni válaszolni, kérdező.

Eleve értelmes hívő nem is válaszol erre, mert tudja, hogy nincs válasz.

2018. ápr. 19. 21:38
 37/38 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem igaz hogy semmi nem utal a teremtésre, de tegyük hozzá, hogy a bal agyféltekével vizsgálva. Ha valaki túlnyomórészt azt használja, akkor az ilyen objektív eldönthetetlen kérdésekben a tagadást fogja választani.

Isten jogosan várja el mindenkitől a hitet, mindenkinek van jobb agyféltekéje is. (Ha egészséges emberből indulunk ki)

2018. ápr. 20. 12:11
 38/38 anonim ***** válasza:
32%

"mindenkinek van jobb agyféltekéje is " - meg szellemi élete (nem azonos az agyműködéssel, mert ha kiteszed az agyad az asztalra nem fog az neked gondolkodni:),

emberi méltósága és világképe, LÉTSZEMLÉLETE, melyet az Isten-ember-világ önmegismerés (gnózisz) révén alakít ki.

(Nem belezuhanva a biológia tankönyvébe, ki se látva onnan.)

Egyébként ez adja az ember dignitását. És ha megfigyelitek,a kisgyerekben mindig van dignitás - tudomása van az Eredetéről - ha nem is tudja szavakkal elmondani, a megismerés folyamata révén van tudomása. Rossz nevelők, rossz iskola kikezdhet ezt - és felnővén elvesztheti ezt az ember.

2018. ápr. 20. 12:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!