Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha létezik Isten, akkor miért...

Ha létezik Isten, akkor miért van ateista ill. kételkedő ember?

Figyelt kérdés

Igazság ugye csak egy van! Nem lehet egyszerre két állapot, hogy egyszerre létezik is Isten meg nem is.

Valaki téved. Én ateista vagyok és úgy gondolom, ha létezne isten akkor nem lennének kételkedő emberek.

2018. márc. 29. 13:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
3%

A Biblia sehol nem állítja, hogy a Föld lapos, a Biblia pár lépésel a tudomány elött jár(t)

[link]

2018. márc. 29. 15:34
 12/21 anonim ***** válasza:
21%

Az Isten nem tölti meg félelemmel gyermekei szívét, bár tévúton járnak, kiket a Gonosz nevelt fel és pusztulásra vannak ítélve, amennyiben nem térnek meg az Isten akarata szerint!

Áldottak, akik az egyetértés útján járnak. Áldott legyen az Isten!

2018. márc. 29. 15:43
 13/21 anonim ***** válasza:
72%

Ami a linekedet illeti, ez egy nagy rakás marhaság. Már bocsi.

De rögtön a Bibliai igék amiket hoz, egyszerű belemagyarázások, részben azok is hibásak.

Például rögtön a legelső, a szerző szerint a Biblia alapján a Föld gömb alakú, mert azt állítja, hogy a Föld kerek. Az illető szemmel láthatóan nem figyelt oda matekon amikor a geometriát tanulták, a gömb és a kerek két teljesen eltérő fogalom. Egy lapos korong például tökéletesen kerek.

Amiket pedig a tudomány szájába akar beleadni, azok egyszerűen hazugságok. Szintén a legelső, "a Föld lapos" sosem létezett tudományos kijelentésként. Pont úgy ahogyan a többi sem.

2018. márc. 29. 15:51
 14/21 anonim ***** válasza:
18%

Isten nem kötelez senkit hogy higgyenek benne.

A bizonyítékok alapján, ha valaki még is kételkedik, mert nem tartja elegendő bizonyítéknak, vagy nem fogadja el a bizonyítékokat, megteheti.

Ám, ez nem mentesíti attól, hogy Isten előtt felelni fog.

2018. márc. 29. 16:29
 15/21 anonim ***** válasza:
27%

Szia en kereszteny vagyok, nem tudom mennyire ismered a Bibliát de amit mondasz az nem helyes, Isten van de emellett vannak ketelkedo emberek. Pl ott van hitetlen Tamás, aki nem hitte el Jezus feltamadasat amig meg nem erinti sebeit.

Ketelkedo emberek mindig lesznek. Jezus is sokszor megfeddi tabitvanyait amiert ketelkednek, pl Petert aki megprobal a vizen menni Jezus után

2018. márc. 29. 16:34
 16/21 anonim ***** válasza:
37%

Nem vagyok vallásos, csak hívő, úgyhogy lehet, hogy hülyeséget mondok, de én úgy képzelem el a dolgot, hogy Istent kell fix pontnak tekinteni ebben a "rendszerben".

"Nem lehet egyszerre két állapot, hogy egyszerre létezik is Isten meg nem is."

Igazad van, ezért kell az ő létezését/nem létezését tekinteni fix pontnak az emberek meggyőződése helyett. Tegyük fel, hogy létezik. Isten csak a lehetőséget adta meg az embernek, hogy a mennybe jusson, ha követi a parancsolatait, de mivel szabad akaratunk van, az már mindenkinek a saját döntése, hogy él-e ezzel a lehetőséggel, vagy nem. Aki ateista, az nyilván nem él a lehetőséggel, aki kételkedik, az pedig vagy megingott a hitében, vagy épp a hit felé tart. Az, hogy vannak ateisták és kételkedők nem azt bizonyítja, hogy nincs Isten, hanem azt, hogy szabadon döntünk a sorsunkról.

2018. márc. 29. 21:01
 17/21 anonim ***** válasza:
55%

Tehát valaminek a léte attól függ, hogy te kételkedsz-e benn, vagy sem?

Érdekes példákat tudnék írni, de most nem teszem. Csak csodálkozok egyet eszmefuttatásod abszurditásán.

2018. márc. 29. 22:48
 18/21 Alex Fly ***** válasza:
49%

A kérdésed és az ebből levezetett véleményed alapján ezt a kérdést fel sem tehetted itt.

Ugyanis a logikád szerint mivel van rengeteg analfabéta, ezért nem létezhet írás...

2018. márc. 30. 01:34
 19/21 anonim ***** válasza:
Isten nem akarja ráerőltetni magát az emberekre, hanem tiszteletben tartja a döntésüket.
2018. márc. 30. 17:11
 20/21 anonim ***** válasza:
Azért teremtett ateistát,hogy ki tudja tömni az egyik kénköves létsíkját ilyesztgetés gyanánt a hívei számára.
2018. márc. 31. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!