Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi lenne akkor ha kiderülne,...

Mi lenne akkor ha kiderülne, hogy Jézus nem támadt fel?

Figyelt kérdés

A korból, melyben Jézus élt fenmaradt egy autentikus levél. A levélben ez olvasható:

"Jézus állitólag azzal fenyegetőzött, hogy harmadnapon a halálból föl fog támadni. E szóbeszéd eredetét megtudnom nem sikerült, de főpapi körökben is tudnak róla. Sőt éppen most fontolgatják, hogy mit tehetnének a dolog megakadályozására."

Az irnok helyesbitett:

"-Nem azt akartam mondani ezzel, hogy el is hiszik a halálból való föltámadást, nem. Megeshet azomban az, hogy hivei megkisérlik a holtestet ellopni, eltüntetni, és ezzel félrevezetni az egyszerű embereket. A papok és a tanács tagjai ezért nyugtalanok, hogy testét nem égették el, mint a másik két bűnösét.

-Az irnok nem tartotta szükségesnek a sir felnyitását, mivel a zsidók által odaálitott őrök kijelentették, hogy mióta az áruló tanácstagok, József és Nikodémus szolgái a zárókövet odahelyezték, nem nyúlt a sirhoz senki."

-ha nem volt betéve a sirba, nem támadhatott fel.

"-A zsidók királyának a teste elhagyta gyolcsburkát, eltűnt, bár a mirhától és az aloétól megkeményedett gyolcs még megőrizte a holtest körvonalait, csak a FEJET TAKARÓ VERITÉKKENDŐ VOLT KÜLÖN, TÁVOLABBRA."

2010. jún. 10. 07:58
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Ez már filozófia. A szövegekben, melyek abból az időből maradtak fenn, a hangsúly nem a Jézuson volt, hanem az eszmén. Az alsó rétegek azaz pór, csőcselék nép között elterjedt, hogy az ember egyformának született, senki sem született sem úrnak, sem szolgának, mindenkit egyenlőnek kell venni. Na ebből volt aztán a baj, mert a felsőbb rétegek nem tudták elképzezni, hogy egy tisztviselő vagy császár egyenlő lehetne a koldussal. Ezért Jézusnak voltak követői, de főleg asszonyok, mert az assznyoknak a zsidóságban nem volt sem joguk, sem szavuk. És ezzel a problémával küzdünk még manapság is, pedig már azóta eltelt 2010 esztendő.
2010. jún. 21. 07:34
 22/24 anonim ***** válasza:
Sok Jézushoz hasonló gondolkodású ember volt,akik korukban kiemelkedő alakok is voltak, de nem formálták úgy a történelmet, mint Ő. Az ő követői a mai napig úgy vélik,hogy ő él, a szent szellemmel való betöltekezés valódi és benne és általa istennel valódi kapcsolat tartható fenn. Ezek közül sokan tudósok, filozófusok. Van aki a természettudományon keresztül, van aki a pszichológián keresztül jutott el Istenhez. Nevezheted filozófiának, de ez akkor is elgondolkodtató.
2010. jún. 21. 13:22
 23/24 anonim ***** válasza:

Jézus feltámadt nincs mi lenne, ha ....

Ennyi vagy elfogadod vagy nem.

Te döntesz.

2010. júl. 29. 22:40
 24/24 anonim válasza:

Nem támadt föl!!!

Ezt az egyház találta ki, hogy minél nagyobb hatalomra és pénzre tegyen szert az egész világon, és alattvalókat szerezzen. A Bibliát úgy állította össze, hogy ne legyen ellentmondás (mert lenne bőven), ráadásul itt-ott még át is írta, megtoldotta.

Nem az a lényeg, hogy mi történt Jézussal, hanem az, hogy milyen üzenetet hozott a világnak, mert ezért jött. Azért ő Jézus a Krisztus, mert sikerült elérnie a Krisztusi létet, sikerült az Atyával egyesülnie. Azt az üzenetet hozta, hogy mi is tegyünk így. Ne templomokban, hanem magunkban keressük az Urat, Jézust pedig ne imádjuk, hanem csak kövessük őt, és ha így teszünk, mi is egyek lehetünk az Atyával, mi is elérhetjük a Krisztusi minőséget.

Az egyház nagyon szépen kitalálta ezt a közvetítéses (Jézus) dolgot Isten és ember között. Miért? Hogy soha a büdös életbe ne találjátok meg magatokban Istent, és ne tapasztaljátok meg, hogy milyen is az ő gyermekének lenni, hanem féljetek tőle... Mert ha mégis így tennétek, kinek lenne szüksége az egyházra? Senkinek! Na hát pont ettől tartanak.

Jézus nem támadt föl, de nem is halt meg, legalábbis nem a keresztfán. Ez egy szépen előre megszervezett terv volt. Miután levették a fáról a sírba helyezték. Vittek aloe verát (sebgyógyító-->egy halottnak rohadtul nem gyógyul a sebe és amúgy is minek?!?) és mirhát (fájdalomcsillapító--> :'D halottnak mi az égnek kell fájdalomcsillapító??). Megjelent Mária Magdolnának (felesége volt, akármennyire is fájdalmas a tény) és a tanítványoknak. Megjelent....szóószerint, hiszen még éélt!!

Aztán miután küldetését befejezte feleségével Dél-Franciaországba hajóztak Árkádiába, és ott élték le életüket, sőt még gyermekük is született (Sára). Az ott élő emberek az egész sztorit kívülről fújják, anélkül, hogy bárki is beszélt volna nekik erről.

Amikor az egyház világszerte térített, rájött, hogy egyháza veszélybe kerülhet, azért Jézus és feleségének testét elvitték és mai napig az ő birtokukban van!! Amíg az náluk van, addig nincs gond, mert minden más csak találgatás és ők folytathatják az emberek agymosását.

Nagyon nagyon tömören ennyi. Ezt nem én találtam ki, többen utánajártak, elolvasták az eredetieredeti Írásokat és nem, amiket átírtak, apokrif iratokat is, stb stb. Meg tudnám magyarázni mindent,de az vagy 10szerennyi lenne, ha nem több. Én nem lázadni akarok, én is az Igazságot keresem és én is nagyon sokáig keresztény voltam, vagyis a mai keresztény, mert mindig is vonzott Isten és mindig egy közösségben akartam élni vele. Egyik nap pedig szembejött velem az igazság (képletesen) :)

2014. ápr. 27. 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!