Miért akarják ráeröltetni az emberekre a vallást? Jehova tanúi stb Komolyan kérdezem Nem vallási vitát akarok csak egy választ
Kedves Legutóbbi Hozzászóló!
A materialistáknak mi közük van ilyen értelemben az Ószövetséghez?
Ja, bocsi, igaz, ők nem térítettek, hanem bezártak vagy megöltek. Az más.
Marx, Kohn Béla, Rosenfeld Mátyás, Kaganovics stb (nagyon hosszú a lista) megvan milyen származású volt?
A gyilkoló materialisták, noha nem a Tóra lényegét (Jahvét) terjesztették, de eltanulták a módszereit belőle.
Kedves kérdező!
Kár, ha igy érzed, de minden hivő nevében mondom, hogy az égvilágon senki nem akar ráderőltetni semmit, amit nem akarsz, főleg nem a hitet. Merthogy ha te azt nem akarod, akkor ugyis értelmetlen.És ezzel nem akarlak megbántani, dehogy, de a hithez lélek kell.valószinűleg nem érted a hivők lelkét. Ők nem akarnak neked semmi rosszat azzal, ha a hitükről beszélnek, éppen ellenkezőleg! Jót akarnak neked, alapvetően ezt kéne megérteni. Aki a hitét osztja, alapvetően nemes célból teszi, mert meggyőződése, hogy jót tesz vele, és igy is van.Ebből a szempontból kell mérlegelni a Jehova Tanúit és a többi komolyan prédikáló felekezetet.
"És ezzel nem akarlak megbántani, dehogy, de a hithez lélek kell.valószinűleg nem érted a hivők lelkét. Ők nem akarnak neked semmi rosszat azzal, ha a hitükről beszélnek, éppen ellenkezőleg!"
Én sem akarlak megbántani de nem is érdekel a lelkük
Úgy nőttem fel hogy a családom egy része vallásos
1 ideig tudok türelmes lenni a vallásos emberekkel meghallgatom őket de ha értetlenek és erőszakosak akkor nem sokáig bírom én se és más se
Miért nem tudják megérteni hogy nem érdekel vagy hogy nem ezen a nézőponton vagyok?
Ha bármilyen ellen érvem van felháborodnak
Illetve én se megyek oda hozzájuk hirdetni hogy én miben hiszek vagy nem hiszek
Kedves kérdező!
Hát ha nem érdekel, amit mondani akarnak, akkor mond meg nekik hogy: "nem érdekel!", slussz-passsz! Kábé ennyire egyszerű! Én is hivő vagyok, de nem fogom ráderöltetni a hitemet, ha egyszer te teszel rá egy lapáttal, mert nem érdekel.
Ó ha olyan könnyen menne
Olyan környéken élek ahol minden héten házhoz jönnek néha többször is
Van hogy a boltban is "letámadnak"
A szép szó már nem megoldás
Szia
Hát érdekes a kérdésed. Mert nézd, azért sem szeretnék mostanában beengedni a menekülteket az országba, mert más a vallásuk. Ők nem járnak téríteni, nem beszélnek "erőszakosan" a vallásukról, mégis félnek attól a vallástól. Ők hogyan erőltetik rá a vallásukat másokra? Érdemes ezen is elgondolkodni.
Amikor a mi, tanúk, de elsősorban magamról tudok írni, tehát elmegyünk az emberekhez, akkor leginkább Isten Királyságáról szeretnénk elmondani azt, amit a Bibiliából megtudtunk. Igen, igaz, hogy a legtöbb embert nem érdekli ez. De ahhoz, hogy megtaláljuk azt az egyet akit érdekel, sokszor hetekig kell becsöngetnünk lakásokba, megszólítani embereket, hogy azt az egyet megtaláljuk. Hogyan és miért tesszük? Mert Krisztus erre utasította a követőit. Ha nem végezném ezt a Tőle kapott feladatot, akkor nem mondhatnám el magamról, hogy a követője vagyok.
Tehát a hogyan?....
Ezt a mintát is követjük: Máté 10:11-14 "Amely városba vagy faluba csak bementek, járjatok utána, ki méltó ott az üzenetre, és maradjatok nála, míg tovább nem mentek. Amikor beléptek a házba, üdvözöljétek a háznépet. Ha szívesen fogadnak titeket, szálljon rájuk a béke, de ha nem fogadnak szívesen, térjen vissza rátok a béke. Ha valahol nem fogadnak be titeket, és nem figyelnek a szavatokra, rázzátok le a port a lábatokról, amikor kimentek abból a házból vagy városból."
Miért tesszük?...
Máté 24:14
" És a királyságról szóló jó hírt hirdetni fogják az egész lakott földön, hogy minden nemzet halljon róla, és akkor jön el a vég."
Máté 28:18–20
"Jézus odament hozzájuk, és így szólt: „Isten nekem adott minden hatalmat az égben és a földön. Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében, és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer* befejezéséig.”
Róma 10:13–15
"Mert „mindenki, aki segítségül hívja Jehova* nevét, megmenekül”. Hogyan fogják azonban segítségül hívni, ha nem hisznek benne? Hogyan fognak hinni abban, akiről nem hallottak? És hogyan fognak hallani, ha nincs, aki prédikáljon? Hogyan fognak pedig prédikálni, ha nem küldik el őket? Mint ahogy meg van írva: „Milyen szép azoknak a lába, akik jó dolgok jó hírét hirdetik!”
Nem tudom mennyire ismered Krisztus munkásságát, amikor itt volt a földön? De ő Isten Fia volt, tökéletes, Ismerte az emberek gondolatait, tehát tudta kinek a szívéhez hogyan közelítsen, mégsem tetszett sokaknak a tanítása, amit elvitt az embereknek. Mert eltért attól, amit megszoktak, vagy beleszülettek. Vajon ez miatt felhagyott azzal, hogy azt tegye amiért az Atyja küldte?
Köszönöm a választ :)
"Ha szívesen fogadnak titeket, szálljon rájuk a béke, de ha nem fogadnak szívesen, térjen vissza rátok a béke. Ha valahol nem fogadnak be titeket, és nem figyelnek a szavatokra, rázzátok le a port a lábatokról, amikor kimentek abból a házból vagy városból"
Már írtam de azért leírom
Biztos hogy vannak normális pl Jehova tanúi de engem főleg azok zavarnak akik nem tudják vagy nem akarják elfogadni azt hogy engem ez nem érdekel vagy nem értek velük egyet (ilyenkor általában felvannak háborodva most sem akarok általánosítani csak saját tapasztalat)
Ja és miért nem lehet pl a neten terjeszteni a hitet?
"Ja és miért nem lehet pl a neten terjeszteni a hitet?" :-)
A házról-házra járás Krisztus módszere elsősorban, amit követünk. De minden módon próbáljuk megtalálni a "halló füleket".
Az a helyzet, hogy nekünk sokan szeretnék megmondani(tanácsot adni), hogy inkább mit és hogyan tegyük. Nekünk ebben Krisztus a tanítónk és mérvadónk. Elsősorben at tesszük, amire ő kér.
De viszatérve a tanácsodhoz: a legujjabb módszerünk az, biztosan már te is találkoztál velünk, allunk az állvány mellett és várjuk, maguktól jöjjenek oda azok, akiket érdekel az irodalmunk, és bármilyen bibliai téma.
Te olvastál már itt gyakorin arról, mi eről sok ember véleménye?
Amikor olvasom őket a Hofi Géza alőadása jut az eszembe: ha sapka lesz rajta azért, ha nem, akkor azért verjük meg :-)
Szóval ettől ilyen szép, színes a világunk :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!