A mindenható Isten megteheti e azt, hogy ne legyen végítélet?
https://www.youtube.com/watch?v=PmgKK3uzqlc
ez az első rész előzetesének linkje. (igaz, az előzetes angol nyelvű)
Nem. Akiken végre lesz hajtva az ítélet, azok az ittmaradtak.
Akik elkerülik a végítéletet, azok utána visszajönnek. Ha az egész emberiség lenne, akik megégnek, akkor nem lenne, aki visszajöjjön.
A film az csak egy film.
Rendező rendezi, színészek játszanak benne és trükkökkel azt jelenítenek meg, amit csak akarnak.
A kommunizmusban a filmeken minden szép volt és jó, mindenki boldog volt bennük, engem egy filmmel nem tudnak befolyásolni.
Valami konkrétabb?
Nem értettél meg. A filmben be van mutatva, hogy miért, és hogyan lesz a végítélet, a Biblia szerint.
Az egy így is megtörténhet verzió. Nem biztos, hogy úgy lesz, sőt a bibliai kód megfejtésével kapcsolatos részek biztos hogy nem, de ha érdekel, hogy miért lesz végítélet, és hogy kik szívják meg, abból az jól megérthető, mert a film a jelenések könyvének alapján készült. Azért ajánlottam, mert könnyebb a filmet megnézni, és megérteni, mint magát a Bibliát. Tudod te mit jelképez pl. a nagy parázna, a tízszarvú fenevad, vagy a napba öltözött asszony? Ha nem, akkor nézd meg a filmet. Szórakoztatóbb.
Szia
Isten bármit megtehet! Milyen lapon, vagy miért? Az angyalok mondják el:„Méltó vagy Uram [Jehova, NW], hogy végy dicsőséget és tisztességet és erőt; mert te teremtettél mindent, és a te akaratodért vannak és teremttettek.”Jelen 4.11.
Tehát minden Isten tulajdonában van, és azt tehet vele amit akar. DE! Azokat a törvényeket, szabályokat, alapelveket amit nekünk, értelmes teremtményeinek adott, magára is érvényesnek tartja.
Azt írtad, a zsidókat is elpusztította, elvetette. Ez csak részben igaz. Mert mint népet igen, de azokat a zsidókat, akik megtartották a törvényeit, és elfogadtát Krisztust mint Tőle jövő, vagy általa küldött Messiásnak, azok a zsidók nagyon kedvesek Isten előtt, pl Krisztus követői, és az a 3 ezer ember akik pünköskor megkeresztelkedtek, mind zsidók voltak.
Most a végítélet előtt állunk, ma sem kell rettegnie azoknak, aki hitet gyakorolnak Krisztusban. Azoknak van okuk a félelemre, akik nem teszik azt, amit Krisztus kér tőlük. És ez így igazságos ítélet lesz. Rengeteg minden van írva arról a bizonyos végítéletrő és az nem bánatra ad okot, inkább azoknak akik várják, örömre. Pál azt írta erről:
2Tesszalonika 1:6–10
"Mert Isten valójában igazságosan jár el, amikor nyomorúsággal fizet azoknak, akik nyomorúságot okoznak nektek. Nektek viszont, akik nyomorúságot éltek át – és nekünk is –, enyhülést hoz, amikor az Úr Jézus megjelenik az égből a hatalmas angyalaival lángoló tűzben, és bosszút áll azokon, akik nem ismerik Istent, és azokon, akik nem engedelmeskednek a Jézusról, a mi Urunkról szóló jó hírnek. Mivel örök pusztulásra ítélik őket, elkerülnek az Úr színe elől, és el lesznek vágva a dicsőséges erejétől, amikor eljön az Urunk, hogy megdicsőüljön az ő szentjeivel együtt. Ekkor mindazok, akik hisznek benne, csodálni fogják. És mivel ti hittetek mindabban, amiről tanúskodtunk nektek, ti is köztük lesztek.
Héberek 6:10
"Mert Isten nem igazságtalan, hogy elfelejtkezzen a munkátokról és a szeretetről, amelyet a neve iránt tanúsítottatok azzal, hogy a szenteknek szolgáltatok, és továbbra is szolgáltok."
A végítélet nem minden ember elpusztítását jelenti. Isten igazságtalan ítéletet soha nem hajtott végre az emberek között.
Hogyan ígérte meg, hogy nem pusztítja el többé az embereket?
Úgy értem, hol van ez a Bibliában és mik a szavai?
"Hogyan ígérte meg, hogy nem pusztítja el többé az embereket?"
1Mózes 6:7
"Így hát Jehova ezt mondta: „Eltörlöm a föld színéről az embereket, akiket teremtettem. Az embereket, és velük együtt a háziállatokat, a csúszó-mászó állatokat és az ég repdeső teremtményeit, mert sajnálom, hogy megalkottam őket.”
és hogy többé nem:
1Mózes 8:21
"Jehova megérezte a kellemes illatot. Ezért hát Jehova ezt mondta magában: „Soha többé nem átkozom meg a földet az ember miatt, hiszen az ember szívének hajlama már ifjúságától fogva rossz. Többé nem sújtom csapással az összes élőlényt, mint ahogy tettem."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!