Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy különbözhet ennyire a...

Hogy különbözhet ennyire a Biblia két istene?

Figyelt kérdés

Jézus a szeretetet, szelídséget, megbocsátást tanítja.

Ezzel szemben az ószövetségi isten rendszeresen gyilkol, akár ártatlanokat is, igazságtalan döntéseket hoz, ítélkezik, stb. Csak pár példa, a kígyót bünteti a Sátán bűnéért, gyerekeket tépet szét medvékkel mert kicsúfoltak egy férfit, ártatlan egyiptomi csecsemőket gyilkol, stb.

A Bibliát olvasva olyan érzésem van, mintha az Újszövetségre azért lett volna szükség, hogy ellensúlyozza az őszövetségi isten szadizmusait.

2018. márc. 2. 15:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
10%

A zsidók Jahvéja gyilkos a kezdetektől fogva.

Ajánlom megnézésre, ezt az oldalt, hogy lásd a Biblia szerint hány embert gyilkolt meg Jahve és hányat a Sátán:

[link]

Az zsidó-biblia Jahvéja több mint két millió embert gyilkoltatott meg. Ellenben a Sátán mindössze csak tízet.

Szerintem itt egyértelmű következtetéseket lehet levonni:

- Jahve egy könyörtelen gyilkos, aki mindenkit megöl, aki nem szolgálja, ellenben a Sátán nem bánt senkit, a fő bűne, hogy a tudás fájáról enni adott Ádámnak és Évának.

- Ellenben az Újszövetségben Jézus Istene nem bánt senkit sem. Jézus Istene összeegyeztethetetlen a zsidók tömeggyilkos Jahvéjával.

- Vagyis az eredmény egyértelmű: Akire Jézus mint „sátán”-ra (héberül: vádló) hivatkozik az valójában Jahve. Ellenben, aki Jézus Istene, az a zsidóknak a Sátán (héberül, vádlót jelent, vagyis, aki vádolja Jahvét). A Talmudban le is van írva, hogy Jézus a pokolban van a Sátánnal együtt.

Így pedig mivel Jézus túl nagy veszélyt jelentett a zsidók Jahvéjára, mert ugye a zsidók szemében Jézus sátánista, ezért bezsidósították Jézus személyét. Kitalálták, hogy Jézus zsidó volt. Holott ők tudják, hogy nem, mivel a Talmudban is írva van, hogy Jézus valójában egy gój volt.

A zsidó-bibliát csak háromszáz évvel később csapták hozzá az Újszövetséghez, ezzel kivégezve Jézus tanait.

Azok, akik meg megmaradtak Jézusnál, elutasítván a zsidó Jahvét, azokat pedig a judeo-keresztény egyház embertelen módszerekkel kiirtotta és máglyán elégette (lásd katharok vagy manicheusok).

2018. márc. 2. 22:55
 12/20 anonim ***** válasza:
71%

Milyen anyagot szívsz?

2018. márc. 2. 22:58
 13/20 anonim ***** válasza:
14%

Veletek papíron-keresztényekkel ellentétben én valóban olvasom a Bibliát.

Elég vallásos családból származom, otthon gyakran olvastak nekem a Bibliából, és már egészen kis koromban elgondolkodtam rajta, hogy egy végtelenül kegyes jóságos Jézusi Isten miért utasította a zsidókat csecsemők és idősek lemészárlására az Ószövetségben?

Aztán (a keresztények 99%-val ellentétben) tanulmányoztam a Bibliát és rájöttem, hogy a két Isten semmiféleképpen nem egyeztethető össze. Még az ógörög vagy indián vallás is közelebb áll Jézushoz, mint a zsidó vallás.

De ettől független a Bibliát sosem olasó és tízévente templomba járó keresztényektől rendszeresen kapom a személyeskedést...

2018. márc. 2. 23:36
 14/20 Pietrosol ***** válasza:
52%

Szia!

Istent mindenki úgy formálja és mutatja be, amilyen Ő maga. A Tóra írói eddig jutottak.

2018. márc. 3. 08:01
 15/20 anonim ***** válasza:
Ha valaki lelkében félelem és tudatlanság uralkodik,az nem fogja úgy látni istent,mint Jézus.Aki belül torz,kívülre sem tud mást helyezni.
2018. márc. 3. 09:01
 16/20 anonim ***** válasza:
6%

az emberi faj RETTENETESEN BEKÉPZELT !

a Teremtőről soha de soha sem lesz

meg véletlenül sem semmilyen pontos elképzelése.

még pontatlan 0.0000000000000000000000000000001% ... találata sem.

soha!

hogy is lehetne az embernek mint PORSZEMNEK

a VÉGTELENRŐL

alkotnia véleményt és a beképzeltség tetőfoka, hogy még vitatkozni is rajta

évezredeken át vallások háborúk formájában hogy

ezt meg azt mondta meg ilyen meg olyan.

örüljünk inkább annak, hogy volt,van,lesz 1db Teremtőnk.

egy csepp eszünk sincs nekünk embereknek sajnos, hogy nem fogunk össze !!!!

ember írt minden bibliát és olyat írt amilyenre épp szükség volt mindig a hatalmaknak csak ez a 100% valóság.

/itt a mai világban is egy példa rá pl: jehova szekta őrtorony biblia koppintás mert erre volt szüksége az amerikai vállalkozás beindításához/

ezért különbözik az ó és újszövetség ,

teljesen igaza van a kérdés feltevőnek a különbözőségben

már én szerintem mint egy vélemény.

2018. márc. 3. 13:49
 17/20 anonim ***** válasza:
57%

Most gondolj bele kérdező hogy nézne az ki ha a meglátásaidra a hívők azt mondanák hogy "hmmm igen van benne valami " :D

Ezek a válaszok mint

"Ha valaki lelkében félelem és tudatlanság uralkodik,az nem fogja úgy látni istent,mint Jézus.Aki belül torz,kívülre sem tud mást helyezni."

Kínos magyarázkodások saját maguk megnyugtatására!

A személyeskedések inkább a felbőszült tudatalatti aki "tudja" hogy ennyire hinni valamiben és rájönni hogy amúgy mekkora hazugság nagy lelki traumát tud okozni és így védekezik ez ellen.

2018. márc. 3. 14:07
 18/20 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló:

1.Én nem vagyok vallásos.

2.A fő kérdésre válaszoltam.

Mi akkor a kínos magyarázkodás a válaszomban?

2018. márc. 3. 15:35
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

"Jézus a szeretetet, szelídséget, megbocsátást tanítja." - hmmm ...

"Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tenger mélyébe vetik." ( Máté evangéliuma 18. fejezet, 6. vers )

„Ha a kezed vagy lábad botránkoztat meg téged, vágd le, és dobd el magadtól: jobb neked ha csonkán vagy sántán mégy be az életre, mint ha két kézzel vagy két lábbal vettetel az örök tûzre. Ha pedig a szemed botránkoztat meg téged, vájd ki, és dobd el magadtól: jobb neked, ha félszemmel mégy be az életre, mint ha két szemmel vettetel a gyehenna tüzére.” ( ugyanott, 8 - 9. vers )

A "példáid" ennek a megvalósításai.

I-ten szerető és igazságos. " ... megbocsátja a bűnt, az elpártolást és a vétket, de teljes fölmentést nem ad" ( Mózes második könyve 34. fejezetének 7. verse )

Az igazságossághoz az is tartozik, hogy a bűn nem maradhat büntetlen.

2018. márc. 3. 19:44
 20/20 Ozcar ***** válasza:

Nincs kettő Isten, egy Isten van és mindkét szövetség ugyanarról beszél. Csak a lényegi értelmezés hiányos az emberekben, ezért tűnik két különbözőnek.

Ha az ember meg tudja érteni, hogy az életnek az értelme Isten igazi természetének megismerése, és ezen mélyen elgondolkodik, elolvassa mellé a Bibliát, akkor világossá válik, hogy a két szövetség ugyanarról az Istenről szól.

2018. márc. 9. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!