Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért büntette meg a...

Isten miért büntette meg a kígyót (kat) aki elcsábította Évát mikor az valójában az ördög volt?

Figyelt kérdés
Tehát ugye az ördög,sátán hívja mindenki ahogy akarja elcsábította Évát kígyó alakjában és ezért megbüntette a kígyókat...

2018. febr. 24. 17:43
1 2
 11/16 munyamunya ***** válasza:
Kérdés volt, válaszoltam. Olyan előírás szerintem nincs ezen az oldalon, hogy csak azt válaszolhatjuk, ami megfelel a kérdező szája ízének. Neked meg szíved joga a válaszról azt gondolni, amit akarsz. Azonban, mivel egy általad eleve nem elfogadott koordináta-rendszeren belüli dologra kérdezel rá, fel kell készülnöd arra, hogy a válasz is csak azon belül lesz érvényes. Ezek után nagy elégtétellel és gúnyolódva azt lobogtatni, hogy milyen értelmetlen számodra az adott válasz, szerintem minimum gyerekes. Sebaj, legalább beszélgettünk kicsit.
2018. febr. 25. 16:02
 12/16 anonim ***** válasza:
16%

Nem ez a gond.

A kérdezőnek semmi baja a válasszal, a vallás nem tetszik neki.

Viszont a pontozók minden választ lepontoznak, és a legjobbakat 0%-ra.

Na, EZ már szégyen!

2018. febr. 25. 20:10
 13/16 A kérdező kommentje:

A vàlasz pont akkor nyekatekert logikátlan baromság mint a felvázolt történet a kérdésben!

Arra lennék kíváncsi, hogy aki a vallásukban ennyire szemet hunynak az ilyenek felett és képesek kreálni egy ennyire szürreális választ/magyarázatot azok az élet más területein is ennyire szürreális annak gondolkoznak vagy csak amikor a vallásuk kerül elő???

2018. febr. 25. 22:43
 14/16 anonim ***** válasza:
53%
Igen, az életben is képesek ilyesmire - bár azért annyira sűrűn nem szokták, mint a vallásukban. Az élet emberközelibb és logikusabb.
2018. febr. 25. 23:35
 15/16 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem meg nem kellene akkora jelentést tulajdonítani egy több ezer éves zsidó mesekönyvnek. Nem értem miért kell annyit foglalkozni egy zsidó firkálmánnyal, aminek az állításainak nagy részéről kiderült, hogy hazugság és nem mellesleg a nem-zsidók gyilkolására is buzdít.
2018. febr. 27. 01:32
 16/16 munyamunya ***** válasza:

Erre a jellegű kérdésre:

"nem bánja a rosszat és a többi mert isten ilyenek teremtette!!!

És utána foglya és megbünteti ezért a tulajdonságáért!"

Pál apostol adja meg a választ:

""Annakokáért a kin akar könyörül, a kit pedig akar, megkeményít. Mondod azért nékem: Miért fedd hát engem? Hiszen az ő akaratának kicsoda áll ellene? Sőt inkább kicsoda vagy te óh ember, hogy versengsz az Istennel? Avagy mondja-é a készítmény a készítőnek: Miért csináltál engem így? Avagy nincsen-é a fazekasnak hatalma az agyagon, hogy ugyanazon gyuradékból némely edényt tisztességre, némelyt pedig becstelenségre csináljon? Ha pedig az Isten az ő haragját megmutatni és hatalmát megismertetni kívánván, nagy békességes tűréssel elszenvedte a harag edényeit, melyek veszedelemre készíttettek, És hogy megismertesse az ő dicsőségének gazdagságát az irgalom edényein, melyeket eleve elkészített a dicsőségre, mit szólhatsz ellene?"" (Róma9:18-23)

Persze ehhez el kell ismerni az Örökkévaló tökéletes nagyságát, mindenek felettiségét, a magam kicsiségét és hogy nem lakik bennem semmi jó, és egyedül Isten kegyelméből élek - azaz meg kell térni. Ezt viszont senki nem adhatja meg a másik embernek, egyedül Isten akaratán múlik. (A helyesírást azonban mindenki saját erőből elsajátíthatja, ha akarja.)

2018. márc. 8. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!