Szerintetek a Kereszténység mennyi ideig fog fennmaradni?
Mikor fog kihalni szerintetek?
Az ókori egyiptomi vallás is 3000 évig bírt fennmaradni.
Mi fog szerintetek a helyére lépni?
Egyelőre a legnagyobb vallás, és növekszik is a keresztyének száma (mondjuk nem meglepő hiszen a világ lakossága is növekszik). Bár a muzulmánok száma sokkal meredekebben növekszik. Nem valószínű hogy a közeljövőben kihalna.
Az egyiptomi vallás az adott kultúrának a bukása söpörte el, de a keresztyénség rengeteg kultúrába beágyazta magát.
# 1
"de a keresztyénség rengeteg kultúrába beágyazta magát."
Persze mert a nagy keresztény Európa meg akarta hódítani az egész világot ahol ez sikerült neki letelepedni oda vitte a saját vallását is.
Észak Amerika... Ausztrália....Dél Afrika...
"Megmarad a világ vègezetéig. :) 😊"
Ámen :)
Igen, a legtöbb kontinensre európaiak vitték be a keresztyénséget.
(Azért mondom hogy a legtöbbe mert az ortodox egyházakat nem az európai katolikus / protestáns hódítók hozták ugye létre.)
De most miért akadtál ki? Én tényeket közöltem, nem értékítéletet mondtam...
"Mi fog szerintetek a helyére lépni?"
Az iszlám.
# 4 # 5
Hehe :)
# 6
Nem akadtam ki semmin én is csak tényeket közöltem.
Első lépcső, mikor a vallás átalakul hagyománytiszteletté. (Ezt a modern, nagyvárosi életforma automatikusan meghozza. Nem annyira hiszik, de azért ragaszkodnak hozzá.)
Második lépcső, amikor milliárdok rádöbbennek (fekete-afrikaiak, görögök, törökök, perzsák, malájok...) hogy egykor megszálló, sajátjukat eltaposó idegen kultúrák hagyományát őrzik - azt meg miért is?
A maradék meg felőlem izélgesse magát, ameddig akarja...
Magyarokat direkt nem írtam, mert a mai magyarság nem keleti elemekből, hanem a Habsburgok által szekérszámra iderakott sárga barokk templomos keresztény europid tömegekből áll, el kell hát nézni, hogy a saját kultúrájuk dől belőlük orrba-szájba. Szerintem tartsa mindenki a saját kultúráját, nincs ezzel gond, én is ezt tenném a helyükben. Csak másra ne akarták volna vassal rákényszeríteni, meg az egész világra rátelepedni. Kezdve az indiánok földjétől, a több ezer "visszakapott" házgyári paneliskoláig.
Fennmaradni valószínűleg fenn fog, de a jelentősége csökken.
Egyrészt egyre kevesebben hisznek. A ma keresztényként nyilvántartott emberek nagy része már csak kultúrájában, hagyományaiban keresztény, és nem aktív hívők.
Akik tényleges hívők, azok is egyre inkább szakadnak szét különféle, egymásnak akár ellentmondó felekezetekre.
Aminek manapság erősen felfelé ível a csillaga, az az iszlám.
Részben biztosan ez váltja majd, másrészt az ateizmus, harmadrészt ki tudja, milyen új spirituális hóbortok jelenhetnek meg a jövőben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!