Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért ne teremthetett...

Isten miért ne teremthetett volna evolúció útján?

Figyelt kérdés
Hiszen ha hiszünk abban, hogy ezt a világot Isten alkotta, akkor az evolúció is Tőle származik.
2018. febr. 19. 12:10
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
8%

"Az a baj, hogy a készre teremtett élőlényeknek meg a valóság mond ellent."

Számomra nem. Elég jól működik a dolog

2018. febr. 19. 12:51
 12/37 A kérdező kommentje:

"Számomra nem."

Ez nem igazán véleménykérdés.

Rengeteg fosszíliát talált már az ember, amelyek milyensége, kora és elhelyezkedése (pl hogy minél idősebbek a fosszíliák, annál kevésbé hasonlítanak bármilyen mai élőlényre) kizárólag fejlődési sorokkal magyarázható.

A mai fajok specifikus markerei egymás, illetve a fosszíliák viszonylatában elég egyértelműen bizonyítják mely fajok és milyen rég váltak el egymástól a fejlődésben.

Na meg ma is működik az evolúció, és semmi nem utal rá hogy az emberiség előtt ez másként lett volna.

2018. febr. 19. 13:23
 13/37 Mansour ***** válasza:

"Ugyanakkor ott a teremtés könyve, ami picit máshogy fogalmaz."

A bibliai történet a teremtést folyamatként írja le (ami egybevág az evolúcióval), viszont lezárult folyamatként (ami viszont ellentmond az evolúciónak). Azt olvashatjuk benne, hogy Isten a hetedik napon megpihent, arról viszont nincs szó, hogy utána mit csinált! :) Arra viszont vannak máshol utalások, hogy Isten a világ fenntartója. Ezt meg akkor hogy kellene elképzelni? Szerintem nem úgy, hogy a hibákat toldozgatja-foldozgatja itt-ott...

Én ezt csak úgy tudom elképzelni és a tudományos ismeretekkel összeegyeztetni, hogy ezt a teremtő-fenntartó aktus számunkra folyamatként észlelhető, amely folyamat bizonyos aspektusai evolúcióként értelmezhetők.

2018. febr. 19. 14:16
 14/37 anonim ***** válasza:

# 10

[link]

2018. febr. 19. 14:25
 15/37 anonim ***** válasza:
De hát ez pontosan így van a történelmi egyházak szerint.
2018. febr. 19. 14:48
 16/37 anonim ***** válasza:

Mert ellent mond a Bibliának.

De ha kitalálsz egy Istent, azzal az lesz összeegyeztethető, amit csak akarsz. Nem igaz?

2018. febr. 19. 14:49
 17/37 A kérdező kommentje:

"Mert ellent mond a Bibliának. "

Ezzel gyakorlatilag azt állítod, hogy a valóság ellent mond a Bibliának.

2018. febr. 19. 15:23
 18/37 anonim ***** válasza:

Mondok egy érdekes dolgot: Ahhoz hogy legyen evolúció valahogy keletkeznie kellett az életnek, kellett egy ősi sejt, ami aztán túlélt, és mutálódott.

Hogy szerves anyagok hogy álltak össze és alkották meg az első sejtet ez nyilvánvalóan ma is csak spekuláció kérdése. Nem állítom hogy itt feltétlenül olyan jellegű csoda lett volna ami felülírja a fizika törvényeit, de szerintem több hit kell ahhoz hogy azt mondjam hogy ez Isten nélkül történjen pont úgy ahogy történt, mint hogy Istennel.

2018. febr. 19. 15:34
 19/37 A kérdező kommentje:

"Mondok egy érdekes dolgot: Ahhoz hogy legyen evolúció valahogy keletkeznie kellett az életnek, kellett egy ősi sejt, ami aztán túlélt, és mutálódott"

De nem is erről beszéltem, hanem az evolúcióról.

Az eleve csak onnantól értelmezhető, hogy már léteznek az első, evolválódásra képes egységek.

2018. febr. 19. 15:40
 20/37 anonim ***** válasza:
0%

"Ez nem igazán véleménykérdés. "

Tudom. De te is csak kijelentetted, így én is.

"Rengeteg fosszíliát talált már az ember, amelyek milyensége, kora és elhelyezkedése (pl hogy minél idősebbek a fosszíliák, annál kevésbé hasonlítanak bármilyen mai élőlényre) kizárólag fejlődési sorokkal magyarázható. "

Még ha így is lenne és nem hajigálták volna el tonnaszámra a nem oda illő leleteket, akkor sem lenne ez perdöntő bizonyíték. Ezt nem nehéz belátni. Ha nem megy, egy jogászt kérdezz meg és elmondja a logikáját. (Komolyan mondom). Meg mondjuk nehéz elképzelni, hogy az élőlények nem rothadtak el anno, hanem szépen ügyesen megkövültek, majd a rétegek is maradtak a helyükön, soha egy földcsuszamlás, erózió, semmi ... Ráadásul nem homogén ez az egész az egész világon. Hát csak ennyire problémás ez a dolog.

És van jobb magyarázata is a mintáknak, de ebbe nem megyek itt bele, meg már unalmas és volt százezerszer

2018. febr. 19. 15:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!