Az egyházak miért nem osszák szét vagyonukat a szegények között ahogy azt Jézus tanította?
mert embernek mondta volt: oszd szét a vagyonod, és kövess - nem intézménynek
- amely intézmény liturgiát tart, méltó körülmények közt, szegényeket taníttat, gyógyít, ápol, karitászt végez, beteget ápol, és ha járvány és éhínség volt, enni adott és a templomok kórházakká váltak - évezredek óta.
De természetesnek tartom, hogy aki utálja az egyházakat, és meg akarja szüntetni a vallási közösségeket, az szeretné kifosztani és földbe döngölni az intézményeket
- ezt csinálták a kommunisták. Nagy sikerrel: feloszlatták a szerzetesrendeket- kifosztották - és most csodálkoznak: jé, nincs aki a szegényeket ápolja, gyógyítsa. Csak aki jól megfizeti a magánrendelőt.
"mert embernek mondta volt: oszd szét a vagyonod, és kövess - nem intézménynek"
Jah... szóval a templomoknak jár a csillogás... értem -.-
"- amely intézmény liturgiát tart, méltó körülmények közt, szegényeket taníttat, gyógyít, ápol, karitászt végez, beteget ápol, és ha járvány és éhínség volt, enni adott és a templomok kórházakká váltak - évezredek óta."
Ez egy templomra se igaz...
4
Ugyan abból az okból kifolyólag, amiért pl. egy politikusnak.
már hogy a templom nem gyógyít, tanít, tart liturgiát? igen, a kövek a színes ólomüveg ablakok nehezen kötöznek sebet és adnak ingyen ebédet,, igazad van kérdező, most elcsípted ezeket a huncut egyházakat, lusta templomokat.
A komcsik vérmesebben csinálták, nem a gyakorin nyüszögve, de fog menni folytasd!
"Jogos, mint ahogy az a kérdés is, hogy minek kell a Pápának golyóálló üveges páncélkocsi?"
Válasz:
4,6 És monda néki: Ha Isten fia vagy, vesd alá magadat; mert meg van írva: [Zsolt. 91,11.12.] Az ő angyalainak parancsol felőled, és kézen hordoznak téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőbe.
4,7 Monda néki Jézus: Viszont meg van írva: [5 Móz. 6,16.] Ne kisértsd az Urat, a te Istenedet.
# 7
Hát én voltam már pár templomban misén és egyik se osztogatott ingyen ebédet a szegényeknek... :D
Csak adományt kértek hittanos táborra ... meg hogy a templom körüli járda felújítására kellene 3 "misi-t" összegyűjteni :D
Ilyenek voltak amikor ministráltam nem a szegényeknek osztogattak ebédet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!