A Biblián kívül utal bármi is 6000 éves Földre, világegyetemre, élővilágra, bármire?
Pedig vannak akik ezt tényleg elhiszik, mert ezt számolták ki a bibliai nemzetségfák alapján.
De minden érvük gyakorlatilag a tudomány eredményeivel való kötözködés, miközben a saját verziójukat semmi nem bizonyítja. Ezért is a kérdés.
És igen, mások is feltették már ezt a kérdést korábban, de hogy ezerszer leírják egyesek hogy már ezerszer leírták a bizonyítékaikat, miközben ez utóbbit valójában sosem írták le... Nos, szerintem megért egy újabb kérdéat. Mivel ugye a korábbiakat kiemelni én nem tudom.
Ateistaként mondom: 6000 éves Föld kérdés 900.1 verzió.
Már a forgatókönyvet is le tudom írni, mi fog történni:
1. jönnek a sima mezei keresztények, hogy "de ilyet keresztények nem is állítanak".
2. jönnek a kreós "keresztények", és jól megmondják (no nem azt, hogy mitől lehet még 6000 éves a Föld), hogy ők ezt már ezerszer leírták, és nézz utána különben is, mert hát ezt már egy öt éves gyerek is tudja stb. stb. stb.
3. jönnek az ellenérvek...... helyett a személyeskedések(minkét oldalról)
Kb. 400-500 komment (bár mostanában már lanyhult az érdeklődés) :)
A biblián kívül vannak más teremtéskönyvek is. Ezen kívül van még a tudomány. Az előbbiek a hiten alapulnak. És ne legyen bajod azzal, aki valamiben hisz, míg e hitéből kifolyólag nem káros az emberiségre, vagy annak egy szeletére. Hogy mást gondol, az nem károsság.
A tudománynak meg más a véleménye erről. Nem hiszem, hogy bármit kihagytam volna.
Tisztelt kérdező, a Biblia tényleg nem beszél 6000 éves földről. Akik ezt állítják, valójában olyant állítanak, amire nincs valós bizonyíték. Nemhogy a Biblia nem ír róla, de a tudomány is ellent mond neki.
A 6000 éves időszak ennek ellenére létezik a bibliában, hiszen a teremtés után az emberiség kronológiája a zsidók családfája által benne van.
Kedves kérdező,sehol nem írnak olyat, hogy a föld 6000 éves, a bibliai időszámítás nem a föld korát jelenti.
A világ teremtését pedig nem földi napban kell érteni!
Ne felejtsük el, hogy nem csak a föld kering a nap körül, az egész naprendszer kering a galaxisunkban és a galaxisunk is forog és kering, minden folytonos mozgásban van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!