Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a biblia szerint letezett...

Ha a biblia szerint letezett az ozonviz (noe barkaja) akkor mas nepek vallasaiban hogyan jelent meg ugyanez az ozonviz? Hiszen az ozonviznek foldmeretunek kellett lennie es minden nepet megtalalt.

Figyelt kérdés
2018. jan. 14. 16:49
1 2 3 4 5
 11/42 Darkmoon80 ***** válasza:
64%

Kedves KZitus!

"A „Šumer királylista” például, miután megemlíti, hogy nyolc király összesen 241 000 évig uralkodott, kijelenti: „A vízözön. . . áradt el fölöttük” (ÓKTCh. 85. o.). Egyértelmű, hogy az ilyen beszámoló nem hiteles."

" Ez az Ádám nemzetségének könyve. Amely napon teremté Isten az embert, Isten hasonlatosságára teremté azt.

2 Férfiúvá és asszonynyá teremté őket, és megáldá őket és nevezé az ő nevöket Ádámnak, amely napon teremtetének.

3 Élt vala pedig Ádám száz harminc esztendőt, és nemze fiat az ő képére és hasonlatosságára és nevezé annak nevét Séthnek.

4 És telének Ádám napjai, minekutánna Séthet nemzette, nyolcszáz esztendőre, és nemze fiakat és leányokat.

5 És lőn Ádám egész életének ideje kilencszáz harminc esztendő; és meghala.

6 Éle pedig Séth száz öt esztendőt, és nemzé Énóst.

7 És éle Séth, minekutánna Énóst nemzette, nyolcszáz hét esztendeig; és nemze fiakat és leányokat.

8 És lőn Séth egész életének ideje kilencszáz tizenkét esztendő; és meghala.

9 Éle pedig Énós kilencven esztendőt, és nemzé Kénánt.

10 És éle Énós, minekutánna Kénánt nemzette, nyolcszáz tizenöt esztendeig, és nemze fiakat és leányokat. "

Amint mondtad volt: "Egyértelmű, hogy az ilyen beszámoló nem hiteles." (ráismersz ugye???)

2018. jan. 15. 08:58
 12/42 anonim ***** válasza:

Kedves 10.Hsz!

Te komoly embernek tartod magadat?

Hogyan lehet zsidó kultúráról,vallásosságról említést tenni Júda,a zsidók atyja születése előtt évszázadokkal?

A nyelvek összezavarodása is évszázadokkal a zsidó kultúra kialakulása előtt történt.

Júda köbüknagyapja-Táré- pedig bálvány szobrokat gyártott,és forgalmazott,ami nem éppen monoteista foglalkozás.

2018. jan. 15. 09:24
 13/42 Darkmoon80 ***** válasza:
Nem szomorú, hogy csak ebbe tudtál belekötni, és a válaszom érdemi részébe nem?
2018. jan. 15. 11:31
 14/42 Darkmoon80 ***** válasza:
65%

Tudod nem nyelvekről beszéltem, hanem kultúráról, a mindennapi élet emlékeiről, amelyek teljesen eltérőek a különböző népeknél. Temetkezési szokások, ruházkodás, művészet, vagy akár egy épület formája.

Tudsz id. e. kb 2000 táján (valahová oda helyezik Noét, akik hitelt adnak a történetnek), egy olyan réteget mutatni, ahol akkori népek homogén leletei bizonyítják a szoros rokoni összetartozást (Noé családja).

2018. jan. 15. 11:40
 15/42 anonim ***** válasza:
Nem vagyok régész,de ha Urkazdimban,vagy más korabeli ásatásokon 4000 éves csontokat találnak,az igazolhatja.
2018. jan. 16. 01:35
 16/42 Darkmoon80 ***** válasza:
65%

Persze, azt hogy éltek ott emberek!

De azt kellene kimutatni, hogy az özönvizet követő időszakban, Kínában, Egyiptomban, Dél Afrikában, Ausztráliában a Noé korabeli technikai szintnek megfelelő EGYSÉGES civilizációk éltek. Egységes építésű házak, temetkezési szokások, díszítő művészet.

Akkor, ha Noé családja benépesíti a Földet, nyilván magukkal vitték a tudásukat. Nehéz elképzelni, hogy mire Ausztráliába értek (hogyan is? -ők és az egész ausztráliai állatvilág-), mondjuk vissza süllyedtek az Ausztrál őslakosság akkoriban keletkezett leletekből megismert szintjére.

2018. jan. 16. 07:56
 17/42 anonim ***** válasza:
0%

"Dehogynem, hiszen ÉPPEN az özönvíz sztori is éppen a sumér mítosz átvétele a Bibliába! "

Nos, használjuk a logikát.

1. Az, hogy valamit előbb írtak le, még nem bizonyítja, hogy az az igaz - gondolkozzunk! Ennek megértése sztem nem okoz gondolt indoklás nélkül sem.

2. Az, hogy valamit előbb leírtak még nem bizonyítja, hogy a később leírtat az előbb leírtból vették át. Sztem ennek megértése is könnyedén menni fog

Az isteni ihletés miatt a Biblia sokkal pontosabban írja le az eseményeket, csak később vetették papírra, mint a sumérok.

És nem hiszem, hogy az egyiptomi rabszolgák sumér irodalmat olvasgattak:)

Isten ma is lediktálhatja nekem az özönvíz eseményeit, és akkor én fogom tökéletesen leírni, pedig mennyivel később írtam le ezeket ...

Engem persze nem zavar, ha valaki benyalja ezt az átvevős cuccot, csak a logikai hibákra hívtam fel a figyelmet.

A helyi árvíz elmélet pedig azért marhaság, mert a földközi tenger nem öntötte volna el Amerikát, és az indián legendában nem lehetne nyoma

2018. jan. 16. 11:23
 18/42 anonim ***** válasza:
100%

"A helyi árvíz elmélet pedig azért marhaság, mert a földközi tenger nem öntötte volna el Amerikát, és az indián legendában nem lehetne nyoma"

Mert szerinted az egész világon csak a Földközi-tenger létezik, amely el tud önteni szárazföldeket? Szerinted az amerikai kontinensen nincs semmiféle víz, ami árvizet okozhat?

Ennél ostobább kifogást is rég olvastam már...

2018. jan. 16. 11:49
 19/42 anonim ***** válasza:
0%

"Mert szerinted az egész világon csak a Földközi-tenger létezik, amely el tud önteni szárazföldeket? Szerinted az amerikai kontinensen nincs semmiféle víz, ami árvizet okozhat?

Ennél ostobább kifogást is rég olvastam már..."

Sokszor öntötte el egész Amerikát helyi özönvíz, mi?:)

De nem baj, majd gondolkozom helyetted:)))

2018. jan. 16. 12:09
 20/42 anonim ***** válasza:
100%

"Sokszor öntötte el egész Amerikát helyi özönvíz, mi?:) "

Tehát mivel szerinted helyi özönvíz nem önthette el az amerikai kontinenst, ezért csak a Földközi-tenger lehetett. Magas szintű logikai következtetés, nem mondom.

"De nem baj, majd gondolkozom helyetted:)))"

Ne helyettem gondolkozz, hanem csak úgy általánosságban próbáld meg néha. Akár még neked is sikerülhet egyszer. Nem olyan nehéz dolog.

2018. jan. 16. 12:48
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!