Ha a szüleidnek más lett volna a vallása, akkor szerinted a Te vallásod is az a másik lenne?
Szerintem nem feltétlenül. Sokan vannak, ahol pl. a szülők nem hisznek, majd a gyerek, vagy fordítva, vagy más vallásúak a szülők, mint amilyen a gyerek lesz.
Nekem a szüleim keresztények ugyan, de mégis vannak különbségek abban, ahogyan a hitünket megéljük. A szüleim nagyon katolikusok, rózsafűzér, szentképek, kötött imák minden ilyesmi, én egy kicsit más vagyok, a személyes imákat jobban szeretem, nekem a külsőségek, szentképek nem fontosak, kicsit már-már protestáns vonal felé hajlok.
Szóval szerintem ez nem feltétlenül függ a szülőktől, a hitnek belülről kell fakadnia, személyes hitre van szükség.
Benne van a pakliban, pláne ha olyan környezetbe születek, pl. hindunak Indiában. Sok függ a környezettől, de ezzel nincs is baj..
De nem lehet általánosítani: sok ismerősöm van, ahol a szülők abszolút nem hívők, a gyerekük később mégis keresztény lett. Vagy fordítva, ahol hívő keresztények a szülők, de ateista a gyerek.
"Akkor nincs egy igaz vallás igaz? :)"
Nem igazán értem, hogy hogyan jutottál erre a következtetésre a kérdés kapcsán... Kifejtenéd bővebben?
Nem gondolnám, hogy attól lesz "igaz" egy vallás, hogy minél többen követik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!