Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha nem szabad ítélkezni, az...

Ha nem szabad ítélkezni, az azt jelenti, hogy pozitív dolgokat sem ítélhetünk meg?

Figyelt kérdés
Mostanában sok embertől hallottam, hogy milyen rossz dolog ítélkezni és elkezdtem gondolkodni, hogy általában az ítélkezés a negatív dolgokra értendő viszont az éremnek két oldala van és én úgy gondolom, hogy ha nem szabad rosszat mondani senkiről, akkor jót se. Ti hogy gondoljátok?

2018. jan. 4. 12:38
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Kakasmanó, egyszerűen arról van szó, hogy kellő ismeret nélkül ítélkeztél. Történetesen azért úgy, mert ilyen emberre volt szükséged, a belső éned ezt kívánta, tehát az első embert, aki ennek nem mondott élesen ellent, felruháztad.

Nem ritka jelenség.

Itt is jól látható, a téves értékítéletek zöme az ismerethiány és az ítélkezni akarás együtteséből fakad. Röviden azt úgy mondhatjuk: kellő megfontoltság nélkül mond véleményt.

2018. jan. 11. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!