Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért tekintenek a kereszténye...

Miért tekintenek a keresztények úgy Istenre mint végtelenül szerető entitásra mikor gyilkos, bosszúálló és hímsoviniszta?

Figyelt kérdés
Először is az alapkoncepció az, hogy jutalmazásra és büntetésre alapozza az emberi életet ahol ha elfogadod, tiszteled és követed örökké boldog leszel viszont ha nem fogadod el mennyire szeret akkor szenvedj életed végéig, ez már nagyon sántít csak így alapból nem tudom lehet ha csak nem értjük úgy a világot ahogy ő, de így ennyi ésszel ami az embernek van ez nem tűnik túlságosan végtelen szeretetnek, hogy szeress vagy szenvedj. Aztán ott a sok gyilkosság: elsőszülöttek, Szodoma és Gomora lakói, gyerekek akiket azért ölt meg mert csúfoltak egy kopaszt, hogy lehetséges, hogy a hatalmas végtelenül szerető Isten akinek főparancsnolata, hogy ne ölj gyilkol elég szép számban. Vagy az, hogy szeresd felebarátod, kivéve ha meleg, akkor öld meg, miért teremt olyan embert aki aztán nem tetszik neki s azt akarja öljék meg? Szabadnapot kivette félkész munkával s majd gondolta lent majd megoldják vagy mi? Nem a melegeket sértem félre értés ne essék. Aztán a nőket főleg nem értem, a bibliában le van írva, hogy mivel csak nő vagy halgass férfiak mellett ( timoteus 2 12 ) és ők még mindig úgy fogják ezt a könyvet mint a szeretet könyvét. Nem ellenzi a rabszolgaságot sem Isten, többször is lehet erről olvasni szóval így mindent összevetve én nem egy mindenható és végtelenül szerető Istent látok hanem pár évezredes zsidó mentalitást egy magasabb entitásnak ábrázolva mert amúgy meg a bűnbeesés, az egész alappillére az se tanúskodik túl sok szeretetről, hogy őseink vétkeztek szóval bűnhődjenek az utódok is még benne van valahol, hogy az harmad és negyediziglen is bűnhődnie kell bizonyos esetben az embernek nem mintha a bűnbeesés nem lenne elég, ez a generációkon átívelő büntetés minden csak nem szeretet, ez is jelen volt régen zsidó kultúrában onnan jöhetett. Ja igen, jelen van ma is Észak-Koreában amit amúgy mélységesen elítélünk, de valahogy ezt a bibliait imádjuk is.
2018. jan. 3. 00:49
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Ismét köszönöm 18-s válaszod, örvendek, hogy kaptam egy vitapartnert aki nem marad le a mantráknál hanem gondolkozik és érvel viszont ha mondhatom úgy, nem sértésnek akarom szánni, de szerintem nem látod a fától az erdőt vagyis te azt látod abba amit írtam, hogy Isten ilyen törvényeket, tanításokat kellett sugalljon abba a világba, korszakba azoknak az embereknek én viszont úgy látom, hogy az a kor szelleme alkotta ezért ilyenek a törvényei.

Mindenesetre úgy hiszem azok közé tartozol akik értik a vallásukat és azért hisznek benne nem pedig mert az igazság tudójának szeretnék érezni magukat, hogy mi az élet értelme és mi van a halál után mert vedd példának Ferenc pápát hogyan viszonyul a bevándorlókhoz, ez lenne a keresztényi viselkedés és, hogy viszonyulnak a keresztényi viselkedéshez a kereztények nagyja (vagy hangos kisebbsége) amikor arról beszélnek, hogy a pápa eltiporja a keresztény értékeket, milyen irónikus. Szóval legalábbis így gondolom ezért hiszel benne és ez tetszik.

2018. jan. 3. 22:49
 22/23 anonim ***** válasza:

A nagy hívőknek akik annyira oda vannak a bibliától ajánlom figyelmükbe

"Léo Taxil - A szórakoztató Biblia"

Ezen könyv valláskritikának is tekinthető, amely a zsidó-keresztény Biblia ószövetségi részét elemzi ironikus, szarkasztikus stílusban, de igen mélyre menő részletességgel és alapossággal.

2018. jan. 4. 13:05
 23/23 anonim ***** válasza:

Köszönöm, nekem is az volt rólad a benyomásom hogy értelmesen vitázunk. Sajnos a vallási viták 99%-a érzelmi kiborulásokba torkollik, pedig nagyon érdekes téma szerintem, amiről lehetne értelmesen vitázni...

Na igen Ferenc pápa tényleg megosztó a magyar katolikusok között is (én mondjuk református vagyok, tehát pont annyi közöm van a pápához mint neked).

De látni kell hogy a keresztyénség a világ legnagyobb vallása, így nem vagyunk egy homogén közeg. Vannak viszonylag liberális keresztyének (lásd Skandináviában) és ultrakonzervatívok.

Így aztán a konzervatív ateisták azt látják bennünk hogy "na igen Ferenc pápa meg a menekültek simogatása", a liberális ateisták meg hogy "ja hát Amerikában egy 30 fős kisegyház (Westboro Baptist Church) olyan traszparensekkel vonult fel hogy Isten utálja a b-zkat".

2018. jan. 4. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!