Miért tekintenek a keresztények úgy Istenre mint végtelenül szerető entitásra mikor gyilkos, bosszúálló és hímsoviniszta?
Ismét köszönöm 18-s válaszod, örvendek, hogy kaptam egy vitapartnert aki nem marad le a mantráknál hanem gondolkozik és érvel viszont ha mondhatom úgy, nem sértésnek akarom szánni, de szerintem nem látod a fától az erdőt vagyis te azt látod abba amit írtam, hogy Isten ilyen törvényeket, tanításokat kellett sugalljon abba a világba, korszakba azoknak az embereknek én viszont úgy látom, hogy az a kor szelleme alkotta ezért ilyenek a törvényei.
Mindenesetre úgy hiszem azok közé tartozol akik értik a vallásukat és azért hisznek benne nem pedig mert az igazság tudójának szeretnék érezni magukat, hogy mi az élet értelme és mi van a halál után mert vedd példának Ferenc pápát hogyan viszonyul a bevándorlókhoz, ez lenne a keresztényi viselkedés és, hogy viszonyulnak a keresztényi viselkedéshez a kereztények nagyja (vagy hangos kisebbsége) amikor arról beszélnek, hogy a pápa eltiporja a keresztény értékeket, milyen irónikus. Szóval legalábbis így gondolom ezért hiszel benne és ez tetszik.
A nagy hívőknek akik annyira oda vannak a bibliától ajánlom figyelmükbe
"Léo Taxil - A szórakoztató Biblia"
Ezen könyv valláskritikának is tekinthető, amely a zsidó-keresztény Biblia ószövetségi részét elemzi ironikus, szarkasztikus stílusban, de igen mélyre menő részletességgel és alapossággal.
Köszönöm, nekem is az volt rólad a benyomásom hogy értelmesen vitázunk. Sajnos a vallási viták 99%-a érzelmi kiborulásokba torkollik, pedig nagyon érdekes téma szerintem, amiről lehetne értelmesen vitázni...
Na igen Ferenc pápa tényleg megosztó a magyar katolikusok között is (én mondjuk református vagyok, tehát pont annyi közöm van a pápához mint neked).
De látni kell hogy a keresztyénség a világ legnagyobb vallása, így nem vagyunk egy homogén közeg. Vannak viszonylag liberális keresztyének (lásd Skandináviában) és ultrakonzervatívok.
Így aztán a konzervatív ateisták azt látják bennünk hogy "na igen Ferenc pápa meg a menekültek simogatása", a liberális ateisták meg hogy "ja hát Amerikában egy 30 fős kisegyház (Westboro Baptist Church) olyan traszparensekkel vonult fel hogy Isten utálja a b-zkat".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!