Jézus csak feltételes volt zsidó?
Akkor nem nem is volt igazi zsidó?
Nem is volt zsidó.
Származási alapon mindenképpen zsidó volt: anyja és nevelőapja is Dávid király leszármazottja volt.
"Az összes nemzetség tehát Ábrahámtól Dávidig tizennégy nemzetség, és Dávidtól a babilóni fogságravitelig tizennégy nemzetség, és a babilóni fogságraviteltől Krisztusig tizennégy nemzetség."
Az életmódjára gondolsz? Nem a zsidó törvény és vallási hagyományok szerint élt volna?
Újra felteszem a kérdést:
Jézus csak feltételesen zsidó?
"Az összes nemzetség tehát Ábrahámtól Dávidig tizennégy nemzetség, és Dávidtól a babilóni fogságravitelig tizennégy nemzetség, és a babilóni fogságraviteltől Krisztusig tizennégy nemzetség."
A baj csak az, hogy az előző mondatot lespóroltad a leszármazási sorleírásából:
"Jákób nemzé Józsefet, férjét Máriának, a kitől született Jézus, a ki Krisztusnak neveztetik. "
JÓZSEFET!!!! Nem Máriát, az anyát, hanem a férjét, akinek semmi köze nem volt Jézushoz, az írás szerint. Arról meg, hogy Mária ki fia-borja volt mélyen hallgat a Biblia.
Szóval hacsak a szentlélek nem József testvére volt, akkor Jézusnak a leírt atyasági vonalhoz nincs köze.
Ha meg esetleg mégis József volt a papa, akkor minek a nagy hajcihő a szentlélekkel meg a szüzességgel.
Származási alapon mindenképpen zsidó volt: anyja és nevelőapja IS Dávid király leszármazottja volt.
Itt a Lukács evangéliumban leírt nemzetségi táblázata Jézus Krisztusnak:
(miért különbözik a másik nemzetségi táblázattól Dávid után? Ez házi feladat annak, aki nem tudja.)
23
Maga Jézus pedig mintegy harminc esztendős volt, mikor tanítani kezdett, ki, amint állítják vala, a József fia vala, ez pedig a Hélié,
24
Ez Mattáté, ez Lévié, ez Melkié, ez Jannáé, ez Józsefé,
25
Ez Matthatiásé, ez Ámosé, ez Naumé, ez Eslié, ez Naggaié,
26
Ez Maáté, ez Matthatiásé, ez Sémeié, ez Józsefé, ez Júdáé,
27
Ez Joannáé, ez Rhésáé, ez Zorobábelé, ez Saláthielé, ez Nérié,
28
Ez Melkié, ez Addié, ez Hosámé, ez Elmodámé, ez Éré,
29
Ez Jóséé, ez Eliézeré, ez Jórimé, ez Mattáté, ez Lévié,
30
Ez Simeoné, ez Júdáé, ez Józsefé, ez Jónáné, ez Eliákimé,
31
Ez Méleáé, ez Maináné, ez Mattátáé, ez Nátáné, ez Dávidé,
32
Ez Jesséé, ez Obedé, ez Boázé, ez Sálmoné, ez Naássoné,
33
Ez Aminádábé, ez Arámé, ez Esroné, ez Fáresé, ez Júdáé.
34
Ez Jákóbé, ez Izsáké, ez Ábrahámé, ez Táréé, ez Nákhoré,
35
Ez Sárukhé, ez Ragávé, ez Fáleké, ez Eberé, ez Saláé,
36
Ez Kajnáné, ez Arfaksádé, ez Semé, ez Noéé, ez Lámekhé,
37
Ez Mathuséláé, ez Énókhé, ez Járedé, ez Mahalaléelé, ez Kajnáné,
38
Ez Énósé, ez Sethé, ez Ádámé, ez pedig az Istené.
Tudom, hogy az ateisták itt hiányolják a majmokat, csimpánzokat, gorillákat, de ez legyen az ő bajuk. A lényeg az, hogy Jézus Dávid fia (leszármazottja) volt. Ez egyébként közismert volt Izraelben, hogy a Messiás Dávid fia lesz:
27
És mikor Jézus tovább ment onnét, két vak követé őt, kiáltozva és ezt mondva: Könyörülj rajtunk, Dávidnak fia!
28
Mikor pedig beméne a házba, oda menének hozzá a vakok, és monda nékik Jézus: Hiszitek-é, hogy én azt megcselekedhetem? Mondának néki: Igen, Uram.
29
Akkor illeté az ő szemeiket, mondván: Legyen néktek a ti hitetek szerint.
30
És megnyilatkozának azoknak szemei; és rájok parancsola Jézus, mondván: Meglássátok, senki meg ne tudja!
31
Azok pedig kimenvén, elterjeszték az ő hírét abban az egész tartományban.
Egy másik helyen:
22
Akkor egy vak és néma ördöngőst hoztak ő eléje; és meggyógyítá azt, annyira, hogy a vak és néma mind beszél, mind lát vala.
23
És elálmélkodék az egész sokaság, és monda: Vajjon nem ez-é Dávidnak ama Fia?
és végül:
41
Mikor pedig a farizeusok összegyülekezének, kérdezé őket Jézus,
42
Mondván: Miképpen vélekedtek ti a Krisztus felől? kinek a fia? Mondának néki: A Dávidé.
43
Monda nékik: Miképpen hívja tehát őt Dávid lélekben Urának, ezt mondván:
44
Monda az Úr az én Uramnak: Ülj az én jobb kezem felől, míglen vetem a te ellenségeidet a te lábaid alá zsámolyul.
45
Ha tehát Dávid Urának hívja őt, mi módon fia?
46
És senki egy szót sem felelhet vala néki; sem pedig nem meri vala őt e naptól fogva többé senki megkérdezni.
A farizeusok elég sokszor kötekedtek Jézussal, de azt soha nem vetették a szemére, hogy nem Dávid fia, és emiatt nem lehet a Messiás, mert tisztában voltak vele ők is, és a sokaság is, hogy Dávid fia, leszármazottja volt.
Pedig ők aztán értettek a nemzetség táblázatokhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!