Mi történt a szobatársammal?
Vallási golog alatt a teremtésre gondoltam, szemben az evolúcióval, elég sok előadáson előjön az evolúcióról a szó, utána meg mindig háborog, hogy ez a világ irányitottan jött létre, nem csak fizikai és egyéb törvények alapján, meg még pár hasonló dolog.
Több mint 2 éve ismerem, kb fél éve olvasgatja tableten azt a valami. Viszont csak az elmúlt hetekben lett enyire furcsa...
Stresszes ennyi idősen?? Mitől? Semmi fontos dolga nincs. Én hétvégén dolgozom a szüleim vállalkozásában, sokszor reggeltől estig. Nem vetem meg a bulizást sem, de tudom a kötelességeimet. Mindezek mellett simán 4,4-4,5 az átlagom minden félévben. Ezzelszemben ő 2 hetente megy haza. Lusta tanulni, helyette azt a vmit olvassa, nyavajog ha vmi nem jön neki öszze. A jegyei is elég gyengék... Amikor egyetemre kerültünk még nem ilyen volt... kb tavasz óta van ez, és az elmúlt hetekben csak rosszabb lett...
Mint írták, megválaszoltad a kérdésedet. Egy szekta beszippantotta, sajnos ilyenek. Megpróbálhatsz segíteni rajta, de egy könnyen nem fog menni. Ha pedig csak amolyan "vasárnapi keresztény" vagy, mélyebb teológiai ismeretek nélkül, még csak cáfolni sem tudod szektás nézetit számára hiteles módon. (Bár kérdéses, hogy egy agymosott számára mi számít hitelesnek.) Noha ez lehetne egy út, hogy kicsit észhez térítsd.
Próbálj esetleg rávilágítani, hogy milyen önpusztításba sodorta magát.
A szobatársad megtért és valószinűnek tartom, hogy még csecsemő a hitben ezért viselkedik furán. xd
Miért nem kérdezed meg tőle, hogy mi történt vele és hova jár?
Kedves Kérdező!
Egy egyetemistának illik olyan szavakat használni,amiknek ismeri az értelmét.Nézz utána a "szekta" szó értelmének!
A srác,valószínűleg,és szélsőséges vallási irányzathoz csapódott,ami indokolt lehet a túl nagy stressz miatt.(Egy kiúttalanság érzésre adhatott az választ.)
Nagy valószínűséggel szélsőséges irányzat,mert a keresztény közösségek,a tanulásban,a munkában is lelkiismeretes teljesítményre buzdítanak.
A lehülyézés csak árthat!
Fel kell készülni értelmes érvekkel,de ahhoz ismerni kell azt,hogy mi ellen akarsz értelmes ellenérveket felhozni.
Amikor ellenérvekkel igyekszel (tév)hitét lerombolni,figyelembe kell venni,az a(tév)hit miben segítette őt eddig,s azt előzetesen pótolni kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!