Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves hívők! Szerintetek a...

Kedves hívők! Szerintetek a szexualitás rossz dolog, esetleg bűnnek tartjátok? Ha igen, akkor miért?

Figyelt kérdés
2017. okt. 26. 22:31
1 2 3 4
 21/32 anonim válasza:
6%
Csomorkány vajjon mivel tudja alátámasztani hogy Jézus nem házasodott meg, és nem szexelt? A hivatalos Biblia erről mélyen hallgat. Ráadásul az is nagy tévedés, hogy a katolikus papok ezért nem házasodhatnak. A katolikus papok egyházi gazdasági érdekből, embertelen módon lettek kötelezve a pápa által a cölibátusra, mely természetellenes, Isten ellen való vétek, így ők vagy betegek lettek, vagy szexuális bűnözőkké aljasodtak.
2017. okt. 31. 21:33
 22/32 anonim válasza:
56%
Minden házasság előtti és házasságon kívüli szex annyira bün mint a lopás vagy gyilkosság, házasságon belül nem az, csak azért figyelembe kell vedd a házastársad állapotát és hajlandóságát (ha nem beteg vagy túl fáradt hozzá), de ha ő is benne van, akkor mehet.
2017. nov. 1. 08:17
 23/32 anonim válasza:
57%

Fura, hogy mindenki a kereszténységre gondol, és a bibliával példálózik amikor a kérdés nem utal rá. A kérdés feltevés ebben a formában valójában eléggé értelmetlen vagy nehezen értelmezhető.

Kik azok a hívők? Kikhez szól ez a kérdés? Mit ért szexualitás alatt (mert ez így nem egy konkrét cselekvés)?

2017. nov. 1. 10:09
 24/32 kissg23 válasza:
25%
A szex nem bűn. Hívőnek lenni sem bűn, csak határtalan butaság. A hitet terjeszeni viszont bűn, mert azzal szándékosan butaságban tartják az embereket. Tehát ha valaki a hitére hivatkozva gondolja, hogy a szex bűn, akkor az szimplán csak buta.
2017. nov. 1. 11:48
 25/32 anonim válasza:
66%
Csak a házasságon kívüli szex a bűn
2017. nov. 2. 20:09
 26/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A kérdés természetesen a keresztény hívőkhöz szólt, de Magyarországon szerintem ez egyértelmű kell legyen, az akadékoskodó válaszolónak üzenem, hogy gondolkodjon el, szerinte hány kereszténytől különböző hívő van jelen a kategóriában. Megsúgom, nagyon kevés, ezért is értelmezte mindenki a kereszténységre, ahogy én js gondoltam.

2017. nov. 4. 13:19
 27/32 A kérdező kommentje:
A szexualitás alatt nyilván a szexuális aktust értettem, ez is mindenkinek nyilvánvaló volt. Ez szintén a 23-asnak ment.
2017. nov. 4. 13:22
 28/32 A kérdező kommentje:

Szóval összegezve:

Nem tartjátok bűnnek a szexet. Akkor miért van mégis ekkora felhajtás nálatok egy egyszerű, elemi ösztönből végrehajtott cselekvés miatt?

Úgy értem, a Biblián túl mi az, ami kivetnivaló lenne abban, ha valaki házasságon kívül szexel, vagy hogy homoszexuálisként is át akarja élni ugyanazt a szenvedélyt, amit mások?

Ez miért akkora bűn azon túl, hogy le van írva a Bibliában? A Biblia nem is indokolja meg rendesen a dolgot, csak kijelenti, hogy legyen így, nem?

Akkor miért hallgattok rá?

2017. nov. 4. 13:26
 29/32 anonim ***** válasza:
A homoszexualitás az fajtalankodás és egyben elmebetegség is.
2017. dec. 31. 08:26
 30/32 A kérdező kommentje:
Úgy tűnik, te vagy inkább az elmbeteg...
2018. jan. 16. 21:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!