Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves hívők! Szerintetek a...

Kedves hívők! Szerintetek a szexualitás rossz dolog, esetleg bűnnek tartjátok? Ha igen, akkor miért?

Figyelt kérdés
2017. okt. 26. 22:31
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Hát, találkotam olyan hívővel, aki azt mondta, hogy ha szexelek, akkor a pokolra fogok jutni. Ezért érdekel a dolog...
2017. okt. 28. 00:53
 12/32 A kérdező kommentje:
Vagy csak házasságon kívül tartjátok bűnnek? Azon belül mehet minden mennyiségben? Mert olyan is vol már, aki azt mondta, hogy élvezni nem szabad, mert az önzőség, csak gyereknemzés céljából szabad.
2017. okt. 28. 00:55
 13/32 anonim válasza:
100%
A Biblia szerint a férfi és nő között köttetett házasságon belüli szex nem bűn. Sőt az mondja az ige , hogy naponta elégítsék ki egymást a felek , hogy a Sátán ne tudja őket megkísérteni a paráznaság bűnével.
2017. okt. 28. 07:28
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem bűn, sőt nem is kizárólag gyereknemzédre való, hanem azért, hogy a szerelmesek kölcsönösen örömet okozzanak a másiknak.

Csak a paráznaság a bűn.

2017. okt. 28. 09:23
 15/32 anonim ***** válasza:
66%
Az a bűn, hogy még mindig tabutéma a szexről beszélgetni, a szexuális felvilágosítás. Bezzeg én már 25-30 évvel ezelőtt is felvilágosítottam a fiaimat! Nálam az annyi, mint az időjárásról beszélni, amiről persze nem szoktam, mert értelmesebb témát keresek. :)
2017. okt. 28. 12:31
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
#15, hogy jön ez ide? Sok esetben a hem hívő szülőknek is kínos erről beszélgetni a gyerekkel. Viszont engem is felvilagosított anyukám, pedig nagyon mélyen vallásos.
2017. okt. 28. 12:39
 17/32 Fodor István Ferenc ***** válasza:
66%
Ha az ember éhes, akkor eszik, ha szomjas, akkor iszik, ha libidója van, akkor szexel. Ez így természetes . Isten teremtett ilyennek bennünket! Ahhoz nagyon bigott szentfazéknak kell lenni, hogy egy vallásos ember ezt bűnnek tartsa. Persze más dolog a felebarátod feleségével, vagy férjével...
2017. okt. 28. 20:25
 18/32 Nu, págágyí válasza:
0%
Nem,csak oltsd le a villanyt és utána mond el 10 miatyánkot :)
2017. okt. 30. 07:59
 19/32 Csomorkány ***** válasza:
46%

A kérdés ilyen formában természetesen buta. A Szentírásban világos tanítás olvasható arról, hogy a házasságban megszentelt helye van a szexualitásnak.

Az viszont bibliai tény, hogy Krisztus Urunk nem házasodott meg, és mivel a házasságon kívül valóban bűn a szexualitás, és Krisztus Urunk bűntelen volt, ebből az is következik, hogy nem is szexelt.

Ezért (és Szent Pál vonatkozó bibliai tanácsai miatt) újra és újra fölmerül keresztények lelkében, hogy kövessék ebben Krisztus Urunkat, a katolikusoknál pl. ezért vannak szerzetesek, és ezért nőtlenek a papok.

Ez egy erős jel (lehet) arra, hogy komolyan gondolják Krisztus követését. Persze vezethet ténylegesen bűnös, házasságon kívüli szexuális gyakorlatokhoz is, dehát mindannyian bűnösök vagyunk Krisztus Urunkat kivéve.

Akik mármost semmiképpen nem akarják ebben követni Krisztus Urunkat, hanem a párkapcsolaton gondolkodnak, azoknak az alábbiakat érdemes megfontolni:

- A közös gyermek úgyis egy életre szóló kötelék. Ha egy párkapcsolatban fölmerül, hogy gyermeket szeretnének egymástól, ugyan házasodjanak össze, vagyis ugyan kérjék Isten áldását! Meg fognak lepődni: meg fogják kapni!

- Ugyan ne a házasságot tartsák már olyan hatalmas, misztikus küszöbnek, hanem az élet továbbadásának a csodáját! A házasság annak az eszköze. Akik pl. összehoztak egy közös háztartást, azok a magyar szó eredeti értelmében "házasok". Ami ebből hiányzik, az egy áldás kérése Istentől. Templomi házasságot is lehet úgy kötni, hogy nem dobtok ki az ablakon másfél millió Ft-ot!

2017. okt. 31. 09:09
 20/32 anonim ***** válasza:
0%
8-as vagyok, most miért lennék beteg? Az akasztott ki, hogy "az ateista materializmusba sok minden belefér"... Az ateizmusnak semmi köze a szexualitáshoz, ugyanúgy lehet egy ateista homofób mint bárki más. A pedofil lobbit honnan vetted? Az emberek legalább 90%-a elítéli egy modern társadalomban, vallástól függetlenül. Érdekes, hogy a legtöbb ember, akik körülvesznek, ateisták, mégis mind halálbüntetéssel büntetnék a gyerekmolesztálást. A netes fórumok amiket böngészek szintúgy hasonló mentalitású tagokkal vannak tele. Így nem tudom milyen gőzerőről beszélsz.
2017. okt. 31. 10:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!