Ha létezik szabad akarat, miért lehetséges, hogy egyik ember a szabad akaratát arra használja, hogy a másik szabad akaratát korlátozza?
"Balinthun, Egy mindenhatónak ne essen már nehezére bármit is korlátozni! :) Tehát akkor nem is mindenható az isten? Van még olyan tulajdonsága, aminek valóban meg tudna felelni?"
Látom nem értjük egymást... Tehát az, hogy valaki nem akar beleszólni az életedbe, az egyenlő azzal, hogy képtelen azt korlátozni, vagy csak azt jelenti, hogy rád hagyja, hogy a hibáidból tanúlhass? Vagy bármi... Nem értelek, minek tetted fel a kérdésedet tulajdonképp?
"Tehát az, hogy valaki nem akar beleszólni az életedbe"
Ha valaki nem akar beleszólni az életembe, ne hozzon számomra szabályokat, és még véletlenül se ítéljen meg azok alapján a szabályok alapján, amikről nem tudhatom teljes bizonyossággal, hogy az lenne-e a dolgom, hogy betartsam őket. Sőt, még az sem biztosított, hogy egyáltalán megismerhetem az általa hozott szabályokat a teljes valójukban. Szóval erről ennyit.
Lám csak, nem véletlenül emeltem ki, hogy emberi mércével merve nem jó az isten. Pedig elvileg annak kéne lennie, hiszen a hívők egytől egyig emberek, és ők állítják, hogy jó. És mi alapján állítják ezt? Például a szentírás alapján, ami egyenesen isten szava. Azaz, ha készpénznek vesszük, hogy a biblia isten szava, és ő maga nyilatkoztatta ki saját magáról, hogy ji, és az ember ezt kétkedés nélkül elfogadja, akkor ezt csak abban az esetben teheti, ha isten emberi mércével is jónak számít. Márpedig nem kedvezhet egyszerre ellentétes kívánságoknak, ahogyan "végtelen bölcsességében" meg is teszi. Azaz nem tesz semmit.
Azaz nincs nyoma se.
"Ha valaki nem akar beleszólni az életembe, ne hozzon számomra szabályokat, és még véletlenül se ítéljen meg azok alapján a szabályok alapján, amikről nem tudhatom teljes bizonyossággal, hogy az lenne-e a dolgom, hogy betartsam őket. Sőt, még az sem biztosított, hogy egyáltalán megismerhetem az általa hozott szabályokat a teljes valójukban. Szóval erről ennyit."
Kedves válaszoló tegyük fel, hogy te a fiam vagy, ha én hozok neked szabályokat, azt TE vagy betartod vagy nem. Ez nem az életbe való bele szólás, hanem egy olyan útra való terelés, ami számodra jó. Te, mint a fiamnak elmondom, hogy ha drogozol meghalsz. Ez szabály ne drogozz, mert meghalsz ezt vagy betartod, vagy nem és viseled következményeit. Szóval, ennyit erről. :)
25.Hsz!
A kérdezőnek valóban van egy hamis válasza,amiben saját gonoszságát projektálja(vetíti)Istenre.
Talán lelke mélyén érzi,hogy ez a hamis válasz messze van az igazságtól!
Kedves kérdező a szabad akaratot én is kutatom hogy mi is az pontosan, de azt meg kell hogy valljam Isten igaz mindenható de nem ember hogy bármire is képes legyen azaz máshogyan fogalmazva, az ember se nem jó se nem rossz! A szabad akarat az ami miatt Isten azaz a mindenható alkotó tétlenül bámul mint borjú az új kapura, mivel a szabad akarattal ellent mondasz az ő szeretetének és segÍtségének ez tett mások halálküszöbi elmondásának alapján összegeztem le. Miszerint választhatsz 3 vagy több út közül és ezek közül majdnem minddel ellenzed az ő segÍtségét mivel azt hiszed te erős vagy nélküle is, ebben nagyon tévedsz szerinted ki volt az aki mindig megvédett a születésed napjától kezdve téged? bizony ő volt az a szabad akarattal választhatod azt hogy nem törődsz vele és tovább mész vagy szeretnél az ő szeretetének részese lenni Így ugyanúgy megnyugvásra és boldogságra találsz és a borzalmak ellen is tehetsz az ő segÍtségével.
A szabad akarat öntudatra ébredést is jelen más szemszögből ezzel más létre fókuszálsz és nem tudsz megbékélni senkivel és semmivel.
Ha szeretnél még beszélgetni vagy egyéb én fönn vagyok megtalálsz.
27 inkább a te hited hamis
Amúgy nem hogy nem lehet, hanem meg is kell mérni az istent és az istentől való dolgokat emberi mércével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!