Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mivel több Isten a semminél?

Ozmium42 kérdése:

Mivel több Isten a semminél?

Figyelt kérdés
Ha Isten teremtett mindent kivétel nélkül, akkor mi létezett akkor, amikor még semmi sem volt megteremtve? Mi létezett a minden előtt, ami nem tartozik bele a mindenbe?
2017. okt. 11. 21:49
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
21%
Isten kevesebb a semminél.
2017. okt. 12. 16:49
 42/56 Zenon ***** válasza:
5%

"istenre jellemző többek között az, hogy TUDATOS és ÉLŐ."

Ne terelj! Ezek jellemzők. EZ nem válasz arra, pontosan mi Isten!

2017. okt. 12. 17:42
 43/56 anonim ***** válasza:

Mármint TE ne terelj!

Ugyanis itt és most teljesen mindegy, hogy Isten konkrétan milyen - ugyanis a te "Ős ten"-ed NEM tudatos és NEM élő!

Egy 6 éves gyerek megérti ezt! Te miért nem?

2017. okt. 12. 18:13
 44/56 Zenon ***** válasza:
17%
Sejtettem, hogy megáll a tudomány. :) Nem kaptam érdemi választ, csak személyeskedést. Most nem rólam volt szó. Egyszerű kérdést tettem fel. Nem azt kérdeztem, hogy MILYEN. Azt kérdeztem, hogy pontosan MI. Emberi tulajdonságokkal hadoválni nem magyarázat.
2017. okt. 12. 18:21
 45/56 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, Zenon, hány éves vagy?

Ill. nem vagy te antiszociális? Jól kijössz az emberekkel?

1: Most itt nem te kérdezel. Tegyél ki saját kérdést, ha érdekel egy téma.

2: Ha hozzászólsz, a kérdéshez szólj hozzá, és ne a saját meggyőződésedet hirdesd itt.

2017. okt. 12. 19:48
 46/56 anonim ***** válasza:

Zenon,

Isten nem "mi".

A te beképzelt "ős ten"-ed talán az, ez is bizonyítja, hogy te valami ezós cuccban hiszel. Te látásmódod, hirdesd a neki megfelelő helyen, ne itt.

Nem csak én küldözgetlek, már többen felhívták rá a figyelmed, hogy ez nem a te kategóriád.

2017. okt. 12. 20:24
 47/56 anonim ***** válasza:

Zenon. "Isten az ős ten szóból kialakult" ... stb.

A magyar nyelvben. Van még ~6999 nyelv.

[link]

θεός

[link]

2017. okt. 12. 20:30
 48/56 anonim ***** válasza:
100%

Ez szerintem csak a Russell-paradoxon átfogalmazása.

Gyakorlatilag azt kérdezed: ha mindent Isten teremtett, és a mindenbe Isten is beletartozik, akkor ő saját magát teremtette?

Válasz, ahogy arra Russell is rámutatott: a mindenbe nem tartozik bele minden :) Vagyis a minden dolgok halmazának fogalma paradoxon.

Erre az esetre alkalmazva: Isten nem része a mindenségnek. Ő kívül (vagyis inkább fölötte) áll azon, amit mi hétköznapi értelemben mindenségnek hívunk. És mivel ő nem része a mindenségnek, ő az, aki létezett "minden előtt".

Isten nem lehet része semminek, mert Isten maga a teljesség. A mindenség az, ami hiányos.

2017. okt. 12. 20:32
 49/56 A kérdező kommentje:

Hazug módon rágalmazol, 43%. Sem én, sem más nem tette fel ezt a kérdést két hetente. Itt vannak az általam feltett kérdések kilistázva egy évre visszamenőleg:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Mit szól az istened hozzá, hogy hazug és rágalmazó vagy?

2017. okt. 12. 21:32
 50/56 anonim ***** válasza:
47%

Ez a kérdés azt bizonyítja, hogy egy hamis istenre gondolnak. Mert a Szentírás Istenére nincs hatással sem az idő, sem a tér, sem pedig az anyag.

Ha hatással lenne rá, nem lenne Isten.

Az idő, a tér és az anyag az, amit kontinuumnak nevezünk. Mindháromnak ugyanabban a pillanatban kell létrejönnie, mert ha van anyag, de nincs tér, hová tesszük? Az idő, a tér és az anyag nem létezhet önállóan, egyidejűleg kell létrejönniük.

A Biblia nyolc szóban válaszol erre: Kezdetben – idő, Isten megteremtette az eget – tér, és a földet – anyag. Íme tehát az idő, a tér és az anyag, a háromságok háromsága. Az idő a múlt, jelen és jövő. A térben van hosszúság, szélesség és magasság. Az anyagban pedig szilárd, folyékony és légnemű. Vagyis az egyidejűleg teremtett háromságok háromsága. Istennek, aki mindezeket megteremtette, kívül kell lennie ezen a hármas egységen. ha korlátozva lenne az időben, nem lenne Isten.

2017. okt. 12. 21:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!