Mivel több Isten a semminél?
Amúgy tök jogos. Ozmium hetente kétszer felteszi ugyanazt a kérdést, ő pedig ugyanazokat a mondatokat írja le. Zsák a foltját:)
A mai legjobb egyszerűsítve: " a mindenbe mi nem tartozik bele?". Ezzel a gondolkodással persze hogy benyaljátok a törzsfejlődést. Nem is értem, hogy a lapos földben miért nem hisztek. Ja de, tudom, mert szerintetek a Biblia azt írja. Ha a Biblia szerintetek geoid földet írna, akkor ti lapos föld hívők lennétek.
Komolyan mondom ez jobb hely, mint a cirkusz:)
A válaszhoz szükség lenne, ha definiálnád:
Istent,
a semmit,
a teremtést,
a mindent,
a létezést,
és leginkább az alkérdés utolsó mondatát.
"Zenon
Már többször felszólítottak, hogy menj az ezotériába.
Hirdesd ott az "ős ten"-ed, ott talán még vevőek is a trollkodásodra."
És ki vagy te, hogy másokat küldözgess? A kérdésre válaszoltam. Nem tudom mi bajod a nyomatékosítással, mikor a bibliai téziseket immár két évezrede ismételgetik a hívők.
Oké, fogalmazd meg egzakt módon, pontos definícióval, mi számodra az "Isten" vagy eme szó jelentése. Kiragadott idézeteket nem fogadok el. Csak rövid, velős és értékelhető megfogalmazást a saját szavaid által. Várom a választ!
Isten soha nem teremtett a semmiből.
Nincs olyan hogy semmi.
Isten a láthatatlanbol teremtett láthatót,érzékelhetőt.
Isten név jelentése egy foglalkozást határozó,= Teremtő,Szeretet.
"Mivelhogy nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra; mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók."
"Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy ami látható, a láthatatlanból állott elő."
Itt a materializmus ki is merül és be is fejezte mert nincs neki rovább hanem ha nem látja azt mondja hogy semmi.
Zenon, ne tegyél úgy, mintha még nem mondtuk volna meg:
istenre jellemző többek között az, hogy TUDATOS és ÉLŐ.
A tied meg nem az, ezért nem isten, hanem ezotéria téma.
"Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy ami látható, a láthatatlanból állott elő."
Universum-jelentése kimondott mondat,szó.
És mondá Isten:Legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!