Ha Noé története igaz, hogy élték túl az állatok, miután kikötöttek az Araráton?
Arról nem is beszélve mit csinált Noé partraszállás után. Minden tiszta állatból kiválasztott egyet és felgyújtotta öket áldozatul Istennek. (újra előjön szokásos ókori zsidó hagyomány, áldozatok).
Milyen kiváló példát mutat nekünk ez a történet!
Elvileg azok az állatok veszélyeztetett fajok voltak, mivel csak az a kevés volt amit hajójára vitt, de ő feláldozta őket.
Ezután mit csinált Noé?
Bort ivott és részegen feküdt a sátrában. Egyik fia látta meztelen testét, másik fiai bementek egy lepedővel letakarni, ne nem néztek oda. Noé mikor felébredt, látta, hogy takaró van rajta és egyből dühös lett (azért mert látták meztelenül...), és elátkozta unokáját Canaan-t (mikor nem is ő látta).
Morális tanulság?
Miután Isten minden embert elárasztott vizzel, kivéve Noét és családját, az özönvíz után égess el csomó állatot, rúgj be meztelenül, majd vezesd le feszülstéged az unokádon
"Ha egy kihajtott olajfa is volt már, akkor a lágyszárúak már tömegével nőttek... "
Jogos, efelett elsiklottam.
Bár az továbbra is probléma, hogy rengeteg élőlény nagyon specifikusan étkezik, és a táplálékul szolgáló növényfajok akár kontinensnyi távolságra is lehettek.
"Rágcsálók szaporodási gyorsaságáról pedig olvasgass. Volt kaja bőven. "
???
Van kutyád?
Próbáld már ki hogy néhány pár centis rágcsálócsemetével kiszúrod a szemét, ráadásul arra is heteket kell várnia!
Ugye ezt te sem gondoltad komolyan? :D
"Apadásnál rengeteg hal is a szárazon maradt"
Miután hónapokat bomlott a vízben... Tippelj, mennyi maradhatott a halacskákból!
Sőt, ez igazából egy újabb problémát vet fel. Kórokozók mindenfelé, tömébytelen mennyiségben.
Valójában már ez kiirtott volna rengeteg fajt.
"Ráadásul a ragadozók anno növényevők voltak, ahogy a Biblia írja, szóval ettek növényeket, ha a szükség úgy hozza. "
Na ja, a fogazatukkal amivel képtelenek megrágni, az emésztőrendszerükkel amivel képtelenek megemészteni. Kezdem azt érezni hogy te fel vagy mentve gondolkodás alól...
"Aztán az epigenetika jóvoltából gyorsan átalakulnak az élőlények"
Lol, szóval valódia genetikai változás nélkül az összes mai ragadozó csak úgy random húsevésre váltott, direkt megnehezítve a saját dolgát... Veled komoly bajok vannak :D
Ráadásul hol a fenében vannak ma akkor a növényevő ragadozók? Ha ez epigenetikai változás, akkor megváltpzott környezetben ma is kéne születnie ragadozóknak növényevő tulajdonságokkal. Hogyhogy mégsem igazolja egyetlen példa sem a nagy epigenwtikus megoldásod?
"Feltételezem a keresztény változatra gondolsz. "
Így van. A Korán azért egy fokkal még mindig logikusabb.
Kedves 42%-os!
Érdekes, hogy ugyanazokat a meglehetősen buta vicceket próbálod újra és újra elsütni, miközben elfeledkezel arról, hogy a régebben ugyanezen témakörben hozzád írt kérdésekre képtelen voltál korrekt választ adni.
Hogy felfrissítsem a memóriádat!
(megj: Kedves Kérdező, ha kíváncsi vagy valamire, érdemes a kérdés feltétele előtt visszanézni a régebben mások által feltett kérdéseket, háta már valaki rákérdezett a téged érdeklő témára, és már ott születtek rá válaszok! Így a lesorolás kicsit neked is szól!))
Időrendben az utóbbi idők terméséből:
2017.08.1
Feltett kérdés:
"Ha az özönvíz nem csak egy jelképes elbeszélés a Bibliában, hogyhogy nincs semmi nyoma egy globális áradásnak?"
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
48-as hozzászólásomban felvetettem már:
"Bónusz kérdés: Hogyan jutottak el az özönvíz után az Ararátról az állatok a mostani (más kontinenseken lévő) élőhelyeikre?"
A kérdésemre érkezett meglehetősen flegma válaszoddal (50-es hozzászólás, írója 42%-os) kapcsolatban megfogalmazott kritikámra (ahol konkrét cáfolatokat soroltam fel, illetve kérdéseket tettem fel - 53-as számú hozzászólás) elfelejtettél válaszolni!
2017.09.03
Feltett kérdés:
"Noé minden állatot megmentett, nem? Akkor hol az állatvilág nagy része?"
42-es számú hozzászólásomban jó néhány konkrét kérdést megfogalmaztam a témával kapcsolatban.
Erre érkezett a következő stílusban válasz (43-as számú hozzászólás, írója 42%-os):
-------
"Válaszolok, ha megígéred, hogy megkérdezed még 77x, azzal a felkiáltással, hogy senki nem válaszolt!
"mi módon kerültek az állatok Noé bárkájára, "
Bementek a bejáraton. Anno pangea volt... "
-------
45-ös hozzászólásomban ISMÉT tételesen cáfoltam a 43-as számú nekem címzett hozzászólásban felsoroltakat.
Milyen érdekes annál a kérdésnél 42%-os, ismét válasz nélkül távoztál, kritikai megjegyzéseimre egyetlen sort sem írtál!
Gondolom, most sem fogsz. Sebaj, bővül a lista.
Kedves kérdező, érdemes lenne visszaolvasnod a linket kérdésekre érkezett válaszokat. Sok érdekes infót találsz benne, amiket nem írnék itt le újra.
Ajjaj, látom kár is volt neki válaszolni.
Veszélyesen buta :D
"Ha a Korán ennyire logikus, és csak a házilállatok fértek a hajóra, akkor a többi élőlény megtanult hirtelen úszni és alkalmazkodott a vízi életmódhoz?"
A Korán egy szóval sem említi hogy az egész világot elöntötte a víz. Helyi árvíz volt ami csak Noé népét érintette.
A keresztény és az iszlám vallás szerinti özönvíz történetének összehasonítása a téma itt. Ha érdekel végigolvashatod:
Nézegetve a domborzati térképeket, számomra egy közel-keletet elborító özönvíz is ugyan olyan valószínű, mint az egész Földet beborító.
Nem beszélve számos állat és növényfajról/fajtáról, ami szintén csak ott található meg. Amiknek ugye bár elméleted szerint ki kellett pusztulniuk.
#14 #15
) a személyeskedni, azaz olyan megjegyzést tenni amely másokra nézve sértő lehet (különösen ami egy másik Felhasználót zavarhatja kora, neme, származása, vallása, faji, nemzetiségi hovatartozása, világnézeti meggyőződése, véleménye, élethelyzete miatt),
továbbá mások becsületére, jóhírnevére sérelmes tartalmat elhelyezni, függetlenül attól, hogy az valós vagy sem, kiemelten a közszereplőkre vonatkozóan;
Nem értem én kommentemet ennyire lepontozzák, mikor 0 válasz lett rá.
Azért bemásolom magyar fordítású Bibliából ezeket a részeket, nehogy aztgondolja valaki én találtam ki:
"És oltárt építe Noé az Úrnak, és vőn minden tiszta állatból és minden tiszta madárból, és áldozék égőáldozattal az oltáron.
És megérezé az Úr a kedves illatot"
kedves volt neki az égő állatok illata, ókori zsidó hagyományról beszélünk, persze, hogy beleépül szent könyvbe
Ezután szövetséget köt idézem "minden élő állattal, mely veletek van" ,
előbb égettek el pár szerencsétlen állatot, ők már nem estek bele a szövetségbe, de kedves volt illatuk!
Részeges rész:
"ivék a borból, s megrészegedék, és meztelenen vala sátra közepén..." folytatás 9:21-től
Ezt kifejtettem előző kommentembe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!