Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem cáfolja helyből a fiatal...

Nem cáfolja helyből a fiatal Földes elképzelést hogy pár ezer fényévnél jóval messzebbi csillagokat is látunk? Hogyhogy egyesek még ennek ellenére ilyenekben hisznek a XXI. században, mint 6000 éves univerzum?

Figyelt kérdés

2017. szept. 17. 13:46
1 2
 1/18 Ozmium42 ***** válasza:
74%
Nem létezik olyan ostobaság, amit ne lenne ember, aki elhisz, sőt, tovább megyek: ami mögé ne lehetne beállítani egy-két művelt, egyetemi végzettséggel rendelkező embert is világviszonylatban. Ennyi, így működik az emberiség.
2017. szept. 17. 13:52
 2/18 anonim ***** válasza:
74%
Az én hitem, nem térítek, neked ez ne fájjon. :)
2017. szept. 17. 13:53
 3/18 anonim ***** válasza:
38%

Aszondják rá:

1, Isten így teremtette

2, Tévesek az "elképzeléseink", és a fény gyorsabb önmagánál...

Mindent meg lehet magyarázni, nézd csak meg a laposföldeseket. Mondhatsz nekik bármit, lesz közöttük valaki, aki talál rá majd egy felületes választ, azt másnap már mind azt visszhangozzák.

2017. szept. 17. 14:10
 4/18 anonim ***** válasza:
57%
Gondolom azok az emberek nem tudják (ahogy őszintén szólva én sem tudom), hogy erre a tudósok hogy jöttek rá. Én is csak hiszek a nálam okosabb tudósoknak...
2017. szept. 17. 17:04
 5/18 Blaster123 ***** válasza:
61%

"pár ezer fényévnél jóval messzebbi csillagokat is látunk?"

Ezt ma már gimnáziumok fizika tankkönyveibe tanítják, mikor a fényről tanulnak. Ugyancsak hasonló korban tanítják a bolygónk, azon kontinensek, hegységek stb keletkezését földrajzból.

Alapvető oktatás hiánya lenne, vagy csak nem érdekelte őket?

Legtöbb ilyen ember általába fel sem teszi a kérdéseket. Ha esetleg felteszi, arról ahelyett, hogy szakirodalomban járna utána (legyen az hivatalos oldal, video stb) megelégszik néhány cikk elolvasásával ahol összevisszaírnak forrásra nem hivatkozva. majd megnéz egy youtube videót ahol színes feliratok villanak fel, piramisokkal meg clubbed to death zene megy alatta.

2017. szept. 17. 17:20
 6/18 anonim ***** válasza:
69%

Nem cáfolja. A fény elindult a később létrejövő Föld felé is.

A fiatal Univerzum ellen viszont erős érv.

2017. szept. 17. 17:31
 7/18 hollófernyiges ***** válasza:
8%
Régebben még a fény is gyorsabban ment, hát így.
2017. szept. 17. 18:26
 8/18 anonim ***** válasza:
56%

Kevered az elméleteket, így nem tudsz normális következtetést levonni. Ha csak a Föld fiatal, attól még a kozmosz lehet 14 milliárd éves is, így nem cáfolja.

Persze van más, ami cáfolja, de nem ez volt a kérdés.

2017. szept. 17. 19:45
 9/18 anonim ***** válasza:
53%
A Biblia az elejétől a végéig sehol se írja hogy az univerzum 6000 éves!
2017. szept. 17. 19:53
 10/18 Mojjo ***** válasza:
93%
Az ötösnél a pont. A Föld tényleges koránál távolabbi galaxisokat is látunk párat...
2017. szept. 17. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!