Milyen tudományos, technikai eszközök maradnának Földünkön, ha kivennénk a keresztény gyökerű országok felfedezéseit, technológiáját?
Másként megfogalmazva,mit nem keresztény gyökerű országnak(gondolkodási módnak) köszönhet a világ?
Pl.arab számok,karantén,melyben a fertőző beteg embereket elkülönítik az egészségesektől......
21.Hsz!
Tájékozódj!
A mi honfoglalásunk előtt nem ismerték Európában a fazekat,az alsóneműt,kanalat,öntözéses gazdálkodást,tulipánt,stb.
Európánál fejlettebb volt Etiópia.
Gratulálok, légy nagyon büszke a "keresztény" nyugat vívmányaira, amik hozzájárulnak a természet még hatékonyabb lerablásához, az emberi önzés még hatékonyabb kielégítéséhez!
A kínaiak a középkorban műszaki téren Európa előtt jártak, sokféle eszközt, megoldást kitaláltak, de ezek nagy részét nem alkalmazták a gyakorlatban, mert jogosan attól tartottak, hogy az a hagyományos társadalmi rend megbomlásához vezetne. A kínaiak hosszútávú hajózásra is alkalmas flottát építettek, de nem használták hódításra és gyarmatosításra, még kereskedelemre is csak korlátozottan, mert nem akarták, hogy az idegen befolyás megváltoztassa a társadalmukat. Az hogy ez a változás a nyugat jóvoltából mégis bekövetkezett, milliók életét követelve és az országot nyomorba döntve, az már szerintem nem a kínaiak szégyene...
26.Hsz!
A keresztény gyökerű tudományos,technikai újításokkal lehet élni,vagy visszaélni.
"Olvasd el 3 Móz 13,14 fejezetét a karantén bevezetéséről,mintegy 3000 évvel az európai bevezetése előttről!(Zsidók vezették be először.)"
Nem tudom hogy milyen Szentírásod van, de a Leviták könyvében a megadott jelzett alatt nekem ez szerepel: 14.: De ha egy napon fekély jelenik meg rajta, tisztátalanná válik.
15.: A pap nézze meg a fekélyt, és nyilvánítsa tisztátalannak: a fekély tisztátalan, mivel leprából keletkezett.
Ez a leprára vonatkozik. Nyilván a zsidók is ismerték a betegek társadalomtól való elkülönítését, meg nem csak ők, hanem korábban (a Leviták könyve amúgy nem Kr.e. 3000 évvel íródott, hanem azért jóval később). De ez nem ugyanaz, mint a karantén.
28.Hsz!
Nem figyeltél!
Én ezt írtam:
"3000 évvel az európai bevezetése előttről!"
ami hozzávetőleg Kr.e 1100.
A fertőző betegeket elkülönítették az egészségesektől,ami nem volt jellemző a környező népekre,sőt szokás volt -bizonyos helyeken az mai napig-,a fertőzésekben meghaltak csókolgatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!