Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények miért utálják...

A keresztények miért utálják a pogányokat, miközben a fél vallásukat tőlük "lopták"?

Figyelt kérdés

Csak nehány példa:

-amikor mi a karácsonyt ünnepeljük, az a pogányoknál a fény és a Nap ünnepe volt szinte minden kultúrában

-Lucifer bukása meglepően hasonlít arra a történetre a skandináv mitológiában, amikor Odin az alvilágba száműzi Hel istennőt... Az angol ,,hell" kifejezés a pokolra is innen ered, milyen érdekes...

-az ördög megjelenése azonos a faunokéval (paták, szarvak)

-a fagyöngy Freyja istennő jelképe, ez is azt igazolja, hogy a karácsonynak valójában semmi köze Jézushoz. Én azt olvastam több helyen, hogy valójában ősszel született... Akkor meg miért kellett elvenni a pogányok ünnepét?

-a Bibliában nagyon sok történet megegyezik régi mitológiák legendával, ha mindet felsorolnám, holnap estig sem végeznék vele, de fent már írtam példát.

-a húsvéti nyúl a termékenység pogány szimbóluma

Ezek után nem értem, miért nem tudják és tudták a keresztények tiszteletben tartani azokat, akik mágiát gyakorolnak és a régi istenekben hisznek/hittek?

Mi olyan rossz a mágiában egyébként?

Én például gyakorlom (főleg rúnamágiát), mégsem tartom magam rossz embernek, nem ártok vele senkinek, a saját életemben pedig csak pozitív tapasztalataim vannak a pogány hittel (az északi isteneket tisztelem). Ellentétben, amikor nagyon régen még kereszténynek vallottam magam, volt, hogy imádkoztam Istenhez, mégsem lett soha eredménye... Hogy lehet ez?

És miért nem lehet a másik vallását tiszteletben tartani és elfogadni?

Ha meg egyszer utálunk valamit, miért másoljuk?

2017. aug. 29. 23:31
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
73%
Ha rendeznél egy filmet, aminek a sztoriját innen-onnan loptad össze, akkor reklámoznád, hogy honnan "merítettél ihletet"?
2017. aug. 29. 23:39
 2/43 anonim ***** válasza:
69%

[link]

Krisztus tanítása szerint a kereszténység két legfontosabb parancsolata hogy szeresd Istened és szeresd embertársaid.

Na most emberek vagyunk, hibázhatunk, de így kijelenteni hogy a keresztények bárkit is utálnának, ez egyszerűen nem igaz.

2017. aug. 29. 23:39
 3/43 anonim ***** válasza:
45%

A fő probléma kérdésed mögött a tudatlanságod.

- Gondolom nem tudod, de a zsidó kultúra jóval korábbi, mint a viking. Így nem másolhatták az Ószövetség írói a viking mondákat.

- A patás/szarvas ördög nem kifejezetten bibliai ábrázolás, ott többnyire sárkányhoz hasonlítják. Ráadásul a faunok és a bibliai ördög között szintén van elég nagy időbeli eltérés.

- Egészen biztosan nem született ősszel, ez a Bibliából is látható. Jézus születését és körülményét egész jól leírták. Tudtommal ezt csak a jehovások terjesztik, akik elleneznek minden ünnepet, különösen a keresztény ünnepeket.

- A húsvéti nyúlnak semmi köze húsvéthoz. Olvastál ilyet a Bibliában, esetleg templomban prédikált róla a pap?

Azok a történetek, amelyeket olyan hosszú lenne felsorolnod, Kr.e. másfél évezreddel íródtak. Azok a történetek, amelyekhez hasonlítod, jóval később. Például skandináv kultúra Kr.u. 8. század, ókori Róma Kr.e. 8. század, egyedül az ókroi Babilont hozhatnád fel, de nem tetted.

Ezek után nem értem, hogy a keresztények mit loptak a pogány vallásokból. Amik egyáltalán nem voltak egységesek (ellentétben azzal amit sugallsz), sőt egyáltalán nem is voltak.

Rúnabuherálás közben elmélkedj ezeken és igyekezz egy kis történelmet tanulni. Ismereteinket bővíteni nem bűn, a rúnabuherálásod meg nem nagyon érdekli úgy sem a keresztényeket.

2017. aug. 30. 00:00
 4/43 A kérdező kommentje:
Értem és tudtam, hogy nem Bibliai ábrázolás... De akkor minek terjesztik, és minek nyulaznak húsvétkor a hithű keresztények?
2017. aug. 30. 00:14
 5/43 A kérdező kommentje:
És persze, nyilván véletlen egybeesés, hogy Jézus pont akkor született, amikor a pogányok egyik fő ünnepét is tartották... Gondolom semmi köze ahhoz, hogy az egyház át akart minden régi szokást konvertálni kereszténnyé, hátha így könnyebben elfogadják.
2017. aug. 30. 00:16
 6/43 A kérdező kommentje:
Nem csak az ókori Babilont, az ókori Egyiptomot is felhozhatom.
2017. aug. 30. 00:17
 7/43 A kérdező kommentje:

Nem mondtam azt, hogy egységesek voltak.

Annyi közös volt bennük, hogy mindenhol volt egy főisten, valaki aki az alvilágot uralta, és minden istennek megvolt a maga "feladata". Minden istenüket tisztelték, ellentétben egyébként a keresztényekkel, akik gyűlölik Lucifert.

2017. aug. 30. 00:19
 8/43 A kérdező kommentje:

Ja és a sárkány alakja is több helyen (pl Mezopotámiában) megjelent előtte, sokszor gonosz, pusztító lényként, bár az ősmagyar hitben ennek pont az ellenkezője igaz, a sárkány szó egy rangot és egy inkább emberszerű lényt jelölt, Kínában szintén pozitív dolgokat tulajdonítottak neki. Nem hinném, hogy véletlen egybeesés lenne. Ez megint az a rész, ahol a keresztények próbálják elfogadhatóvá tenni a saját vallásukat.

És bocsánat, hogy ennyiszer írok, fáradt vagyok már így éjfél után és nem jutott eszembe külön ablakban megnyitni a kérdést, hogy egyszerre válaszolni tudjak mindenre :D

2017. aug. 30. 00:29
 9/43 anonim ***** válasza:
53%

"De akkor minek terjesztik, és minek nyulaznak húsvétkor a hithű keresztények?"

Miért, tennék? Nem teszik, helyettük teszi a kereskedelem, aminek elég jó üzlet. Ha már szimbólumok, a keresztények húsvétkor "bárányoznak" kifejezéseddel élve.

"És persze, nyilván véletlen egybeesés, hogy Jézus pont akkor született, amikor a pogányok egyik fő ünnepét is tartották"

Ismét általánosítasz. Ha nagyon szeretnéd beletuszkolni a pogány mitológiába, akkor is csak a Római Birodalom vallásáról beszélhetnél. Krisztusnak meg kellett születnie valamikor, a Biblia alapján ez télen történt. Mivel Krisztus a világ Világossága, ezért kézenfekvő volt, hogy mikorra tegyék ünnepét. Bár ha megnézed, a téli napforduló az minden esetben vagy dec 21. vagy 22.

Felhozhatnád Egyiptomot is, de nem lenne értelme. Nincs párhuzam a zsidó és egyiptomi hitvilág között.

Tehát lényegében leírtad a pogány hitrendszereket általánosan, ami láthatóan teljesen távol áll a keresztény-zsidó hitrendszertől. Sok istennel ellentétben egy Isten, a sátán pedig egy bukott teremtmény csak.

Remélem nem próbálsz meg párhuzamot keresni az ősmagyar, kínai illetve a zsidó-keresztény hitvilág kötött. Szerinted zsidók látogatták meg a magyarokat az Ural mellett, vagy fordítva? Illetve az ókori Kína sem a szomszédban volt. Ez már a kérdésben felvetett téves állításaidhoz képest is, - hogy is mondjam... - nagyon gyerekesen buta felvetés lenne.

De mint írtam (és te véletlenül sem említetted meg, míg fel nem hívtam rá figyelmedet), legfelejebb az ókori Babilonnal találhatsz bizonyos részletekben hasonlóságot.

2017. aug. 30. 00:51
 10/43 anonim ***** válasza:
34%

Ráadásul a nap ünnep december 17-21 között volt, míg a karácsony nem.

Ismét egy tudatlan, aki ismeret szerzés helyett rúnákat bizbazol és így marad a sötétségben. Amúgy egy valódi megtért ember, akinek kapcsolata van Istennel nem fog rúnázni, csak mert elegedetlen Isten áldásaival. Azért mert te jó embernek mondod magad, az nagyon kevés.

2017. aug. 30. 05:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!