A keresztények miért utálják a pogányokat, miközben a fél vallásukat tőlük "lopták"?
Csak nehány példa:
-amikor mi a karácsonyt ünnepeljük, az a pogányoknál a fény és a Nap ünnepe volt szinte minden kultúrában
-Lucifer bukása meglepően hasonlít arra a történetre a skandináv mitológiában, amikor Odin az alvilágba száműzi Hel istennőt... Az angol ,,hell" kifejezés a pokolra is innen ered, milyen érdekes...
-az ördög megjelenése azonos a faunokéval (paták, szarvak)
-a fagyöngy Freyja istennő jelképe, ez is azt igazolja, hogy a karácsonynak valójában semmi köze Jézushoz. Én azt olvastam több helyen, hogy valójában ősszel született... Akkor meg miért kellett elvenni a pogányok ünnepét?
-a Bibliában nagyon sok történet megegyezik régi mitológiák legendával, ha mindet felsorolnám, holnap estig sem végeznék vele, de fent már írtam példát.
-a húsvéti nyúl a termékenység pogány szimbóluma
Ezek után nem értem, miért nem tudják és tudták a keresztények tiszteletben tartani azokat, akik mágiát gyakorolnak és a régi istenekben hisznek/hittek?
Mi olyan rossz a mágiában egyébként?
Én például gyakorlom (főleg rúnamágiát), mégsem tartom magam rossz embernek, nem ártok vele senkinek, a saját életemben pedig csak pozitív tapasztalataim vannak a pogány hittel (az északi isteneket tisztelem). Ellentétben, amikor nagyon régen még kereszténynek vallottam magam, volt, hogy imádkoztam Istenhez, mégsem lett soha eredménye... Hogy lehet ez?
És miért nem lehet a másik vallását tiszteletben tartani és elfogadni?
Ha meg egyszer utálunk valamit, miért másoljuk?
Krisztus tanítása szerint a kereszténység két legfontosabb parancsolata hogy szeresd Istened és szeresd embertársaid.
Na most emberek vagyunk, hibázhatunk, de így kijelenteni hogy a keresztények bárkit is utálnának, ez egyszerűen nem igaz.
A fő probléma kérdésed mögött a tudatlanságod.
- Gondolom nem tudod, de a zsidó kultúra jóval korábbi, mint a viking. Így nem másolhatták az Ószövetség írói a viking mondákat.
- A patás/szarvas ördög nem kifejezetten bibliai ábrázolás, ott többnyire sárkányhoz hasonlítják. Ráadásul a faunok és a bibliai ördög között szintén van elég nagy időbeli eltérés.
- Egészen biztosan nem született ősszel, ez a Bibliából is látható. Jézus születését és körülményét egész jól leírták. Tudtommal ezt csak a jehovások terjesztik, akik elleneznek minden ünnepet, különösen a keresztény ünnepeket.
- A húsvéti nyúlnak semmi köze húsvéthoz. Olvastál ilyet a Bibliában, esetleg templomban prédikált róla a pap?
Azok a történetek, amelyeket olyan hosszú lenne felsorolnod, Kr.e. másfél évezreddel íródtak. Azok a történetek, amelyekhez hasonlítod, jóval később. Például skandináv kultúra Kr.u. 8. század, ókori Róma Kr.e. 8. század, egyedül az ókroi Babilont hozhatnád fel, de nem tetted.
Ezek után nem értem, hogy a keresztények mit loptak a pogány vallásokból. Amik egyáltalán nem voltak egységesek (ellentétben azzal amit sugallsz), sőt egyáltalán nem is voltak.
Rúnabuherálás közben elmélkedj ezeken és igyekezz egy kis történelmet tanulni. Ismereteinket bővíteni nem bűn, a rúnabuherálásod meg nem nagyon érdekli úgy sem a keresztényeket.
Nem mondtam azt, hogy egységesek voltak.
Annyi közös volt bennük, hogy mindenhol volt egy főisten, valaki aki az alvilágot uralta, és minden istennek megvolt a maga "feladata". Minden istenüket tisztelték, ellentétben egyébként a keresztényekkel, akik gyűlölik Lucifert.
Ja és a sárkány alakja is több helyen (pl Mezopotámiában) megjelent előtte, sokszor gonosz, pusztító lényként, bár az ősmagyar hitben ennek pont az ellenkezője igaz, a sárkány szó egy rangot és egy inkább emberszerű lényt jelölt, Kínában szintén pozitív dolgokat tulajdonítottak neki. Nem hinném, hogy véletlen egybeesés lenne. Ez megint az a rész, ahol a keresztények próbálják elfogadhatóvá tenni a saját vallásukat.
És bocsánat, hogy ennyiszer írok, fáradt vagyok már így éjfél után és nem jutott eszembe külön ablakban megnyitni a kérdést, hogy egyszerre válaszolni tudjak mindenre :D
"De akkor minek terjesztik, és minek nyulaznak húsvétkor a hithű keresztények?"
Miért, tennék? Nem teszik, helyettük teszi a kereskedelem, aminek elég jó üzlet. Ha már szimbólumok, a keresztények húsvétkor "bárányoznak" kifejezéseddel élve.
"És persze, nyilván véletlen egybeesés, hogy Jézus pont akkor született, amikor a pogányok egyik fő ünnepét is tartották"
Ismét általánosítasz. Ha nagyon szeretnéd beletuszkolni a pogány mitológiába, akkor is csak a Római Birodalom vallásáról beszélhetnél. Krisztusnak meg kellett születnie valamikor, a Biblia alapján ez télen történt. Mivel Krisztus a világ Világossága, ezért kézenfekvő volt, hogy mikorra tegyék ünnepét. Bár ha megnézed, a téli napforduló az minden esetben vagy dec 21. vagy 22.
Felhozhatnád Egyiptomot is, de nem lenne értelme. Nincs párhuzam a zsidó és egyiptomi hitvilág között.
Tehát lényegében leírtad a pogány hitrendszereket általánosan, ami láthatóan teljesen távol áll a keresztény-zsidó hitrendszertől. Sok istennel ellentétben egy Isten, a sátán pedig egy bukott teremtmény csak.
Remélem nem próbálsz meg párhuzamot keresni az ősmagyar, kínai illetve a zsidó-keresztény hitvilág kötött. Szerinted zsidók látogatták meg a magyarokat az Ural mellett, vagy fordítva? Illetve az ókori Kína sem a szomszédban volt. Ez már a kérdésben felvetett téves állításaidhoz képest is, - hogy is mondjam... - nagyon gyerekesen buta felvetés lenne.
De mint írtam (és te véletlenül sem említetted meg, míg fel nem hívtam rá figyelmedet), legfelejebb az ókori Babilonnal találhatsz bizonyos részletekben hasonlóságot.
Ráadásul a nap ünnep december 17-21 között volt, míg a karácsony nem.
Ismét egy tudatlan, aki ismeret szerzés helyett rúnákat bizbazol és így marad a sötétségben. Amúgy egy valódi megtért ember, akinek kapcsolata van Istennel nem fog rúnázni, csak mert elegedetlen Isten áldásaival. Azért mert te jó embernek mondod magad, az nagyon kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!