Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen tudományos, technikai...

Milyen tudományos, technikai eszközök maradnának Földünkön, ha kivennénk a keresztény gyökerű országok felfedezéseit, technológiáját?

Figyelt kérdés

Másként megfogalmazva,mit nem keresztény gyökerű országnak(gondolkodási módnak) köszönhet a világ?

Pl.arab számok,karantén,melyben a fertőző beteg embereket elkülönítik az egészségesektől......

#vallás #tudomány #fejlődés #technika #keresztény gondolkozás
2017. szept. 12. 19:50
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
51%
Nyilván a keresztény kultúrában. De azért ne feledjük, mi sem a nulláról indultunk. Ahogy a skolasztikusok mondták, óriások vállán állunk. Kábé a reneszánsz korig a nyugati kultúra sem volt fejlettebb technológiailag a kortárs keleti társadalmaknál.
2017. szept. 13. 21:21
 12/29 anonim ***** válasza:
Önvallomás? Leírtam volna talán korábban, hogy Istencsászár vagyok? Azt hittem, ez titok!
2017. szept. 13. 21:22
 13/29 anonim ***** válasza:
97%

Mondjuk a karantén pont, hogy európai. A quarantina 40 napot jelent, amennyi időt bezárták a beteget. Jelképes, hogy miért épp 40 nap: a 40 fontos szám a kereszténységben, 40 napig böjtölt Jézus is a pusztában, húsvét után 40 nappal ment fel Jézus a mennybe, stb. De kitapasztalták, hogy ennyi idő után már a beteg sem fertőz.

Számos dolgot köszönhetünk nem keresztény, nem európai országoknak, lásd Távol-Kelet, arab világ. De számos más hasonlóan fontos dolgot meg keresztény európaiaknak.

2017. szept. 14. 13:12
 14/29 anonim ***** válasza:
Azért az emberiség, már a kereszténység megjelenése előtt is nagy utat járt be. Azt meg végképp nem tudhatod, hogy ha nincs kereszténység, vajon ugyanitt tartanánk- e fejlettségben, vagy hátrébb, netán urmbocsá' előrébb.
2017. szept. 14. 14:12
 15/29 anonim ***** válasza:
"urambocsá'"
2017. szept. 14. 14:14
 16/29 A kérdező kommentje:

13.Hsz!

Olvasd el 3 Móz 13,14 fejezetét a karantén bevezetéséről,mintegy 3000 évvel az európai bevezetése előttről!(Zsidók vezették be először.)

2017. szept. 14. 16:50
 17/29 A kérdező kommentje:

14.Hsz!

Ha figyelembe vesszük azt a tényt,hogy az ázsiai,afrikai ember pont olyan hatékony a keresztény kultúrára épült tudományos központokban,mint a fehér ember,akkor természetes következtetés,hogy az emberiség,a tudomány fejlődését a "keresztény gondolkodásmódnak"köszönheti.

2017. szept. 14. 16:56
 18/29 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem, ezek az emberek bármilyen más kultúrára épülő központokban is hatékonyak lennének. Mint már írtam, csak találgatni lehet, hogy ha nincs kereszténység, hol tartana az emberiség. És ezt annak ellenére látom így, hogy római katolikus vallású vagyok.
2017. szept. 14. 20:05
 19/29 A kérdező kommentje:
A "találgatást"megkönnyíti,hogy tudjuk,többnyire hol születtek a világot előremozdító fejlesztések.
2017. szept. 14. 20:41
 20/29 anonim ***** válasza:

Úgy fogalmaznék inkább, hogy jelentős részben a keresztény gondolkodásmódnak is. De ehhez például kellett egy skolasztikus mozgalom, ami lehetővé tette, hogy az ókori filozófusok gondolatai keresztény kontextusban is vizsgálhatóak és adaptálhatóak legyenek.

Ne feledjük, hogy a valódi természettudomány megszületése olyanok nevéhez fűződik, mint Galilei, Kepler meg Paracelsus, vagyis a reneszánsz korhoz. A keresztény gondolkodásnak tehát azért beletelt kilenc vagy tíz évszázadába, mire megszülte a tudományt (persze ebben rengeteg más is közrejátszott: népvándorlások, természeti csapások, külső és belső konfliktusok). Tehát igaz, hogy keresztény gondolkodók hozták létre a modern természettudományt, csak éppen maga a keresztény gondolkodás is változott az eltelt évszázadok alatt.

2017. szept. 14. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!