Ha jóember meghall menybe jutt de?
Kedves 6:48
Rajtad meg látszik, hogy szeretsz mindenre egyből lecsapni, mindent megkritizálni, ami nem tetszik neked. Lásd a saját hozzászólásod: "Te pedig, aki ilyeneket írsz a szeretetet hirdető Jézus nevében, biztos béjutsz Isten országába, hiszen üzeneneted csak ugy csöpög a gyűlölettől... Látszik, hogy te aztán követed Jézus tanításait,igaz keresztény alázattal."
Drága barátom/barátném! Nem csak kötözködni, hanem olvasni is kellene. Ugyanis egy későbbi hozzászólásomban ez áll:"A különbség az, hogy te egy vitázni szerető hülye vagy, én meg nem. Nem vagyok keresztény, nem hiszek Istenben, és a halál utáni életben sem. Csak poénból fanatikusnak adtam ki magam, és voltál olyan balek, hogy erre ráharaptál."
Bár abban végül is igazad volt, hogy nem követem Jézuska tanításait.
Szia!
A Biblia tanítása, annak első tétele szerint csak az kerülhet a mennybe, aki a kereszténység korában, vagy az után született. Hogy írjak egy példát is:
Dante "Isteni színjáték" című művében az író novellai énjét Vergilius, a híres római költő kíséri kalandos útjain keresztül. Arról szól a történet, hogy Dante hogyan jut el a Golgotától a Poklon át a Paradicsomba. Vergilius végigkíséri Dantét az úton, de a Paradicsomba már nem léphet be, onnantól már Beatrice, Dante szerelme vezeti Istenhez.
Ez azért van, amit az előbb említettem: ugyan Vergilius római volt, s annak a birodalomnak egy része már hozzátartozott a kereszténységhez, mégsem akkor élt, mikor már elterjedt és követendő vallás volt.
Tehát az ősember ilyen értelemben nem is létezik. Hiszen Ádám és Éva egyaránt képesek voltak a kommunikációra, érzelmek kifejezésére, s mikor a bűnre csábultak, bizony elszégyellték magukat, s ehhez igen fejlett intelligencia kell. Az ősemberek pedig ezzel nem rendelkeztek, így teljes bizonyossággal kijelenthetem, hogy a Biblia tanítása szerint, ha a mennybe kerülsz, nem találkozol ősemberrel, még ha osztozkodó "volt" is.
Nah éljen éljen:D
Összegyültek itt mindenféle népek...
Szóval... Ha a "menyország" csak jézus után született embereket enged a menyországba, akkor azok menjenek oda...
Isten megbocsájt mi? azoknak az eretnekeknek, és papoknak, meg keresztes lovagoknak megbocsájtott akik lemészároltak népeket istenkétek nevében?
Gondolkozzatok el csöppet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!