Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha jóember meghall menybe...

Ha jóember meghall menybe jutt de?

Figyelt kérdés
de ha meghalt egy jólelkü osztozkodó ősember ő is a menyben van? ha meghalok találkozok vele?
2010. máj. 24. 16:21
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
5%

Kedves 6:48

Rajtad meg látszik, hogy szeretsz mindenre egyből lecsapni, mindent megkritizálni, ami nem tetszik neked. Lásd a saját hozzászólásod: "Te pedig, aki ilyeneket írsz a szeretetet hirdető Jézus nevében, biztos béjutsz Isten országába, hiszen üzeneneted csak ugy csöpög a gyűlölettől... Látszik, hogy te aztán követed Jézus tanításait,igaz keresztény alázattal."

Drága barátom/barátném! Nem csak kötözködni, hanem olvasni is kellene. Ugyanis egy későbbi hozzászólásomban ez áll:"A különbség az, hogy te egy vitázni szerető hülye vagy, én meg nem. Nem vagyok keresztény, nem hiszek Istenben, és a halál utáni életben sem. Csak poénból fanatikusnak adtam ki magam, és voltál olyan balek, hogy erre ráharaptál."

Bár abban végül is igazad volt, hogy nem követem Jézuska tanításait.

2010. máj. 27. 08:11
 42/49 A kérdező kommentje:
nem csak csodálkozom mindenki mást mond ateisták és mint keresztények... :)
2010. máj. 27. 14:09
 43/49 anonim ***** válasza:
75%
Nem jut a mennybe,mert az nem létezik,csak kitaláció,hogy a "jó" emberek nyugtassák magukat!
2010. máj. 30. 10:52
 44/49 A kérdező kommentje:
én nemhiszek istenbe se semiféle hasonló dolgokban :)
2010. máj. 30. 16:32
 45/49 anonim válasza:
0%

Szia!

A Biblia tanítása, annak első tétele szerint csak az kerülhet a mennybe, aki a kereszténység korában, vagy az után született. Hogy írjak egy példát is:

Dante "Isteni színjáték" című művében az író novellai énjét Vergilius, a híres római költő kíséri kalandos útjain keresztül. Arról szól a történet, hogy Dante hogyan jut el a Golgotától a Poklon át a Paradicsomba. Vergilius végigkíséri Dantét az úton, de a Paradicsomba már nem léphet be, onnantól már Beatrice, Dante szerelme vezeti Istenhez.

Ez azért van, amit az előbb említettem: ugyan Vergilius római volt, s annak a birodalomnak egy része már hozzátartozott a kereszténységhez, mégsem akkor élt, mikor már elterjedt és követendő vallás volt.

Tehát az ősember ilyen értelemben nem is létezik. Hiszen Ádám és Éva egyaránt képesek voltak a kommunikációra, érzelmek kifejezésére, s mikor a bűnre csábultak, bizony elszégyellték magukat, s ehhez igen fejlett intelligencia kell. Az ősemberek pedig ezzel nem rendelkeztek, így teljes bizonyossággal kijelenthetem, hogy a Biblia tanítása szerint, ha a mennybe kerülsz, nem találkozol ősemberrel, még ha osztozkodó "volt" is.

2010. jún. 1. 14:43
 46/49 anonim ***** válasza:
33%
ha nem hisztek Istenben,a menyorszagban es a pokolban, az a ti bajotok. egyebkent a kerdesre visszaterve az ember akkor juthat a mennybe ha az Ur Jezust befogadja a szivebe es hisz benne. a "jotettek" azok nem mentehetik a pokoltol az csak aldas a jutalom amit a mennybe kaphatsz :) orulok hogy segithettem :)
2010. jún. 1. 18:38
 47/49 anonim válasza:
63%
Miután kijelentetted hogy nem hiszel istenben, (ahogy én sem) csodálkozom hogy azon gondolkodsz hogy van e pokol és menny, hisz mind ez hozzá vezethető vissza. Akkor Jó lenne ha eldöntenéd, hiszel benne most vagy sem? és eszerint tedd fel magadnak újra a kérdést.
2010. jún. 1. 19:24
 48/49 anonim ***** válasza:
87%

Nah éljen éljen:D

Összegyültek itt mindenféle népek...

Szóval... Ha a "menyország" csak jézus után született embereket enged a menyországba, akkor azok menjenek oda...

Isten megbocsájt mi? azoknak az eretnekeknek, és papoknak, meg keresztes lovagoknak megbocsájtott akik lemészároltak népeket istenkétek nevében?

Gondolkozzatok el csöppet...

2010. júl. 20. 13:50
 49/49 anonim ***** válasza:
Miva'? o.O
2010. júl. 27. 10:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!