Ha jóember meghall menybe jutt de?
Lehet én tudom rosszul, de Jézus mielőtt feltámadt, a sírban töltött időben ment el azokhoz, akiknek esélye sem lehetett Őt megismerni.
Péter első levele 3. fejezet szerint:
18. Mert Krisztus is szenvedett egyszer a bűnökért, mint igaz a nem igazakért, hogy minket Istenhez vezéreljen; megölettetvén ugyan test szerint, de megeleveníttetvén lélek szerint;
19. A melyben elmenvén, a tömlöczben lévő lelkeknek is prédikált,
20. A melyek engedetlenek voltak egykor, mikor egyszer várt az Isten béketűrése a Noé napjaiban, a bárka készítésekor, a melyben kevés, azaz nyolcz lélek tartatott meg víz által;
21. A mi minket is megtart most képmás gyanánt, mint keresztség, a mi nem a test szenyjének lemosása, hanem jó lelkiismeret keresése Isten iránt, a Jézus Krisztus feltámadása által;
Lehet, h most butaságot mondtam, bár ez alapból egy olyan téma amiről nem lehet sokat tudni.
19:53
Látom, nem akarod megérteni amit mondok. Nem tudom, hogy a hülyeség vagy a dac szól-e belőled, de kérlek - az én állításomnak logikai igazsága van, úgyhogy innentől kezdve mindegy.
A vallásokat emberek alakítják - ezért különbözőek a hittételek.Mint tudjuk, a Bibliából is szelektáltak; ki tudja, mi állna még benne, ha nincs a kanonizáció? Lehet, hogy nem is különbözne annyira más vallásoktól.
A narancsos példád butaság volt, elvégre van némi különbség Síva és a narancs között... Síva egy elismert istenség, egy vallási rendszer tagja, a narancs meg csak egy gyümölcs. A szélsőséges példák az érvelési hibák közé tartoznak.
Mellesleg, ahogy írtad, a vallás lényege a hit. A hívés és nem a tudás. Hiheted, hogy Jézus Isten fia volt, de nem tudhatod bizonyosra. Semmi okom arra, hogy a Bibliában higgyek. Az életem harcait meg tudom vívni a "saját" vallásommal is - és nem érzem úgy, hogy nehezebb lenne, mint annak, aki Jézus t követi... :)
A francnak kell egy olyan isten, aki a hitet a szeretetnél előbbre valónak tartja...
Mivel kérésem ellenére sem hagysz fel kísértésemmel, Lucifer, kénytelen leszek elárulni neked, mivel buktattad le magad.
A hozzászólásaidból látszik, hogy neked igazából egy hittel sincs bajod, mindegyik lehet szép és jó, a hívők pedig valamilyen paradicsom leendő élvezői. Értem.
Akkor az én hitem, miért zavar téged? Miért akarsz meggyőzni, hogy tévedek? Minden hit jó, csak az enyém hibás? Ugyan már, Sátán, ennél okosabb is lehettél volna!
Parancsolom hát még egyszer, az Egy Igaz Isten Szent Nevében: Távozz tőlem kísértő, mert ocsmányságaid lelepleződtek!
17:51
A francba, lebuktam! Soha nem is sejtettem, hogy rájössz majd, hogy valójában én vagyok a Sátán, aki az interneten keresztül próbál téged megfertőzni a gyűlölet undok posványával. A Gyakori Kérdések valójában az egyik magánszerkesztésű bilogom, és mivel olvasod, már úgyis elkárhoztál. Ja, úgy tűnik az Isten nevében sem tudtál elűzni:)
"Akkor az én hitem, miért zavar téged? Miért akarsz meggyőzni, hogy tévedek?"
Nekem a te hited is megfelel, amíg szeretettel és tisztelettel közelítesz másokhoz. De, míg én értelmesen próbálok elbeszélgetni veled a vallásokról, te addig rám sütöd, hogy Lucifer vagyok( nem mintha bántana a dolog, főleg így neten keresztül, bár tény, hogy jobban örültem volna, ha azt állítod, egyszarvú vagyok). A különbség: én elfogadom, hogy te keresztény vagy és nyitott vagyok a véleményedre, te nem.
Nem a hited zavar, hanem hogy azt állítja, hogy minden más vallásnál jobb - erre továbbra sem tudtál bizonyítékkal szolgálni. Nem feltétlenül hibás a vallásod, csak nem tudhatjuk, mit alakított már rajta az emberiség, és mi származik valóban Istentől belőle...
Mindenesetre én továbbra is a legjobbakat kívánom neked, és azt, hogy a jövőben az Istenség vezérelje elfogadóbb vizekre a szíved :)
"vitázni szerető hülye vagy"
Szerinted az, ha valaki szereti kutatni az igazságot, hülyeség? :) Engem ez érdekel, és szeretek elbeszélgetni másokkal arról, hogy mit miért gondol úgy, ahogy.
"Csak poénból fanatikusnak adtam ki magam"
Elég éretlen lehetsz még, ha számodra ez számít poénnak, ostoba, ha még be is vallod, és naiv, ha azt hiszed, ettől most rosszul érzem magam.
Remélem,mire eléred a 18-at, értelmes is tudsz majd lenni olykor:) Ne haraguj de nem szívesen lennék te... akkor inkább maradnék ilyen hülye :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!