Ha jóember meghall menybe jutt de?
Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol.
Ez a lényeg az idézetből.
A Biblia szerint Isten igazságos.
A kedves második szerint az ősemberek nem juthatnak be a mennybe, mert nem ismerik Jézust.
Szerintünk az ősembereknek még csak alkalma sem volt megismerni Jézust, tekintve hogy ő szimpla pár ezer évvel később élt.
Az első feltevéshez visszakanyarodva: hol igazságos az, hogy valaki olyanért ne jusson a mennybe, amiről nem tehet? ;)
17:56
Mit értesz "menny" alatt? Ez a szó keresztény jelentésű, tehát egy buddhista automatikusan nem juthat a mennybe, elvégre nem is hisz Jézusban.
Viszont jóformán minden vallásban van egy szép hely, ahova az arra érdemes, jó emberek jutnak - általában ma már ezt is mennynek nevezik a hétköznapban.
És egy buddhista miért ne kerülhetne az általa mennynek tartott helyre halála után.
"Isten igazságos, ne nem ennyire..." - Na nehogy már pont egy istenség legyen csak egy "kicsit" igazságos:) Annál bölcsebbnek kell lennie:)
Tehát szerinted több isten létezik? Keresztény isten, a hindu istenek (akik közt van egy pár kegyetlen is, hogyhogy fölösleges az igazságosságról papolnod...), stb.
Mert a Biblia szerint aki nem a keresztény Istenben hisz, és nem fogadja be a szívébe Jézust, az a pokolra kerül. A nézeteid alapján például te is. nem véletlen az a neve Egy Igaz Isten. Itt egy szép Bibliai rész, parancsolj! Ennyit a mindenkire kiterjedő igazságosságról:
"Aki azonban nem hisz a Fiúban, az nem látja meg az életet, az Isten haragja száll rá."
Jn 4
Jn 4.1
18:26
Szerintem minden vallás minden istene ugyanaz. Csodák és megmagyarázhatatlan dolgok nem csak ott voltak, ahol a kereszténység teret nyert; a Bibliai isten, a hindu istenek - mind csupán olyan alakjai az Istenséget, amit egy ember fel tud dolgozni, mert az Istenség valódi hatalmát még csak elképzelni is nehéz...
Az már más tészta, hogy a kereszténység a Biblián alapszik, amit emberek raktak össze sok-sok évszázaddal ezelőtt. Érdekes, hogy csupán a monoteista vallások nem fogadják el a többi hitet; a régi "pogányok" tiszteletben tartották mása vallások istenségeit, és gyakran azonosították őket egymással, mert ők nem zárták ki, hogy az istenek ugyanazok,csupán más néven... elvégre eltérő környezetben, eltérő társadalomban, eltérő jellemmel élünk. Mindenkinem másra van szüksége ahhoz, hogy rátaláljon a szeretetre.
"Leendő pokollakó"
Hát, ez haláli jó volt, köszönöm, bóknak vettem :D
Tudod mit? Gondolom te egy értelmes ember vagy - nyugtass meg, hogy igen -, miért ne közelíthetnénk meg ugyanonnan a dolgot?
Képzeld el pár percre, hogy vallástalan vagy. De komolyan, csak próbáld meg beleképzelni magad egy vallássemleges ember bőrébe, aki mindenre ugyanakkora érdeklődéssel tekint (mert ugye a csecsemők sem bibliai ismeretekkel születnek). Én is az leszek.
Tehát, adott nekünk egy Biblia nevű könyv, amit emberek állítottak össze, kb. 1700 évvel ezelőtt. Nos: mi a bizonyíték arra, hogy Isten nyilatkoztatta ki azokat az elveket, amelyekből áll? Mert ezt mondták? Ott voltál, és láttad, ahogy Jánosnak álma volt? Vagy jött valaki, aki azt állította, hogy Isten fia, és akkor az úgy is van (én tisztelem-becsülöm Jézust, mint egy halandó embert, aki a szeretet kereste a Földön)?
Tehát, van ez a jó régi könyv, amiről maximum hinni lehet, hogy Isten nyilatkozata, bizonyítani nem.
És akkor ott vannak pl. a Védák, amelyekről a legtöbb hindu azt vallja, hogy öröktől fogva léteznek; amolyan "hindu-Biblia". Természetesen ezt is emberek jegyezték le, de ugyanúgy, mint a keresztényke a bibliáról, az istenektől származónak titulálják.
Ne feledjük el, hogy továbbra is szimpla gyermekek vagyunk, akik még nem láttak csodát, látták sem a keresztény Istent, sem a hindu Visnut.
Vizsgáljunk meg két esetet röviden:
1. Te Indiában születsz meg, tehát hinduként nevelkedsz. A Védákat olvasod, annak a tanait vallják és követik körülötted; ha valami megmagyarázhatatlant látsz, természetesen úgy véled, hogy a te hited istenei cselekedtek csodát, ha jó dolog történik abban a te isteneid szeretetét látod, mindent a saját hitedhez kötsz.
2.Rómában születsz, keresztény keretek között. A Bibliát tanítják neked, körülötted azt követik; ha csodát látsz, az Istenednek tulajdonítod, ha jó dolog ér, az Istened szeretetét látod a dologban. Neked természetes, hogy csak Isten lehet, és senki más, hisz benne hiszel.
És mi a végeredmény? hogy mindent annak tulajdonítasz, amiben hiszel. Ha keresztény vagy, az Istennek, ha hindu, az isteneidnek. És talán fel sem merül benned, hogy mások ugyanúgy vélekednek, mint te, csak egy másik vallással kapcsolatban.
A Védák nem bizonyíték semmire, ahogy a Védák sem. Semleges emberként egyik sem tűnik hihetőbbnek a másiknál. Tehát a lényeg a hit - azaz a hívés.
Mellesleg szeretem az embereket, szeretem az Istenséget, igyekszem mindig jobb és jobb lenni - hatalmas szeretet érzek a világ iránt. Ha ez az Istennek nem elég, akkor inkább szenvedek a Pokolban,azzal a tudattal, hogy míg éltem, őszintén szerettem:)
Ezek szerint arra sincs bizonyíték, hogy van élet a halál után. Szóval lehet, hogy csak elrothadunk a földben. Mivel ez is csak hit kérdése. A vallás lényege a hit. De ha én elkezdek például egy narancshoz imádkozni, és hiszem, hogy ő isteni, akkor az is jó? Mert a te hülyeségeid szerint igen. Vannak más hitek is, nem csak a kereszténység. TÉVES hitek ezek. De sokaknak megvan a lehetősége, hogy áttérjen a kereszténységre. Ő baja, ha nem teszi. Az a szép, de sajnos gyerekes elképzelésed pedig, hogy minden isten ugyanaz, ott is megbukik, hogy akkor, hogy lehetnek a különböző vallásoknak különböző hittételeik (amik akár ellent is mondhatnak egymásnak.)
Szó mi szó, a hit számít. A JÉZUSBA vetett hit.
Távozz tőlem hát, Kísértő, mert felismertelek!!!
ma 16:28:
Ha Isten nem ad lehetőséget a mennybe jutni valakinek csak azért mert még Krisztus előtt született, akkor nekem ilyen igazságtalan Isten nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!