Hogy létezhetnek még a mai napig olyan emberek, akik 6000 éves Földben meg ilyesmikben hisznek?
""Majdnem, majdnem. Csak éppen fordítva: Ahol a tudomány még hagyott felderítetlen területet, ott bújik meg a vallás.""
- NEM NEM NEM
"A tudomány nem hajt fejet a vallásnak, ami a tudatlanságra épül."
- a vallás NEM A TUDATLANSÁGRA épül -hanem a hitre, a metafizikai bizonyosságra, hogy van Abszolútum - ami a különféle vallások szerint más-más úton megközelíthető, elérhető.
Kicsit sűrített és félreérthető volt a szókapcsolatom, elismerem.
Arra gondoltam, ha egy nagy tudósnak meghal az, akit legjobban szeret: a nagy tudós fejet hajt.
Semmire nem megy a nagy tudománnyal, sajnos.
Arról már nem is beszélek, amikor a nagy tudós talál elhalálozni: és ott áll a halál kapujában.
Ezt minden korban a világon mindenütt az élet legfontosabb pillanatának tartották.
Ma egy materialista azt hiszi(!) nem fontos, nem tudjuk, miként szembesül a pillanattal - hit kérdés.
A kezdet és a vég közötti terület az a tudósé, az övé, de már a Kezdet és Vég nem része területének. És ezek egyben nagyon is fontosak az embernek,istengyermekség.. Az eredet.
Mert] közös a kezdet és a vég a kör kerületén. [Hérakleitosz 104.] ...
Ne kezdjük már megint, könyörgöm. Majd jön a 43%-os észt osztani (amúgy most szabin van, vagy mi van?), és lesz 200 válasz, de nem jutunk előbbre semmivel.
Kérdező. Amíg világ a világ, törődj bele, hogy lesznek emberek akik hisznek a globális összeesküvés elméletekben, a gyíkemberekben, a lapos Földben, meg tudomisén még miben.
Nekem se oszt, se szoroz, hogy ők mit hisznek, felőlem rózsaszín pónilovakat is álmodhatnak magukat, nekem attól az életem nem lesz se jobb, se rosszabb, a csekkeket ugyanúgy be kell fizetni. Ennyi. Rájuk kell hagyni.
"Én már linkeltem be tudományos cikkeket"
Na, mutass csak egyetlen tudományos megfigyelést, ami 6000 éves Földre utal!
Engem speciel a valóság érdekel, és épp azzal van bajom hogy egyeseknek az okoskodás az nagyon megy, de semmi érdemlegeset nem tudnak felmutatni bármilyen állításuk igazolására sem. Akkor miért érdekelne bármi is amit mondanak?
"Akkor miért érdekelne bármi is amit mondanak?"
Mert egy értelmes ember, aki nem csak alázni akarja z embereket, szítani a gyűlölködést a vallások ellen megpróbálná megérteni, amit írtam pl én, és megpróbálná egyszer a rohadt életbe felfogni, hogy a tudomány és a vallás kettő dolog.
"Pár évszázada már túlhaladott az ilyen elképzeléseken a tudomány"
De hát "hogy létezhetnek ilyen" korlátolt csőlátású emberek? Nem tudom.
Biztos van ilyen is, de ez nem olyan nagy probléma, mint ahogy itt néha felfújják. Itt sokszor úgy állítják be, hogy az összes keresztény azt hiszi, hogy a Föld 6000 éves és milyen sötét már mindegyik...
Pedig valójában az Egyház sosem tanította ezt, csak néhány kreós szekta az utóbbi 100 évben, de nincsenek sokan, csak a szájuk nagy, viszont sikeres táptalajt jelent a meddő vitákhoz.
"Én már linkeltem be tudományos cikkeket, de az ilyen marhák inkább maradnak a sötét butaságban. Baromira nem érdekel, hogy miben hiszel mélyen. A google a te barátod is, gondolkodni sem lenne bűn, mégsem teszed. Ennyire futja az agyadból, hogy kiírsz egy provokáló kérdést. Szép ember lehetsz..."
Csak segítség képpen megtennéd, hogy behivatkozod ide az akkori válaszodat. Szeretném elolvasni, de ennyi információ alapján nem tudom megtalálni. Köszi előre is.
"Hm, és doktorok és professzorok mindezidáig nem mutattak fel egyetlen tanulmányt sem ami azt igazolná, hogy 6000 éves a Föld? "
De, egy csomót írtak. Csak szólok, hogy ne alkalmazd az "amiről nem tudok, az nem létezik, és ez tény" című fotellogikát. Ha pedig műveletlen vagy még, akkor művelődj. Sokat kell olvasni, de megéri. Bölcsebb dolog, mint a saját hiányos tudásomra támaszkodva lehülyézni a világot
"Kérdező. Amíg világ a világ, törődj bele, hogy lesznek emberek akik hisznek a globális összeesküvés elméletekben, a gyíkemberekben, a lapos Földben, meg tudomisén még miben."
Törzsfejlődés pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!