Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy létezhetnek még a mai...

Hogy létezhetnek még a mai napig olyan emberek, akik 6000 éves Földben meg ilyesmikben hisznek?

Figyelt kérdés
Pár évszázada már túlhaladott az ilyen elképzeléseken a tudomány. Az ilyen emberek most ennyire aluliskolázottak, vagy mi van velük?
2017. aug. 11. 11:53
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
78%
Muszáj minden második héten megkérdezni? Keress vissza.
2017. aug. 11. 12:04
 2/27 anonim ***** válasza:
57%
Miért lep meg, hogy léteznek ostobák? Vannak, akik még a nevüket sem tudják leírni helyesen, ez sem különösebb.
2017. aug. 11. 12:07
 3/27 anonim ***** válasza:
35%

Valláskritika??? Nem az. De hogy nagy gondodban egy kicsit segítsek: vannak olyanok ,m akik alul-iskolázottak, sőt (nem nálunk) akik analfabéták, akik nem tudnak semmit a világotmegváltó tudományról,

és mégis jobb emberek nálad.

Szívesen segítettem a világ és az emberek megértésében.

2017. aug. 11. 12:18
 4/27 A kérdező kommentje:

"Muszáj minden második héten megkérdezni? Keress vissza."

Én még nem kérdeztem, és amikor kiírtam a kérdést, nem dobta fel hogy lett volna már ilyen.

"De hogy nagy gondodban egy kicsit segítsek: vannak olyanok ,m akik alul-iskolázottak, sőt (nem nálunk) akik analfabéták, akik nem tudnak semmit a világotmegváltó tudományról,

és mégis jobb emberek nálad."

Hogy jön ide hogy ki mennyire jó ember?

2017. aug. 11. 13:07
 5/27 anonim ***** válasza:
53%

"Hogy jön ide hogy ki mennyire jó ember?""

Úgy, hogy leröhögsz másokat, akik nem biztos, hogy nem jobbak nálad. Mert maga a lecikizés ismeretlenül, 1000szer felhozott témával itt, és unalmadban ezzel azt akarod mondani, mennyivel több vagyok én, én, én, aki tudom, hogy a tudomány ma mit tart.

Mivel ezt a valláskritikába tetted - borítékolható, hogy fogalmad sincs arról, mi a vallás, és mi a tudomány.

A kettő két külön dolog. És nem egybemosható. Ahol a vallás kezdődik, a tudomány fejet hajt. Eredet, halál, halálon túl. Közelítés az Abszolútumhoz, sajátút - ezek a hit kérdései.

Egy művészeti példán tudom ezt érzékeltetni, mert a vallást nem értenéd meg. A vers képekkel beszél és azon keresztül fejezi az Igazságot ( ezért a művészet közelebb áll a szentiratokhoz, a szakralitáshoz, mint a tudomány, amely kutatásai számításai révén közöl egyértelmű tényeket, tár fel összefüggéseket, fedez fel dolgokat)

tehát a két helyzet hasonlít, olyan mintha egy verset direktbe analizálnál górcső alá tennél, vagy mint rendőrségi jegyzőkönyvet rögzítenél, pl. egy Ady verset ilyen "direktbe " értelmeznél:

"Góg és Magóg fia vagyok én,

Hiába döngetek kaput, falat

S mégis megkérdem tőletek:

Szabad-e sírni a Kárpátok alatt? "

Az anyakönyvi kivonatomban az áll, Góg és Magóg fia vagyok, ha későn jövök haza, és nincs nálam a kapukulcs, hiába dörömbölök, nem enged be a viceházmester, hiába kérdezem az arra jövőket, sírhatok-e - a viceházmester földszinti lakásában van egy Nagy Magyarország térkép a Kárpátok koszorújával, ott állok alatta stb

2017. aug. 11. 14:16
 6/27 A kérdező kommentje:

"Úgy, hogy leröhögsz másokat, akik nem biztos, hogy nem jobbak nálad. Mert maga a lecikizés ismeretlenül, 1000szer felhozott témával itt, és unalmadban ezzel azt akarod mondani, mennyivel több vagyok én, én, én, aki tudom, hogy a tudomány ma mit tart. "

Khm, khm, mit is mond a kereszténység az ítélkezésről?

Egy szóval sem említettem magamat jónak sem jobbnak bárkinél is, szóval vissza lehet venni az értelmetlen kötözködésből!

"olyan mintha egy verset direktbe analizálnál górcső alá tennél, vagy mint rendőrségi jegyzőkönyvet rögzítenél, pl. egy Ady verset ilyen "direktbe " értelmeznél"

Igen, a 6000 éves Föld pont ugyanilyen értelmetlen "direktbe értelmezés".

Mehetünk tovább?

2017. aug. 11. 14:34
 7/27 anonim ***** válasza:
71%

Nem vagyunk aluliskolázottak, köztünk doktori és professzori címmel rendelkezőek is vannak. Nyugi, egyelőre te hiszel nagyon mélyen egy bizonyítatlan ostobaságba, de ne aggódj nem foglak lesajnálni.

Ha ez a kérdés erdekel, akkor keress vissza. Használd a keresőt. Jobb fölső sarok. Ha nem megy, akkor írhatok neked használatit.

2017. aug. 11. 14:51
 8/27 A kérdező kommentje:

"egyelőre te hiszel nagyon mélyen egy bizonyítatlan ostobaságba"

Honnan veszed, hogy hívő lennék?

"Nem vagyunk aluliskolázottak, köztünk doktori és professzori címmel rendelkezőek is vannak."

Hm, és doktorok és professzorok mindezidáig nem mutattak fel egyetlen tanulmányt sem ami azt igazolná, hogy 6000 éves a Föld?

Ugye nem a Hovind féle pénzért vett diplomás kóklerekre gondolsz?

2017. aug. 11. 14:56
 9/27 anonim ***** válasza:
59%

"Khm, khm, mit is mond a kereszténység az ítélkezésről?

Egy szóval sem említettem magamat jónak sem jobbnak bárkinél is,"

Ne ítélj, hogy ne ítéltess!

-azt mondja, bár ugyan én egy szóval nem beszéltem a kereszténységről hanem a VALLÁSOKRÓL általában, de gondolom alig várod, hogy lehurrogd a keresztényeket, mert ma ez itt, a gyakorin nagyon trendi

( mindjárt megjelenik a kedvencem a "kiirtanék minden keresztényt", aki 24 órában a vallásoknál őgyeleg)

-te nem ítélkeztél azokról az emberekről, akik nem a tudományvallásban hisznek? akkor rendben!

Nem mondtam hogy rossz vagy, csak hogy vannak emberek, akik nem tudnak a tudomány dolgairól, teszik a dolgukat imádkoznak, gyakorolják VALAMELY vallást, földet művelnek, kohóban dolgoznak, gyereket nevelnek

- és mégis jobbak lehetnek, mint akik napi szinten tisztában vannak a tudomány kérdéseivel, de közben nem teszik a dolgukat, hanem áskálódnak a hívők ellen.

A Védák ötezer éves bölcsességet írnak le - ma is élő, ragyogó a bölcsességük - a tudomány dolgai meg csodálatosak.

A kettőt nem szabad keverni.

2017. aug. 11. 15:05
 10/27 Darkmoon80 ***** válasza:
40%

"Ahol a vallás kezdődik, a tudomány fejet hajt. Eredet, halál, halálon túl. Közelítés az Abszolútumhoz, sajátút - ezek a hit kérdései. "

Majdnem, majdnem. Csak éppen fordítva: Ahol a tudomány még hagyott felderítetlen területet, ott bújik meg a vallás.

A tudomány nem hajt fejet a vallásnak, ami a tudatlanságra épül. (nem ostobaságra gondolok, nem ítélkezek, hanem az adott dologra vonatkozó ismeretek hiányára). A tudomány adatok hiányában legfeljebb feltételezéseket tesz, míg a hit és vallás sajnos bizonyosságként kezeli és hirdeti a hitt feltételezéseket, kijelentő módban beszél róluk.

Halál után mi van?

Nincs róla ismeret, mindenki azt hisz róla amit akar. Semmi, túlvilág, Örök vadászmezők, Nirvána, vagy akár reinkarnáció. Szabad a választás.

Hinni valamiben akkor lehet, ha nincs meg róla a bizonyosság. Ha valami már bizonyított, akkor az már tudás.

2017. aug. 11. 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!