Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy létezhetnek a 21. századb...

Hogy létezhetnek a 21. században ilyen és efféle emberek?

Figyelt kérdés
Nagynénémmel elkezdtük kutatni a családfánkat. Viszont fel kellett keresni az egyik templomot az egyházi anyakönyvek miatt. Bementem érdeklődni csak úgy az utcáról. A templom előterébe tudtam csak bemenni, mert a hajózó rész le volt zárva, mivel nem volt mise. Két nő jött oda és kinyitották a lezárt részt. Elmontam mit szeretnék és megemlítették, h. az anyakönyvekhez csak úgy férhetek, ha hozok papi megbízást erre vonatkozóan. Azt is megkérdeztem annak ellenére, h. nem vagyok templomajáró és istenhívő kaphatok e ilyen papírt. Na erre bepörögött mindkettő és elkezdtek velem ordítani, mi az h. nem vagyok isten hívő. Mondtam az éltem elég rossz volt, hiába hittem és vártam istentől csodát nem fordult felém sem és én az ilyenektől inkább elfordultam. Erre mondta az egyik nő azért ér ennyi baj, mert mellőzőm istent. Erre válaszoltam másban hiszek nem benne. :S Kérdezte miben? Válaszoltam a történelem igazság tételében,és a természettudományokban. Erre csak isten létezését fújta... és engem akart meggyőzni...Sokan a középkorban élnek a 21. század ellenére sajnos..
2010. márc. 31. 16:17
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
89%
Azokban, akikkel találkoztál, inkább a megfelelési kényszer volt erős és nem az Istenben való hit. Valószínűleg őket is úgy nevelték, hogy márpedig Isten van, ne kételkedj benne és pont. Egy igazi hívő türelmes, toleráns és nem térít.
2010. márc. 31. 16:31
 2/24 A kérdező kommentje:
2 év óta munkanélküli vagyok diplomás léttemre. Annak idején mindenkin segítettem ahol csak tudtam önzetlenül mikor kértem a segítséget tőlük nagyon sokan megsem ismernek és még köszönni sem nagyon köszönnek,mert úgy érzik per pillanat ők vannak jobb pozícióban. A sírás kap el a kilátástalan helyzettől. És a többi hasonló fiatal sorstársam miatt is, aki ugyanilyen helyzetben van.. :(((
2010. márc. 31. 16:35
 3/24 anonim ***** válasza:
De én azt sem igazán értem, minek álltál le fecsegni valakivel. Én megkérdeztem volna, hogy hal találom a papot és kész. Vagy azt hitted a két nőről, ők azok? És elkezdted őket traktálni életed történetével. Bocs, de nem bírom az ilyen embereket, akik idegenekkel fecsegnek a magánéletükről. Azt se tudod ki volt az a két nő, eszerint életedben elöszőr láttad őket. Áh furcsa, én biztos megkérdeztem volna hol találom a Papot, akitől kérhetem a paírt és sarkon fordultam volna. Én nem közeli ismerőseimmel sem beszélek arról, milyen az életem és hiszek vagy nem, de idegenekkel egyáltalán nem állok szóba. Persze a buszon szoktam találkozni ilyen emberekkel, akik nem bírják magukban tartani a dolgaikat.
2010. márc. 31. 16:45
 4/24 anonim ***** válasza:
12%

Ha mégis érdekel egy kicsit a vallás, had ajánljak egy kis olvasnivalót:

[link]

[link]

2010. márc. 31. 17:16
 5/24 anonim ***** válasza:
76%
Gondolom fogatlan 70 éves vénasszonyok voltak, a bolond fajtából.
2010. márc. 31. 17:18
 6/24 anonim ***** válasza:
11%
Milyen diplomád van, ha megkérdezhetem? Csak úgy kíváncsiságból.
2010. márc. 31. 19:33
 7/24 anonim ***** válasza:
4%

1. Az egyházi női személyek rosszabbak, mint bármely boszorka.

2. Az Egyház főbenjáró bűnnek, az első parancsot megszegőnek titulálja azt, ha valaki olyat olvas, amely őt a hitében meginoghatná.

3. Igen, mindig ilyenek azokkal, akik nem hívők.

4. Isten létezését nem erőszakolhatjuk senkire. Senkire. Senkire. Aki közelebb szeretne jutni Istenhez, mert elgondolkozott pl. valamin, azokat kéne felkarolni, nem erőszakosan már egy berögzült idea ellen térítgetni. Aki pedig a másik oldalról ezt csinálja retro, azzal én szívesen megdiszkutálom/disputálom.

5. A térítés tétele: Saját magadban való meggyőződés. Vagyis ez más ezt nem teheti, csak ha te kéred, hogy segítsen. A vak hit még a térítésnél is rosszabb.

"Noli foras ire, in te ipsum redi; in interiore homine habitat veritas." (Aurelius Augustinus)

2010. márc. 31. 19:47
 8/24 A kérdező kommentje:
Közgazdász és 2 bölcsész diplomám.
2010. márc. 31. 20:10
 9/24 A kérdező kommentje:
Egyetemi mindegyik...
2010. márc. 31. 20:11
 10/24 anonim válasza:
42%

:D Ilyenkor mindenki Istent okolja hogy "jaaaj persze ő nem segít persze ő nem ad semmit blablalbabllba" Ahelyett inkább saját magadtól várj csodát ne Istentől, csak te irányítod az életed, Isten nem legózik veled...

Amúgy meg a 2 okostojásnak falloszhiánya volt biztos.

2010. márc. 31. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!