Miért nem tudják az emberek, hogy ha meghalnak nincs tovább? Nem lesz semmien mennyország pokol semmi, csak az örök sötétség?
Tudni senki sem tudja.
Inkább az kérdés, miért könnyebb úgy, ha azt gondolják, a halálukkal nem szűnnek meg, legalábbis lesz részük, ami élő marad. Szerintem ezen érdemes elgondolkodni. Talán túl elvont a "nem létezem" fogalma ahhoz, hogy felfogjuk, ezért van igény az ilyen gondolkodásra.
De engem nem zavar, ha nekik jobb úgy, hagy higgyék.
"Miért nem tudják az emberek, hogy ha meghalnak nincs tovább?"
Ez csak az ateistákra vonatkozik, és tudják
"Nem lesz semmien mennyország pokol semmi, csak az örök sötétség?"
A sötétséget érzékelni fogjuk? Akkor az egy fizikai hely. Hol lesz? Amúgy "semmilyen" ...
"van bármiféle bizonyíték, hogy valaki járt már ott?"
Hát itt vagy pl. rögtön Te! Úgy írsz, mintha az örök sötétségből írnál. Mesélj még, milyen odaát? Van internet?
AlexFly, aki nem hisz a földöntúliban, annak semmivel sem könnyebb az élete, mint aki igen. Nekünk is be kell tartani a társadalomban élés szabályait, így nagyon is el kell számolnunk azzal, amit teszünk, csak szerintünk még életünkben, és a többi embernek tartozunk elszámolással, nem majd valamikor a halál után valami mindenható valakinek.
Nem lesz ezért kevésbé felelősségteljes egy ateista, mint egy hívő, de ezt már sokszor kitárgyaltuk.
Én arra utaltam, hogy attól lesz könnyebb annak, aki hisz, hogy amúgy össze*ná magát a félelemtől, ha a halálra gondol, de így megnyugszik a kis lelke.
Mert vagy ezt tanították nekik, vagy nem tudják nem akarják elfogadni Istentől sem a tényt, hogy az életnek vége van, ezt a büntetést örököltük, de már nem sokáig
S ha az írásokban leírt Istentől jövő tényt nem fogadják el, akkor itt már nincs mit tenni.
Sajnos a kereszténység a tanításaiba átvette a lélek halhatatlanságáról szóló tanítást, és ez az elmúlt évszázadokban megtette a hatását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!