A Mennyországban mit csinálnak, akik odakerültek?
Nem is tudom, ti hogy vagytok vele, de ha a Mennyország az örök jót és boldogságot, a Paradicsomot jelenti, én marhára nem akarok odakerülni, és nem is értem, hogy több millió keresztény ezt hogy nem gondolja át alaposabban :D Minek van az egész? Mi értelme? Mi célja? Ha én örökké ott leszek majd boldogan, akkor azzal én hova fejlődök, mire lesz az jó nekem vagy másoknak? Ha egyfolytában boldogságot érzek, akkor az már hétköznapivá válik, tehát nem is leszek boldog.
Szerintem én két hét után megunnám.
Mivel sem megerősíteni, sem cáfolni nem lehet a Mennyország létezését, ezért fenntartom annak valószínűségét, hogy mi van, ha mégis létezik.
(Bár megjegyezném, ha létezne, az a világegyetem egyik legillogikusabb jelensége lenne)
#4: Látszik, hogy semmi közöd a tudományhoz :P
Ez, hogy „józan ész” semmire sem bizonyíték, legkevésbé sem érv.
Lucifer-666:
Az világos, hogy ezért találták így ki az egész kereszténységet, de hogyan magyarázza a kereszténység azt, hogy mi történik a Mennyországban? Vagy erre nem tér ki a Biblia, mindenkinek a saját fantáziájára bízza?
#8: Ilyet természetesen én sem állítok :D
Ha valaha mégis megtenném (bár kétlem, mert elég valószínűtlen hipotézis), több oldalnyi méréssel, adattal, megismételhető eredményű kísérletekkel lenne alátámasztva, és inkább valamely folyóiratban publikálnám, nem pedig gyakorikérdések.hu-ra írnám ki.
Ez csak egy vallásfilozófiai eszmefuttatás, tök mindegy, hogy valóban létezik-e vagy nem, csak tételezzük fel, hogy igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!