A Mennyországban mit csinálnak, akik odakerültek?
Nem is tudom, ti hogy vagytok vele, de ha a Mennyország az örök jót és boldogságot, a Paradicsomot jelenti, én marhára nem akarok odakerülni, és nem is értem, hogy több millió keresztény ezt hogy nem gondolja át alaposabban :D Minek van az egész? Mi értelme? Mi célja? Ha én örökké ott leszek majd boldogan, akkor azzal én hova fejlődök, mire lesz az jó nekem vagy másoknak? Ha egyfolytában boldogságot érzek, akkor az már hétköznapivá válik, tehát nem is leszek boldog.
Szerintem én két hét után megunnám.
Az a célja,hogy tök jól érezd magad! :)
Ott nincs olyan,hogy unalom,úgyhogy a legnagyobb buli odakerülni! (Ja és ezt komolyan így gondolom)
Az a célja és értelme, hogy a "jók" ott örvendezzenek az örökkévalóságig, hogy nem a pokolba jutottak, ahol az ördögök szurkálják tüzes nyárssal a többiek valagát.
A lényeg, hogy boldog legyen mindenki.
Ha két hét múlva már nem leszel boldog, akkor jön a hozzád beosztott boldogító angyal, és változtat valamin, hogy boldog legyél továbbra is.
Pl. jól tökön rúg, és utána két hétig megint boldog leszel, hogy aznap éppen nem rúgott tökön, mert fémbetétes munkavédelmi bakancsot hord.
Persze, ez nem biztos, hogy pont így lesz, mostanában nem voltam ott, de az garantált, hogy mindig boldognak fogod érezni magad, a körülményektől függetlenül. Lehet, hogy elvégeznek mindenkin egy agyműtétet, amitől egész nap csak boldogan nézünk ki a fejünkből, pedig semmi okunk rá. De boldogok vagyunk, és ez a lényeg.
Én már nagyon várom, mert rossz ilyen okosnak lenni.
"Bár megjegyezném, ha létezne, az a világegyetem egyik legillogikusabb jelensége lenne"
A Mennyország nem is a világegyetemben van.
Egyébként melyik világegyetemre gondolsz? Az univerzum már lejárt lemez. Már a multiverzum a tudományos álláspont.
Nehéz úgy a tudományról és a vallásról beszélgetni, ha egyiket sem ismered. Persze ez azért nem olyan nagy probléma, nem is cikiből mondom, középsuliban majd úgyis fogtok róla tanulni. :)
„A Mennyország nem is a világegyetemben van.”
Szépen kiválasztottál egy szót, amibe beleköthetsz. Persze értelmes tartalom hiányában érthető.
Jelenleg engem az nem érdekel, hogy a Mennyország hol van vagy hol nincs, a kérdés szempontjából teljesen irreleváns.
„Nehéz úgy a tudományról és a vallásról beszélgetni, ha egyiket sem ismered.”
A vallást valóban nem ismerem, ezért tettem fel egy kérdést.
Azt viszont nem tudom, miből gondolod, hogy közöm van az elméleti fizikához. De biztosan igazad van, ha az egyszerűség kedvéért odabiggyesztek egy fogalmat, aminek semmi jelentősége sincs a szöveg szempontjából, ez azt jelenti, hogy nem ismerem elméleti fizikusok legújabb álláspontját, valamint egyáltalán nem is ismerem a tudományt :) Logikusan hangzik, kár, hogy hibás gondolatmenet.
Vagy ha számodra csupán ezt jelenti a tudomány, akkor javaslom, szélesítsd kicsit a látóköröd.
Na meg kétlem, hogy a középsulis tananyag ezt is magába foglalja :D
Szervusz.
Az emberek nem kerülnek a mennyországba.
Jobban mondva, a több millió, vagy milliárd emberhez képest igen kevesen.
Ugyan is Istennek a teremtési beszámolóból jól kitűnik, nem volt, a szándéka, hogy az emberek, meghaljanak, mert nem gondolta ki, hogy vétkezzenek itt, és utána valamilyen más testben iszonyú kínok között gyötörje őket, hogy bánják meg a bűneiket.
S ehhez hasonló buta történetek amiket a hite hagyott egyház kitalált az emberek megfélemlítésére,
Az égben az angyaloknak van a rendeltetése, nekik ott más feladatuk van.
Ahogy mindent rendeltetés szerint teremtett, mint az állatoknak is meg van a maga fajtája, így az angyalok is és az embereknek is más más az életre tervezettsége.
Nagyon szépen leíratta nekünk, hogy az égben nem szaporodnak, nem ugyan az a táplálék forrásuk, és teljesen más életformában élnek mint mi.
S nem gondolt ki átmenetet, ami abból is látszik, hogy Sátán arra vett rá sok-sok angyalt, hogy hagyják el a rendelt helyüket és jöjjenek ide embert "játszani"
S erről maga Isten úgy nyilatkozik hogy helytelenül tették ezt.
(Júdás 6) 6 Az angyalokat pedig, akik nem őrizték meg eredeti állásukat, hanem elhagyták a maguk megfelelő lakóhelyét, . . .
Az embereknek a földet teremtette mint lakhelyet, s itt kell Isten elhatározása szerint élnünk. Az életet azért hozta létre, hogy megossza ezt az érzést másokkal.
S mindennek meg van a rendelt helye ideje. Isten nem a zür-zavar, ás a káosz Istene.
Mindent ékes rendben elkészített, és jól is működne, ha az ember nem kontárkodna bele a természet törvényeibe a meggazdagodás miatt, ami a Föld kizsákmányolásához vezet, a technika fejlődése miatt.
ami nem volna baj, ha a fejlődést, nem károsan alakítanák.
Hát nem tudom én olyan cuki grillezős helységnek képzelem el ,ahol csillagászati összegért árulnak csak BBQ-t.
Ez tényleg ördögi. :)
Amúgy nem tudom ,nem hiszek Mennyország/Pokol létezésében.
Üdv!
Az angyalokkal együtt dicsőítik Istent egy örökkévalóságon keresztül.
Még annál is unalmasabb, mint amilyennek tűnik.
De jó, hogy csak egy kitalált hely! Még halálra sem tudod magad unni, mert örökké élsz.
Én szeretnék örökké élni, de nem egy ilyen helyen, az biztos. :D
A Biblia ezt mondja a Mennyországról:
"Emberi szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív felfogni nem képes azt, amit Isten készített azoknak, akik őt szeretik"
Mennyi minden szép és jó dolog van ezen az átkozott Földön is, és milyen jól tudja érezni magát itt az ember, ha minden körülmény optimális, és békesség van. Pál apostol pedig azt mondja, ez a Mennyországhoz képest semmi…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!