Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Meddig fog kitartani a vallás?

Meddig fog kitartani a vallás?

Figyelt kérdés

Az biztos, hogy idővel el fog tűnni minden vallás, ahogy az emberek egyre jobban felvilágosodnak, de vajon hány év kell ehhez?

Ha abból indulok ki, hogy jelenleg is 90%-ban az idősek foglalkoznak már csak szinte a dologgal, azt mondanám 50-100 év elég lenne hozzá.

De azért ahány száz évig az emberek kapcsolódtak hozzá, gondolom sokkal hosszadalmasabb folyamat lesz az eltűnésük.

2017. aug. 9. 02:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/82 Alain Delon ***** válasza:
61%
00:20: Ne keverd a dolgokat! Én az írtam, hogy "a tudománynak nem dolga segíteni az elesetteken", te meg jössz azzal, hogy jobbá tegye az életet. A két dolog nem ugyanaz! Pl. nincs jobbá téve az élet mondjuk a légkondicionálóval, ami a tudomány eredménye a rengeteg közül, és nem a vallásé. A vallás mivel teszi jobbá az életet? Hát semmivel! Az állam meg az egyház szövetkezése pedig az emberek bőrére megy. Nem kell a kábító szöveged!
2017. aug. 10. 08:45
 42/82 Alain Delon ***** válasza:
77%
Javítom a mondatom: "Pl. nincs jobbá téve az élet mondjuk a légkondicionálóval, ami a tudomány eredménye a rengeteg közül, és nem a vallásé?" (kérdő mondatnak szántam, de pont került a végére).
2017. aug. 10. 08:47
 43/82 anonim ***** válasza:
52%

"De igaz is, ha a valláson múlna még mindig a középkor szintjén tartana Európa, és máglyán égetnénk meg a tudósokat..."

Jajj, ezek a marxista dogmák sosem fognak kihalni.

Számos hívő tudós volt, akár egyházi személyek, akár világiak is.

És nem csak pár száz évvel ezelőtt. Már a reneszánszban főpapok foglalkoztak tudományos felfedezésekkel. Egyfajta sikk volt ilyesmiket kutatni. Talán sokan nem tudják, de Galilei "ellenfele" VIII. Orbán pápa maga is csillagász volt. A szekularizáció után sem csak ateisták foglalkoztak a tudománnyal, de nem ismétlek, mert sokan meg lettek említve, aztán aki nem akarja elhinni, az úgysem fogja: esetleg még egy név - Gregor Mendel bencés szerzetes a XIX. században.

Ami meg a tudósok máglyán való megégetését illeti: egyet szoktunk emlegetni, Giordano Brunot (aki amúgy szintén pap volt), persze azt már nem ismeri senki, hogy pontosan miért dobták máglyára, mert jobb dobálózni az egyház tudományellenességével. Pedig akkor nem sok mindenkit érdekelt, hogy azt mondta, hogy vannak a Naphoz hasonló csillagok, viszont azzal sokkal inkább, hogy tagadta a Szentháromságot és valami zavaros panteisztikus nézeteket próbált terjeszteni.

2017. aug. 10. 08:49
 44/82 anonim ***** válasza:
24%

a tudomáyn a technológia fejlődésével, az emberiség önmagát pusztítja és a környezetét is.

Soha nem mondtam hogy az imának köszönhető a villamosenergia, meg még amit felsoroltál.

NEM VAGY TISZTÁBAN AZ IMA FOGALMÁVAL Az ima beszélgetés Istennel, Istenre való figyelés, kommunikálás Istennel.

2017. aug. 10. 09:16
 45/82 Alain Delon ***** válasza:
44%
Akkor ne használd a technológiát. Nem létező lényekhez én meg nem beszélnék. Ez pszichotikus.
2017. aug. 10. 11:06
 46/82 anonim ***** válasza:
37%

Aki azt mondja nincs Isten az mint véges értelemmmel bíró személy abszolút kijelentést tesz Istenről, de aki azt mondja és hiszi hogy van Isten az mint véges értelemmel bíró személy tesz kijelentést Isten mellett.

Vond le a következtetést

2017. aug. 10. 11:45
 47/82 Alain Delon ***** válasza:
59%
Nevesincs barátom! A mesefigurák nem léteznek. Pl. isten sem!
2017. aug. 10. 11:51
 48/82 Darkmoon80 ***** válasza:
30%

"Aki azt mondja nincs Isten

az mint véges értelemmmel bíró személy abszolút kijelentést tesz Istenről,

de aki azt mondja és hiszi hogy van Isten az mint véges értelemmel bíró személy tesz "

!!! ugyanolyan abszolút !!!

" kijelentést Isten mellett." (Mennyivel jogosabb???)

De mivel a minket körülvevő világ nem ad semmilyen támpontot annak alátámasztására, hogy van Isten, ám a maga a világ működik láthatóan isteni közbeavatkozás nélkül is, mi több egy csomó dolog éppenséggel cáfolja egy mindenható, örök, ám belső ellentmondásoktól terhes lény tételezését, így javaslom:

"Vond le a következtetést!"

2017. aug. 10. 13:30
 49/82 anonim ***** válasza:
0%

48-as jól írtad csak én elfelejtettem hozzá írni, Szóval a hívők egy értelem magasabb fokára juttott

Attól hogy te nem veszed észre hogy Isten mennyire jelen van,mennyire közbeavatkozik ,attól még ott van, csak te nem ismerted fel.. "Megkérgesedett e nép szíve. Szemüket becsukták hogy szemükkel ne lássanak szívükkel ne értsenek hog meg ne térjenek és meg ne gyógyítsam őket! "A ti szemetek boldog mert lát és a fületek is boldog mert hall"

2017. aug. 10. 14:47
 50/82 Darkmoon80 ***** válasza:
75%

Hova is jutott a hívő?

"Szóval a hívők egy értelem magasabb fokára juttott "

Mi ez a magasabb fok?

"Attól hogy te nem veszed észre hogy Isten mennyire jelen van,mennyire közbeavatkozik ,attól még ott van, csak te nem ismerted fel.."

Hol is van? Megjegyzem, nem csak én nem ismertem fel, hanem még a föld lakosságának többsége. Tudom, te a kiváltságos kisebbséget képviseled, de mit is ismertél fel? Hol látod te a mi kis világunkban, vagy a nagy Univerzumban Isten közreműködését?

Ismétlem: "De mivel a minket körülvevő világ nem ad semmilyen támpontot annak alátámasztására, hogy van Isten"

Te fel tudsz sorolni bármely olyan bizonyítékot, ami alátámasztja Isten létét?

2017. aug. 10. 15:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!