Meddig fog kitartani a vallás?
Az biztos, hogy idővel el fog tűnni minden vallás, ahogy az emberek egyre jobban felvilágosodnak, de vajon hány év kell ehhez?
Ha abból indulok ki, hogy jelenleg is 90%-ban az idősek foglalkoznak már csak szinte a dologgal, azt mondanám 50-100 év elég lenne hozzá.
De azért ahány száz évig az emberek kapcsolódtak hozzá, gondolom sokkal hosszadalmasabb folyamat lesz az eltűnésük.
"Ettől még rengeteg fiatal hívő van, ők tudnak gondolkodni."
Nos ez most egy nagyon szép ellentmondás itt. Na meg a sok gúnyolódónak írom csak, nekem teljesen mindegy van vagy nincs vallás, inkább csak az amin fenn akadok, hogy sok ember, ahelyett, hogy gondolkodna, mindent ráfog a vallásra, aztán meg van oldva.
De igaz is, ha a valláson múlna még mindig a középkor szintjén tartana Európa, és máglyán égetnénk meg a tudósokat...
"ha a valláson múlna még mindig a középkor szintjén tartana Európa"
Kizárt, hogy több legyél 15-nél. :/
""ha a valláson múlna még mindig a középkor szintjén tartana Európa"
Kizárt, hogy több legyél 15-nél. :/"
Nagyon sikerült mellélőni, mert már a dupláján is túl vagyok.
De ahelyett, hogy kisgyerek szintjén sértegetni próbálsz, kérlek magyarázd el észérvekkel, szerinted miért nem így van.
Ne mondd, hogy nem az egyház volt az aki üldözte azokat akik például ki merték jelenteni, hogy a Föld nem lapos vagy épp utaltak rá, hogy akár evolúció is lehet, nem pedig lett csak úgy egy ember, a következő meg egy bordából.
"Ne mondd, hogy nem az egyház volt az aki üldözte azokat akik például ki merték jelenteni, hogy a Föld nem lapos vagy épp utaltak rá, hogy akár evolúció is lehet, nem pedig lett csak úgy egy ember, a következő meg egy bordából."
Látom nagyon nem vagy képben. Annyira elvakított a keresztyének iránti gyűlöleted, hogy véletlenül sem nézel utána a dolgoknak, nem igaz?
Igyekszel úgy beállítani a vallást, mint egy mételyt, a barbár tudatlanság és a sötét középkor megtestesítőjét. Ezért fel akarod világosítani a társadalmat, ugye?
Miért?
Az általad felhozott dolgokat pedig nem a valódi keresztények tették, mert ha tudnád, ez ellent mond a krisztusi tanításnak, a szeretetnek.
A földet meg nem is gondolták laposnak, már Arisztotelész is megírta, hogy a Föld gömbölyű, és ez volt az általánosan elfogadott álláspont.
Ez is egy olyan rágalom, amit az utókor aggatott a közékorra.
Ó, csak úgy egy ember, véletlenül se említsd meg Istent! Az evolúció meg nem tér ki az élet keletkezésére!
"Az evolúció meg nem tér ki az élet keletkezésére!"
Persze hogy nem, mert nem tartozik a vizsgálatának tárgykörébe. Sajnos ezt egyesek képtelenek megérteni, akárhányszor is írja le az ember. Az evolúció a fajok kialakulását vizsgálja, és nem az élet kialakulását.
Hogy tiszta legyen: akár Isten is alkothatta az első önreprodukáló szervezeteket, az evolúciónak ez sem mond ellent, mert az KIZÁRÓLAG azt a folyamatot írja le, hogy a reprodukcióra képes szervezetek mutáció, szelekció révén mi módon változtatják meg tulajdonságaikat, és hoznak létre új fajokat.
Rendben 77%-os, én is épp erről tájékoztattam a kérdezőt.
Nem tudom mi okot adtam a lepontozásra, akárki volt.
Kedves Kérdező!
Szkeptikus vagyok állításaiddal szemben.
Gyermekded megfogalmazásaidból,mély tájékozatlanságodból kiindulva,én 11 évesnek saccollak.Semmiképpen 30 felettinek!
Addigra már a butákra is több ragad.
Minden rossz szándék és sértés nélkül írom kedves kérdező, te egy nagyon buta és megkeseredett ember vagy.
A vallás sosem hátráltatta, hanem inkább segítette a tudományt. Lehet számodra hihetetlen, de egy katolikus pap nevéhez fűződik a nagy bumm elmélete például. Az evolúciót is ugyan úgy elfogadjuk. az antik görög ismereteket is az Egyház őrizte meg a jelenkor számára.
Ideje lenne, hogy téged is elérjen az igazi felvilágosodás esmélye, mert csak a sötétségben botorkálsz.
Olyan hülyeségeket meg ne hangoztass, hogy lapos földben hittünk volna valaha is, mert csak téged néznek jogosan mélységesen butának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!