Meddig fog kitartani a vallás?
Az biztos, hogy idővel el fog tűnni minden vallás, ahogy az emberek egyre jobban felvilágosodnak, de vajon hány év kell ehhez?
Ha abból indulok ki, hogy jelenleg is 90%-ban az idősek foglalkoznak már csak szinte a dologgal, azt mondanám 50-100 év elég lenne hozzá.
De azért ahány száz évig az emberek kapcsolódtak hozzá, gondolom sokkal hosszadalmasabb folyamat lesz az eltűnésük.
"Látom nagyon nem vagy képben. Annyira elvakított a keresztyének iránti gyűlöleted, hogy véletlenül sem nézel utána a dolgoknak, nem igaz?
Igyekszel úgy beállítani a vallást, mint egy mételyt, a barbár tudatlanság és a sötét középkor megtestesítőjét. Ezért fel akarod világosítani a társadalmat, ugye? "
Érdemes lenne történelmet is olvasni, nem csak dobálózni. Bár azt nem értem, hogy ha egyszer a Valláskritika csoportba írtam ki a kérdést, miért csak a megrögzött vallási fanatikusok jönnek, ráadásul 99%-ban csak dobálózás és a sértegetés megy ( Hozzátenném, hogy én senkit sem sértegettem, szimplán a tényekről kérdeztem. )
Arról meg nem beszélve, hogy nem a vallás segít az embereken, hanem a tudósok és a tudomány.
Ennyi erővel miért kellenek a gyógyszerek, az ima segít nem?
A kórházban miért az orvos kapja a hálapénzt és nem az egyházaknak adják?
Az egyház juttatta a Holdra fel az embert?
Az egyház segítette elő a jobb életet minden téren?
Csak pár kérdés, de lehetne sorolni sokat, és észérvekkel alátámasztott ellenérveket szívesen fogadok, sőt, ha valaki logikusan megmagyarázza, hogy mindez a vallás érdeme, akkor biztos, hogy én kérek elnézést, és igazat adok ( És az nem ellenérv, hogy biztos 11 éves vagy, meg miért utálom a vallás - amit megjegyzem nem utálok, csak nem értem, sok ember miért arra támaszkodik a józan esze helyett. )
@14: de mondom.
Ha csak Kopernikusz kanonokra, az egyházi ösztöndíjból kutató Galileire, a mélyen hívő Newtonra, Keplerre, Pascalra gondolok, avagy hazai terepen Hell, Sajnovics, Fényi, Öveges &c...
Ezek alapján nem úgy tűnik, mintha az egyház olyan tudományellenes lenne. Főleg ha összehasonlítjuk a deklaráltan ateista és felvilágosodott, a mérföldkőnek tekintett forradalom által létrejött francia köztársasággalb amely fennállásának pár éve alatt sikeresen lefejezte a világszínvonalú francia tudományos elitet (szó szerinti és átvitt értelenben is); hogy párról itt is megemlékezzünk: Lavoisier, de Saron, Méchain, Messier...
"Tehát mélységesen vallásos voltam, de 12 éves koromban ennek hirtelen vége szakadt. Azáltal, hogy sok közismert tudományos könyvet olvastam, hamarosan arra a meggyőződésre jutottam, hogy sok bibliai történet nem lehet igaz. Ez a felismerés tett gyanakvóvá minden hatalommal szemben, és ez a hozzáállás egész életemet végigkíséri."
Ezt pl.: Einstein mondta anno, de Ő is egy buta tizenéves kölyök volt, ugye tudjuk, és nem ért el semmit... Igaz, ehet korábban él Ő is máglyán végzi.
Kérdező ne légy nevetséges. azt írtad hogy az egyház segít az embereken? A ima gygyít meg? stv meg hogy a tudomány segít az embereken. Visszakérdezek
Az egyház hozta létre a mérges gázokat,?
A az egyház fejlesztette ki az atombombát?
Az egyház alkotta meg a gépfegyvert?
Az egyház hozott létre harci járműveket?
Meg még sorolhatnám.
Igen a tudomány is segít rengeteget az emberen, pl a gyógyításban, de Isten is, tud Isten sok olyan embernek adta vissza életét akiken már a tudomány nem tudott segyteni és akiken az orvosok is csodálkoztak
A kereszténység nem vett el az embertől inkább adott neki erkölcsi etikai alapokat művészetet zenét stb. A tudomány is segített neki de többet ártott, mindefajta tartósítszeres élelmekkel atomerőművekkel amikkel az ember a környezetét és ezáltal magát pusztítja. Akár tetszik a találmányok igenis rombolják az embert. Régen nem volt vagy csak rettentő ritkán volt pl rákos megbetegedés Miért? Mert az emberek normális tápláló egészséges ételt ettek, Nem ilyen ki tudja milyen kárso kajákat párizsi virsli
EZEN KÉRLEK KICSIT GONDOLKODJ EL
Már elnézést, hogy beleszólok, de ne nézzük ilyen feketén-fehéren a dolgokat, hogy tudomány=atombomba, vallás=enni adunk az éhezőknek.
Keresztény háborúk, inkvizíció, boszorkányüldözés. Azért a keresztények sem voltak mindig hófehérek. Amíg emberek kiviteleznek ideológiákat a gyakorlatban, addig bármelyik ideológia ki van téve annak, hogy rossz kezekbe kerül, és rossz emberek rosszra használják, és ez alól a vallás sem kivétel.
Ez megy visszafelé is: A tudomány volt az ami embereket kínzott és égetett meg a tudomány nevében?
A tudomány szedett be pénzt a " bűnbocsánatért "?
A tudomány hagyott meghalni embereket azzal a felszólalással, hogy az " ima majd meggyógyít "?
A tudomány hirdeti, hogy osszuk szét földi javainkat a szegényeknek és közben tárolja a világ egyik legnagyobb arany és műkincs gyűjteményét?
A tudomány robbantotta ki a keresztes háborút, vagy épp most a muszlimok támadásait?
Vicces, hogy volt egy alap kérdés, arra jóformán egy válasz érkezett, mindenki más meg azon pattog, hogy így a vallás úgy a vallás.
Nem tudom miért kell a kérdezővel gúnyolódni, mikor tök logikusan gondolkodik.
Csak az a baj, hogy ti hívők nem látjátok át a dolgokat, mindent ráfogtok Istenre.
Vallás nélkül szabad az ember. Mert az, hogy egész életetekben Istent szolgáljátok meg ilyenek, szerintem egy kicsit olyan, mint ha rabszolgák lennétek. Nem?
A vallás el fog tűnni, csak az a kérdés, hogy mikor.
Remélem minél hamarabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!