Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan magyarazzak a hivok?

Hogyan magyarazzak a hivok?

Figyelt kérdés
Hogyan magyarazzak a hivok azt h az ember ugy reagal a telre mint az allatok nagyresze (tobb alvas, hizekonysag) miert van hatassal az ember agyara a tel? Csokken a szerotoninszint, teli depresszio valamilyen foku megnyilvanulasa. Mint az allatok nagyresze szinten igy reagal a telre, pedig emberkent nincs okunk h ilyen reakciot valtson ki belolunk. "Isten" miert "teremtett" igy minket? Foleg h elmeletileg alapbol az edenkertbe lelettunk teremtve, akkor meg vegkepp nemlenne szukseg ilyen testi reakciokra.
2017. júl. 12. 21:16
1 2 3 4 5
 41/43 changename ***** válasza:
57%

53%-os addig míg választ pazaroltál a 44%-nak miért nem mentél ki az útcára és segítettél valakin,míért pazaroltad a drága idődet rá?

Préd 3:8 Ideje [van] a szeretésnek és ideje a gyűlölésnek; ideje a hadakozásnak és ideje a békességnek.

2017. júl. 15. 07:18
 42/43 anonim ***** válasza:
43%

„De megkérte a 44%-ost, és sokan másokat is.

Márk 16:15 És monda nekik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangéliumot minden teremtésnek.

Jel 14:7 Ezt mondván nagy szóval: Féljétek az Istent, és neki adjatok dicsőséget: mert eljött az ő ítéletének órája; és imádjátok azt, aki teremtette a mennyet és a földet, és a tengert és a vizek forrásait.”

Az evangélium jó hírt jelent, ez pedig a bűnbocsánat. Ennek hirdetésére hívta fel a figyelmet. Nem annak hirdetése, hogy Isten miképpen teremtett. A Jelenések 14;7 ha egy kicsit megfigyelnéd azt mondja, hogy imádjátok a teremtő Istent. A miként nem szerepel benne, „csak az”, hogy az Istent, aki oly hatalmas, hogy ő alkotott mindent.

„Nem vitatkozik csak a Bibliai igazság elveit védelmezi, és kiáll mellette, ami dícséretreméltó.”

Mivel a Biblia „igazságát” ezerféleképpen lehet értelmezni, így az ezer közül az egyik magyarázatnak a védelmében semmi dicséretreméltó cselekedet nincs. Mivel ennek semmi köze az evangélium hirdetéséhez.

„Honét tudod hogy emellett még segít vagy nem segít másoknak?

Nem is ez a témakör miért terelsz!”

Ja, mert a Te válaszod magyarázat a kérdező kérdésére, hogy miért reagál az ember az évszakokra, mint az állatok. Nem terelek, a teleoffolt kérdés témájába nagyon is idevág, hogy a vita, mely a teremtés mikéntjéről szól, értelmetlen.

„Nem üdvösség kérdés mi? Akkor neked a 4.parancsolat édesmindegy.”

Így van, neked sem lenne az, ha tudnád, mit jelent. Isten nem véletlenül teremtett hét nap alatt, és nem véletlen, hogy Isten azokon a napokon teremtette azokat, amit. Ez nem random módon történt. A teremtés napjai a hét korszak. Ha érdekel, felsorolom, de jelenleg a lényeg a felvetésedben a szombat, amelyben megpihent, ez pedig a végítélet napja utáni újjáteremtett világ, a hetedik korszak. Ezt Jézus miatyánk nevezetű imája is megerősíti. Ugyani s a miatyánk a tízparancsolat elmondása. Ezt viszont a szombat napig levezetem:

Tízparancsolat: Én, az Úr, vagyok a te Istened

Jézus: Miatyánk

xxxxx

Tízparancsolat: Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.

Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.

Ne imádd és ne tiszteld azokat

Jézus: Aki a mennyekben vagy

xxxxx

Tízparancsolat: Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd

Jézus: Szenteltessék meg a Te neved

xxxxx

Tízparancsolat: Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt.

Jézus: Jöjjön el a Te országod

xxxxx

Látható, hogy a szombat nap Isten országának eljövetele. A zsidó népnek folyton próféciákat kellett bemutatniuk, lásd a tiszta és a tisztátalan állatokat, ha egyáltalán elgondolkodtál már ezeken… Aki nem volt jelen a szombat napban megpihenve, áldva az Istent, az halott volt, ahogy az újjáteremtett földön nincs ott, az halott. Ezt semelyik népnek nem kellett tennie, csak a zsidó népnek, akiknek az eljövendőket be kellett mutatniuk.

„Jézus a teljes igazságot tette azzá és ebben a hat napos teremtés fő szerepet játszik.”

Ez nem igaz, több szempontból sem. Nem ez volt a fő szerep, hanem a bűnbocsánat, és máskülönben azért sem igaz, mert a zsidó nép nem igazán vallotta az evolúciót, tehát erre semmi szükség nem volt.

„Tudod miért volt irigy a Lucifer mert nem teremthetett, a fő támadási pontja a teremtés és a Teremtő megkérdőjelezése.”

Lucifer nem volt irigy, és főleg nem ezért. Ahogy Lucifernek sem hívták soha a sátánt, az ember ellenségét, Isten végrehajtó angyalát.

„Nekünk nem a keresztényé lett emberek számolása a feladatunk hanem a magvetés amit hallottunk és tanultunk Jézustol.”

Nem is állítottam olyat, hogy a számolás lenne a feladat. De szerintem Te nem tanultál és nem hallottál semmit Jézustól, Te egy sokszorosan fordított és átírt könyvet olvastál, melyben másodkézből írtak Jézusról.

„Ha valaki aki olvassa,a multban vagy a jövőben és megérti és índitást kap és Istenhez tér, felismeri Isten, szeretetét és csodálatosságát,-neked mi közöd hozzá!?”

Semmi, ahogy neked sem, de egy vitában, melyben valaki azt szajkózza, hogy de, volt teremtés, ahogy a Bibliában le van írva, a másik azt szajkózza, hogy de nem úgy volt, aztán megint az első, hogy de, a második szintén, hogy de nem, és így tovább, ettől igen elcsodálkoznék, ha bárki megtérne.

„Azért csak el ne feledd hogy Jézus nem hunyt szemet a sunyi és álcás hazugságoknak, megmondta a ravasz képmutatóknak, és még le is "mérges kígyók fajzatjai"-ta őket.

Nem beszélve arrol mikor felborogatta a nyereskedő kofák asztalait- és még így is a teljes szeretet volt benne.

Azért Jézus sokmindenbe példát mutatott ám, nem csak a segítésben.”

Jézus az Atyának áldozati szertartására szánt templomot tette rendbe, ugyanis a népnek, ahogy említettem már, próféciát kellett bemutatnia. A zsidók a bűnbocsánatot pénzért árulták, az áldozati rendszernek viszont Jézust kellett bemutatnia, aki nem pénzért árulja a bűnbocsánatot. Ez nagyon fontos, Jézus első eljövetele a bűnbocsánatról szólt, amelynek kinyilatkoztatását, az áldozati rendszer nem megfelelő alkalmazása megváltozatta ennek az értelmét, és nem Jézusra mutatott. Tehát nem igazságvadászat történt ott, hogy aki igazságtalanságot vél felfedezni, az elkezdhet asztalokat borogatni, hanem teljesen másról.

„53%-os addig míg választ pazaroltál a 44%-nak miért nem mentél ki az útcára és segítettél valakin,míért pazaroltad a drága idődet rá?”

Amihez ugye nem sok közöd van, igaz? Ne látszat szerint, hanem igaz ítélet szerint ítélj. Állítottam olyat, hogy csúnya 44%-os miért nem segít embereknek? Nem róttam fel sem neked, sem neki, hogy az írogatás helyett miért nem segítesz másoknak. Azt írtam, hogy az ilyen balga vitának nincs eredménye, az evangélium nem ez. Jézus aszerint ítéli meg az embert, hogy mit tett bárkivel is, nem aszerint, hogy dolgokról ki mit gondol. Mt 25;31-46

2017. júl. 15. 10:54
 43/43 changename ***** válasza:
50%

"Az evangélium jó hírt jelent, ez pedig a bűnbocsánat. Ennek hirdetésére hívta fel a figyelmet."

Felebarátom- az egy dolog hogy az evangéliom jó hírt jelent, de benne sokkal több van mint bűnbocsánat. A 4 evangéliom nem négy bűnbocsánatszóbol áll.

Az evangéliom átvitt értelme Jézus, Jézus az örömhír és bünbocsánat emellett a teljes igazság is Jézus.

"Nem annak hirdetése, hogy Isten miképpen teremtett. A Jelenések 14;7 ha egy kicsit megfigyelnéd azt mondja, hogy imádjátok a teremtő Istent."

Látom te szeretsz két igazságot egymással szembe állitani.

Ha egy kicsit megfigyelnéd,nem magyaráznál félre és nem hagynál figyelmen kívül szavakat.

Ott van egy szócska ami változtat egy kicsit az "azt" szócska

Azt az Istent imádjátok aki hét nap alatt teremtett, nem évmilliók meg korszakokon keresztül.

A 44% és én is "azt" az Istent mellett áll és neki adunk igazat és azt imádjuk.

"A miként nem szerepel benne, „csak az”, hogy az Istent, aki oly hatalmas, hogy ő alkotott mindent."

A tízparancsolatban meg az 1Mózesben viszont szerepel benne és nem szaggatjuk darabokra a Bibliát, a Biblia teljességét vesszük alapul.

"Mivel a Biblia „igazságát” ezerféleképpen lehet értelmezni,"

Mondák azok akik nem ismerik se a Bibliát se Isten teljességét. Lehet azt 100000 féle képpen is értelmezni ha szétszedjük és csak azért olvassuk hogy tudjuk cáfolni.

Mivel Jézus egy, Isten egy igy az ihletett írasa is egy így az igazság is egy nem ezerféle.

A Bibliát saját maga magyarázza és a Szentlélek. Nem pedig az emberkék sem nem a vallások sem nem az egyházak.

"így az ezer közül az egyik magyarázatnak a védelmében semmi dicséretreméltó cselekedet nincs."

Nem az ezer közzüli magyarázat hanem a Bibliában leirtak közzül- ebben is Jézus a példakép: "Meg van írva"

"Mivel ennek semmi köze az evangélium hirdetéséhez."

Dehogynem! Jézus a bünbocsánat, Jézusnak és tanításának mindenhez köze van amit a Szentlélek ihletett.

"Ja, mert a Te válaszod magyarázat a kérdező kérdésére, hogy miért reagál az ember az évszakokra, mint az állatok."

Gondolom azért mert egy a teremtő.

"Nem terelek, a teleoffolt kérdés témájába nagyon is idevág, hogy a vita, mely a teremtés mikéntjéről szól, értelmetlen."

Mond ezt annak aki vitát próbált kezdeni és vitátott. Aki meg az igazság mellett kitart és védelmezi a "meg van írva" azt meg miért támadod- keresztény felebarátom?

"Így van, neked sem lenne az, ha tudnád, mit jelent."

Ez gyenge.

"Isten nem véletlenül teremtett hét nap alatt, és nem véletlen, hogy Isten azokon a napokon teremtette azokat, amit. Ez nem random módon történt."

Tudjuk hogy Istennél nem létezik véletlen, nem mondtál újjat hiába azt gondoltad.

"A teremtés napjai a hét korszak."

A teremtés napjai hét nap! Idézzem vagy tudod te is?

Na de Isten nem azért teremtett hét nap alatt hogy utánna legyen hét korszak ez esztelen érv!

Isten a tökéletességre teremtett mindent és halhatatlannak mindent, hasonlatosságára és képmására és Isten látta hogy amit teremtett hat nap íme igen minde jó és a hetedik megpihent.

"Ha érdekel, felsorolom,"

Ez olyan érv- tudod mint az önbölcsesség- na `oszt majd én megmutatom.

"de jelenleg a lényeg a felvetésedben a szombat, amelyben megpihent, ez pedig a végítélet napja utáni újjáteremtett világ, a hetedik korszak."

Gondolom nem az 1Mózesböl vagy a tízparancsolatbol jöttél rá ugyan is ott definiálja Isten a hetedik napot miért is van!

" Ezt Jézus miatyánk nevezetű imája is megerősíti. Ugyani s a miatyánk a tízparancsolat elmondása."

Nem! Ez a te elmondásod, Jézus elég sokat beszélt a tízparancsolatrol.

A Mi Atyánk az Istenhez megtért ember szimbolikus imája és vallása.

"Ezt viszont a szombat napig levezetem:

Tízparancsolat: Én, az Úr, vagyok a te Istened

Jézus: Miatyánk

xxxxx

Tízparancsolat: Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.

Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.

Ne imádd és ne tiszteld azokat

Jézus: Aki a mennyekben vagy

xxxxx

Tízparancsolat: Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd

Jézus: Szenteltessék meg a Te neved

xxxxx

Tízparancsolat: Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt.

Jézus: Jöjjön el a Te országod

xxxxx "

Olvastam már erröl a hasonlatrol de sokminden kimaradt és összekuszált.

A Mi Atyánk a tíz parancsolat külön külön elmondása is lehet és még értelmesebben is le lehet vezetni.

"Látható, hogy a szombat nap Isten országának eljövetele."

Sokminden látható még az is hogy Jehova 14 eljött.

A szombat Isten és az ember nyugalmának a napja!

Tudod mikor a hetedik nap megpihent Isten még nem volt bűn. És Isten országa ott volt az emberrel és az aszonyal.

"A zsidó népnek folyton próféciákat kellett bemutatniuk,"

Szerintem meg áldozatot .

"lásd a tiszta és a tisztátalan állatokat, ha egyáltalán elgondolkodtál már ezeken… "

3Mózes 11- megnyugtatlak felebarátom, egyáltalán el is gondolkodtam már rég,

"Aki nem volt jelen a szombat napban megpihenve, áldva az Istent, az halott volt, ahogy az újjáteremtett földön nincs ott, az halott. Ezt semelyik népnek nem kellett tennie, csak a zsidó népnek, akiknek az eljövendőket be kellett mutatniuk."

Kezdesz félremenni ne teddam.

A Zsidó népnek a VAGYOKOT kellett volna bemutassák a népeknek, de mivel teljesen elfordultak a céltol Jézus bemutatta úgy ahogy kell a bűnbocsánat mellett az evangéliomban olvashatjuk is.

"Ez nem igaz, több szempontból sem. Nem ez volt a fő szerep, hanem a bűnbocsánat,"

Értelek ha már nem főszerep nem is igaz.

Ügyes vagy nagyon jó érv.

"és máskülönben azért sem igaz, mert a zsidó nép nem igazán vallotta az evolúciót, tehát erre semmi szükség nem volt."

Már rég mködik az evolució háttérelv csak nem volt így megnevezve lásd- Dániel könyvében.

"Lucifer nem volt irigy,"

Nagylekü volt:)

"és főleg nem ezért."

Tudjom.:)

"Ahogy Lucifernek sem hívták soha a sátánt,"

Gyulának hívták az előtt:)

"az ember ellenségét,"

Csak az ember ellensége Istennek nem az ellensége vagy szerinted mikor viaskodás volt s menyben hány ember volt jelen?

"Isten végrehajtó angyalát."

Isten végrehajtó angyala Gabriel.

"Nem is állítottam olyat, hogy a számolás lenne a feladat."

Akkor miért kérdezted?

"De szerintem Te nem tanultál és nem hallottál semmit Jézustól,"

Annak azért örülök hogy nem szerinted van.

Gondolod hogy Isten személyválogató és nem zörget Jézus minden szív ajtaján?

"Te egy sokszorosan fordított és átírt könyvet olvastál, melyben másodkézből írtak Jézusról."

Kezdel magad alá ásni mit tudsz te arról hogy mit olvastam és miért teszel kijelentést arrol amiröl fogalmad sincs!

"Jézus az Atyának áldozati szertartására szánt templomot tette rendbe,"

Nem tette rendbe,azt a templomot, rendbe akarta de kinevették és még ráadásul a kihalgatáson gunyosan meg is vádolták azzal!

"ugyanis a népnek, ahogy említettem már, próféciát kellett bemutatnia."

A Biblia egész más említ

"A zsidók a bűnbocsánatot pénzért árulták, az áldozati rendszernek viszont Jézust kellett bemutatnia, aki nem pénzért árulja a bűnbocsánatot. Ez nagyon fontos, Jézus első eljövetele a bűnbocsánatról szólt, amelynek kinyilatkoztatását, az áldozati rendszer nem megfelelő alkalmazása megváltozatta ennek az értelmét, és nem Jézusra mutatott. Tehát nem igazságvadászat történt ott, hogy aki igazságtalanságot vél felfedezni, az elkezdhet asztalokat borogatni, hanem teljesen másról."

Én se asztalborogatásrol beszéltem hanem az igazságtalanság és hazugság felborogatásárol- érted már!

"Amihez ugye nem sok közöd van, igaz?"

Igaz. Mint neked se a 44% szajkozásához.

"Ne látszat szerint, hanem igaz ítélet szerint ítélj."

Én az ítéletet teljesen Jézusra hagyom én csak megítélek dolgokat.

"Állítottam olyat, hogy csúnya 44%-os miért nem segít embereknek?"

Céloztál rá és sugalltad.

"Nem róttam fel sem neked, sem neki, hogy az írogatás helyett miért nem segítesz másoknak."

Ok.

"Azt írtam, hogy az ilyen balga vitának nincs eredménye, az evangélium nem ez. Jézus aszerint ítéli meg az embert, hogy mit tett bárkivel is, nem aszerint, hogy dolgokról ki mit gondol. Mt 25;31-46"

Kibővitelek egy kicsit nem gond?

Meg minden szó amit beszél az ember aszerint is el lesz ítélve, meg minden olyan tettért vagy szóért amit meg tehettél volna és nem tetted meg, aszerint is el lesz ítélve az ember, de még a rejtett gondolatokért is el lesz ítélve mindenki.

Felenarátom a 44% százalékos nem vitatkozik balgán mint te!

2017. júl. 15. 15:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!