Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan magyarazzak a hivok?

Hogyan magyarazzak a hivok?

Figyelt kérdés
Hogyan magyarazzak a hivok azt h az ember ugy reagal a telre mint az allatok nagyresze (tobb alvas, hizekonysag) miert van hatassal az ember agyara a tel? Csokken a szerotoninszint, teli depresszio valamilyen foku megnyilvanulasa. Mint az allatok nagyresze szinten igy reagal a telre, pedig emberkent nincs okunk h ilyen reakciot valtson ki belolunk. "Isten" miert "teremtett" igy minket? Foleg h elmeletileg alapbol az edenkertbe lelettunk teremtve, akkor meg vegkepp nemlenne szukseg ilyen testi reakciokra.
2017. júl. 12. 21:16
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
54%

21.Hsz!

Ha valóban keresztény,vagyis Krisztus követője lennél,akkor -úgy,mint Krisztus-te is Isten keze munkájának tartanád az egész teremtést.

Ezek szerint:

Mt 19,4

Ő pedig felelvén, mondta: Nem olvastátok-é, hogy a teremtő kezdettől fogva férfiúvá és asszonnyá teremtette őket,

Mk 2,27-28

És mondta nékik: A szombat lett az emberért, nem az ember a szombatért. Annak okáért az embernek Fia a szombatnak is ura.

Mk 13,19

Mert azok a napok olyan nyomorúságosak lesznek, a milyenek a világ kezdete óta, amelyet Isten teremtett, mind ez ideig nem voltak, és nem is lesznek.

Lk 11,40

Bolondok, aki azt teremtette, ami kívül van, nem ugyanaz teremtette-é azt is, ami belül van?

Jn 5,18

E miatt aztán még inkább meg akarák őt ölni a zsidók, mivel nem csak a szombatot rontotta meg, hanem az Istent is saját Atyjának mondotta, egyenlővé tévén magát az Istennel.

2017. júl. 13. 19:53
 32/43 anonim ***** válasza:
41%

Azért kíváncsi lennék, hogy szerintetek mikor éltek a dínók, vagy akár a mamutok. Vagy szerintetek soha, hanem összeeskövő "csúnya" ateisták találták ki őket?

Másrészt, úgy tűnik, hogy megjelentek korunk inkvizitorai, még szerencse, hogy hatalom nincs a kezetekben. Gyanítom, hogy a spanyol inkvizíció gyenge vállveregetésnek hatna csak.

Például miért ne lehetne valaki keresztény, ha nem szó szerint érti a 6 napos teremtést? Az a helyzet, hogy a keresztények túlnyomó többsége nem érti szó szerint. Ez általában csak a neoprotestáns, fundamentalista szektákra jellemző. De még ez se teljesen igaz, mert néhányuktól legalább valami féltudományos elméletet lehet néha olvasni. Például nem rég kérdésben felbukkanó "rés-elmélet".

2017. júl. 13. 20:25
 33/43 anonim ***** válasza:
45%

"Azért kíváncsi lennék, hogy szerintetek mikor éltek a dínók, vagy akár a mamutok."

Pár ezer éve

"Vagy szerintetek soha, hanem összeeskövő "csúnya" ateisták találták ki őket? "

Ne légy infantilis. Nem

"Másrészt, úgy tűnik, hogy megjelentek korunk inkvizitorai, még szerencse, hogy hatalom nincs a kezetekben. Gyanítom, hogy a spanyol inkvizíció gyenge vállveregetésnek hatna csak. "

Feltételezem, magadról beszélsz. Egy vita miatt ne akarj másokat megölni

"Gyanítom, hogy a spanyol inkvizíció gyenge vállveregetésnek hatna csak. "

Szíved teljességéből szól a szád. Ne akarj kegyetlenkedni, az nem keresztényi.

"Például miért ne lehetne valaki keresztény, ha nem szó szerint érti a 6 napos teremtést?"

Liberális bibliakritikus keresztények. Elferdítik Isten szavát saját elképzeléseiknek, megfelelési kényszerüknek megfelelően. Ez szerinted keresztényi?

"Ez általában csak a neoprotestáns, fundamentalista szektákra jellemző."

Nem vagyok egyháztag. Lejárató kampányt folytatsz?

"néhányuktól legalább valami féltudományos elméletet lehet néha olvasni"

Te valamiféle tudományos vizsgálóbiztos vagy és osztályozod, hogy mi a tudományos és mi nem, a saját elképzeléseidnek megfelelően?

"Például nem rég kérdésben felbukkanó "rés-elmélet"."

Az roppant tudományos ...

2017. júl. 14. 07:18
 34/43 anonim ***** válasza:
100%

A helyzet az, hogy tök mindegy, hogy hogyan kezelsz egy könyvet keresztény, azaz Krisztus követő szempontból. Jézus azt mondta, hogy szeresd ellenségedet, tégy jót azzal, aki rosszat tett veled, úgy szeresd azt, aki téged nem szeret, mint önmagadat (felebaráti szeretet), és hidd, bízz Jézus bűnbocsánatában. Egy büdös szóval nem mondta, hogy az a keresztény, aki minél jobban képes bálványozni egy könyvet. Azt mondta, hogy aki ad vizet, ételt, ruhát annak aki kér, neki ad, aki nem ad, neki nem ad, és e szerint ítéli majd meg az embert, és nem aszerint, hogy ki mit gondol, mi történt 6000 vagy x millió éve.

Egy fundamentalista kreacionista

2017. júl. 14. 08:10
 35/43 anonim ***** válasza:
45%

"Pár ezer éve"

Gondolom ez valami rossz vicc akar lenni. Dinók együtt éltek az ókori népekkel, lehet velük építették az piramisokat.

"Feltételezem, magadról beszélsz."

Nem, rólad és hozzád hasonlókról. Szerencsére nincs sok ilyen, még nagyobb szerencse, hogy hatalom nincs a kezetekben (eszembe jutnak ilyenkor az iszlám fundamentalisták).

Szellemi inkvizíciót folytatsz, akár tetszik neked a szó, akár nem. Pusztán mert más nézetet vallunk, rögtön kimondod az ítéletet, hogy álkeresztény ateisták vagyunk, mint néhány hozzászólással korábban írtad is. Az igazi inkvizitorok annyiból jobbak voltak, hogy tartottak tárgyalást, ahol ütköztek érvek. Itt lényegében az sem volt, te egyből kimondtad, miután olvastad, hogy nem értelmezzük szó szerint a 6 napos teremtést.

"Nem vagyok egyháztag."

Akkor nem tartozol Krisztushoz. Ő maga alapított Egyházat, aki nem tagja, nem része Krisztus testének sem. A kereszténység az istenhit közösségi megélését jelenti, melyeket csak keresztény egyházakban, gyülekezetekben lehet gyakorolni.

"Te valamiféle tudományos vizsgálóbiztos vagy és osztályozod, hogy mi a tudományos és mi nem, a saját elképzeléseidnek megfelelően?"

Nem, de azért rendelkezem megfelelő egyetemi végzettséggel, hogy el tudjam dönteni mi tudományos, és mi nem az.

# 34

Ez így egy kokrrekt megközelítés, hasonlóan látom. Bár nem ismerem el a kreacionizmust, de úgy tartom mindenkinek meg van a lelkiismereti szabadsága, hogy úgy értelmezze ezeket a részeket, ahogy jónak tartja, a lelkiismerete szerint.

Csak meglehetősen dühítő és egyben szomorú, amikor megkapom, hogy egy álkeresztény ateista vagyok, mert nem szó szerint értem a 6 napos teremtést.

2017. júl. 14. 08:38
 36/43 anonim ***** válasza:
45%

"Gondolom ez valami rossz vicc akar lenni. Dinók együtt éltek az ókori népekkel, lehet velük építették az piramisokat. "

Istár kapun is ábrázolták, stb... Akkor még nem volt paleontológia. Kicsit utána kellene nézned a dolgoknak

Nézd, mit művelsz:

"Ez általában csak a neoprotestáns, fundamentalista szektákra jellemző."

Nem vagyok egyháztag. Lejárató kampányt folytatsz?

"Nem vagyok egyháztag."

Akkor nem tartozol Krisztushoz. Ő maga alapított Egyházat, aki nem tagja, nem része Krisztus testének sem.

Látod, egyszer földi szervezetről beszélsz, egyszer szellemiről. A szellemi egyház tagja vagyok, te nem, mert jobban szereted az ateistákat, mint a "testvéreid". És te nevezed magad kereszténynek, akinek az eszköze a hazugság, a leggusztustalanabb dolog

"Szellemi inkvizíciót folytatsz, akár tetszik neked a szó, akár nem. "

A fentiek alapján te folytatod. Még jó, hogy nincs hatalom a kezedben

"Nem, de azért rendelkezem megfelelő egyetemi végzettséggel, hogy el tudjam dönteni mi tudományos, és mi nem az. "

Ez sem sikerült. Szerinted egy gépészmérnök automatikusan ért az evolúcióbiológiához?:))) Jesszusom

Nekem mis van két diplomám, az egyik természettudományos. így ezzel ne érvelj

2017. júl. 14. 09:48
 37/43 anonim ***** válasza:
35%

"Csak meglehetősen dühítő és egyben szomorú, amikor megkapom, hogy egy álkeresztény ateista vagyok, mert nem szó szerint értem a 6 napos teremtést."

Kb. kétezerszer leírtam, hogy nem emiatt, hanem a lejáratós hazugságaid miatt, de csak hazudj tovább és hajtogass. És legyél képmutató. Én mentem, igyekszem ignorálni téged a továbbiakban

2017. júl. 14. 10:12
 38/43 anonim ***** válasza:
50%

"Azt mondta, hogy aki ad vizet, ételt, ruhát annak aki kér, neki ad, aki nem ad, neki nem ad, és e szerint ítéli majd meg az embert, és nem aszerint, hogy ki mit gondol, mi történt 6000 vagy x millió éve. "

Ez így van, de attól még megvédhetjük a teremtéstörténetet, hogy nem csak egy mese, ugye? Megengeded? Ugyanis az ateistáknak ez az elsődleges Biblia-ellenes támadási pontja. Kreacionista létedre tudhatnád

2017. júl. 14. 10:14
 39/43 anonim ***** válasza:

Nem az én dolgom, hogy Isten teremtését megvédjem, erre sem Isten, sem Jézus nem kért meg Téged.

Viszont erre megkért:

2Tim 2,23

A botor és gyermekes vitatkozásokat pedig kerüld, tudván, hogy azok háborúságokat szülnek.

Tit 3,9

A balgatag vitatkozásokat azonban és a nemzetségekről való tudakozásokat, és a civakodást és a törvény felől való harczokat kerüld; mert haszontalanok és hiábavalók.

Nem azt kellene néznek, hogy mások miben különböznek tőled, hanem azt, hogy kinek mit segíthetsz. Ahogy nekem is. Úgyhogy a válaszom a válaszodra, hogy nem kell megvédened a teremtéstörténetet, mert nem üdvösségkérdés, ahogy Jézus sem tette azzá sem 2000 éve, sem most. Ettől függetlenül, ha már megkérdezted, nyilván megengedem, mert irreleváns az én engedélyem erre. Az ateistáknak nem ez az elsődleges támadási pontja, mert az egész hitünk és a Biblia az elsődleges támadási pontja. Ahogy Jézus mondta, ha halottak támadnának fel, ők akkor sem hinnének, így, ha kiderülne, hogy a tudományos álláspont nem valós, ők akkor sem hinnének. De megfordítom, hány ateistát tettél hívővé, mert megvédted a teremtéstörténetet? Szerintem egyet sem, tehát ez a vita, balga, gyerekes, és oktalan. Kerüld! Csak a drága idődet pazarlod!

2017. júl. 14. 13:52
 40/43 changename ***** válasza:
57%

"Nem az én dolgom, hogy Isten teremtését megvédjem, erre sem Isten, sem Jézus nem kért meg Téged."

Nagy keresztény vagy te minden elismerésem. Az hogy neked mi a dolgod az a te gondolatod meg hited.

De megkérte a 44%-ost, és sokan másokat is.

Márk 16:15 És monda nekik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangéliumot minden teremtésnek.

Jel 14:7 Ezt mondván nagy szóval: Féljétek az Istent, és neki adjatok dicsőséget: mert eljött az ő ítéletének órája; és imádjátok azt, aki teremtette a mennyet és a földet, és a tengert és a vizek forrásait.

"Viszont erre megkért:

2Tim 2,23

A botor és gyermekes vitatkozásokat pedig kerüld, tudván, hogy azok háborúságokat szülnek.

Tit 3,9

A balgatag vitatkozásokat azonban és a nemzetségekről való tudakozásokat, és a civakodást és a törvény felől való harczokat kerüld; mert haszontalanok és hiábavalók."

Nem vitatkozik csak a Bibliai igazság elveit védelmezi, és kiáll mellette, ami dícséretreméltó.

"Nem azt kellene néznek, hogy mások miben különböznek tőled, hanem azt, hogy kinek mit segíthetsz."

Honét tudod hogy emellett még segít vagy nem segít másoknak?

Nem is ez a témakör miért terelsz!

" Úgyhogy a válaszom a válaszodra, hogy nem kell megvédened a teremtéstörténetet, mert nem üdvösségkérdés,"

Nem üdvösség kérdés mi? Akkor neked a 4.parancsolat édesmindegy.

"ahogy Jézus sem tette azzá sem 2000 éve, sem most."

Jézus a teljes igazságot tette azzá és ebben a hat napos teremtés fő szerepet játszik.

" Az ateistáknak nem ez az elsődleges támadási pontja, mert az egész hitünk és a Biblia az elsődleges támadási pontja."

Tudod miért volt irigy a Lucifer mert nem teremthetett, a fő támadási pontja a teremtés és a Teremtő megkérdőjelezése.

"Ahogy Jézus mondta, ha halottak támadnának fel, ők akkor sem hinnének, így, ha kiderülne, hogy a tudományos álláspont nem valós, ők akkor sem hinnének."

Nekünk nem a keresztényé lett emberek számolása a feladatunk hanem a magvetés amit hallottunk és tanultunk Jézustol.

"De megfordítom, hány ateistát tettél hívővé, mert megvédted a teremtéstörténetet?"

Erre nem kell válaszoljon, a Jézus dolga.

Ha valaki aki olvassa,a multban vagy a jövőben és megérti és índitást kap és Istenhez tér, felismeri Isten, szeretetét és csodálatosságát,-neked mi közöd hozzá!?

"Szerintem egyet sem, tehát ez a vita, balga, gyerekes, és oktalan. Kerüld! Csak a drága idődet pazarlod!"

Még jó hogy nem emberek szerint van az üdvösség.

Azért csak el ne feledd hogy Jézus nem hunyt szemet a sunyi és álcás hazugságoknak, megmondta a ravasz képmutatóknak, és még le is "mérges kígyók fajzatjai"-ta őket.

Nem beszélve arrol mikor felborogatta a nyereskedő kofák asztalait- és még így is a teljes szeretet volt benne.

Azért Jézus sokmindenbe példát mutatott ám, nem csak a segítésben.

2017. júl. 15. 07:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!