Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan magyarazzak a hivok?

Hogyan magyarazzak a hivok?

Figyelt kérdés
Hogyan magyarazzak a hivok azt h az ember ugy reagal a telre mint az allatok nagyresze (tobb alvas, hizekonysag) miert van hatassal az ember agyara a tel? Csokken a szerotoninszint, teli depresszio valamilyen foku megnyilvanulasa. Mint az allatok nagyresze szinten igy reagal a telre, pedig emberkent nincs okunk h ilyen reakciot valtson ki belolunk. "Isten" miert "teremtett" igy minket? Foleg h elmeletileg alapbol az edenkertbe lelettunk teremtve, akkor meg vegkepp nemlenne szukseg ilyen testi reakciokra.
2017. júl. 12. 21:16
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
37%

"És nem tartom hazugságnak a Bibliát"

Te magad írtad, hogy tanmese, a mese pedig nem a valóság leírása. Ráadásul ateista-marxista bibliakritikus eszméket vallasz.

Még mindig nem estem neked, bajom nincs Veled, csak a Biblia-ellenes eszméiddel.

Nem ítélkezek feletted, azt majd az Úr megteszi. Én megítélem az eszméidet.

Neked is sok áldást! Most már megjegyzem, hogy nem Ő vagy!

2017. júl. 13. 11:33
 12/43 anonim ***** válasza:
57%

#11, teljesen félreértesz. Nem vallok semmilyen ateista-marxista eszméket a Bibliáról. Hiszek Istenben, hiszem, hogy ő teremtette a világot, hiszem Jézus kereszthalálát és feltámadását is. Nem a Bibliát tartom tanmesének, csupán némi irodalomtörténeti ismeret miatt úgy vélem, a teremtés könyvét nem szószerint kell értelmeznünk.

Viszont ne haragudj, de én nagyon úgy látom, hogy amit néha itt az oldalon művelsz az nem helyénvaló. Hiányzik belőle a krisztusi szeretet.

2017. júl. 13. 11:50
 13/43 anonim ***** válasza:
24%

" Nem a Bibliát tartom tanmesének, csupán némi irodalomtörténeti ismeret miatt úgy vélem, a teremtés könyvét nem szószerint kell értelmeznünk. "

Ismerem a liberális bibliakritikát, én nem fogadom el. Tehát az ismeret nem egyenlő azzal, hogy az 1 Mózes eleje mese!

"Viszont ne haragudj, de én nagyon úgy látom, hogy amit néha itt az oldalon művelsz az nem helyénvaló. Hiányzik belőle a krisztusi szeretet."

És te a példamutatásoddal beállsz a féltett ateista haverjaid mellé és velük együtt gyalázol engem és a többi kreacionistát. Ez igen:)

Gondolok ez is csak valami allegorikus mese: "Miért nézed pedig a szálkát, a mely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, a mely a te szemedben van, nem veszed észre? "

2017. júl. 13. 11:57
 14/43 anonim ***** válasza:
66%

"Egy kreacionista azzal válaszolná, hogy Isten módosította a jól bevált terveit ember teremtéséhez."

Egy kreacionista nem ezt válaszolná:)

Üdv, egy kreacionista

2017. júl. 13. 11:58
 15/43 anonim ***** válasza:
61%

Már ne haragudj, de miért lenne az gyalázás, hogy 68%-os csupán józanul, épeszűen gondolkodik?

Ha ennyire kötöd az ebet a karóhoz, akkor a Biblia sem beszél a sok áltudós által vallott/kitalált kreacionizmusról, tehát te is meghazudtolod a Bibliát. A Biblia 6 napos teremtést ír le, ha szó szerint veszed, abba nem fér bele az áltudományos kreacionizmus (max a "fiatal föld" változata).

2017. júl. 13. 12:06
 16/43 anonim ***** válasza:
30%

"Már ne haragudj, de miért lenne az gyalázás, hogy 68%-os csupán józanul, épeszűen gondolkodik"

Nem arra gondolok, és szerintem én gondolkozok ésszerűen a törzsfejlődés kérdésben.

"Ha ennyire kötöd az ebet a karóhoz, akkor a Biblia sem beszél a sok áltudós által vallott/kitalált kreacionizmusról, tehát te is meghazudtolod a Bibliát. "

Értem, tehát a Biblia nem beszél a teremtésről, hanem a törzsfejlődést írja le.

"A Biblia 6 napos teremtést ír le, ha szó szerint veszed, abba nem fér bele az áltudományos kreacionizmus"

A kreacionizmus a hatnapos teremtésről beszél:) Ez a törzsfejlődés "vetélytársa", jó reggelt

Te egyébként nem nagyon ismered a kreacionizmust:) Picit nézz utána a dolgoknak, mielőtt beírsz. Nem lesz mindig időm kijavítani

2017. júl. 13. 12:12
 17/43 anonim ***** válasza:
62%
44%-os, én egyáltalán nem gyalázlak téged, pláne nem az ateista haverjaimmal együtt. Az ateista haverjaimmal nem is szoktunk ilyenekről beszélni.
2017. júl. 13. 12:14
 18/43 anonim ***** válasza:
11%

A kreacionisták jelentős többsége nem 6 napos teremtést és 6000 éves világegyetemet vall, ahogy az a Bibliában szerepel. A te álláspontodat, miszerint cirka 6000 éve teremetette Isten a Földet és az egész univerzmot, csak nagyon kevesen képzelik.

A kreosok többsége un. intelligens tervezésben hisz, aminek igazából semmi köze a Bibliához, csak egy alternatív útvonal az evolúció helyett.

2017. júl. 13. 12:17
 19/43 anonim ***** válasza:
22%

"44%-os, én egyáltalán nem gyalázlak téged, pláne nem az ateista haverjaimmal együtt. Az ateista haverjaimmal nem is szoktunk ilyenekről beszélni."

Jó, akkor ne értsd. Én zárom

2017. júl. 13. 12:18
 20/43 anonim ***** válasza:
47%

"A kreacionisták jelentős többsége nem 6 napos teremtést és 6000 éves világegyetemet vall, ahogy az a Bibliában szerepel. A te álláspontodat, miszerint cirka 6000 éve teremetette Isten a Földet és az egész univerzmot, csak nagyon kevesen képzelik.

A kreosok többsége un. intelligens tervezésben hisz, aminek igazából semmi köze a Bibliához, csak egy alternatív útvonal az evolúció helyett."

A kreacionizmus és az ID nem ugyanaz. Kevered, egybemosod őket. Azért tök jó, hogy egy ateista magyarázza egy kreósnak, hogy mi is az a kreacionizmus:))))

2017. júl. 13. 12:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!