Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan magyarazzak a hivok?

Hogyan magyarazzak a hivok?

Figyelt kérdés
Hogyan magyarazzak a hivok azt h az ember ugy reagal a telre mint az allatok nagyresze (tobb alvas, hizekonysag) miert van hatassal az ember agyara a tel? Csokken a szerotoninszint, teli depresszio valamilyen foku megnyilvanulasa. Mint az allatok nagyresze szinten igy reagal a telre, pedig emberkent nincs okunk h ilyen reakciot valtson ki belolunk. "Isten" miert "teremtett" igy minket? Foleg h elmeletileg alapbol az edenkertbe lelettunk teremtve, akkor meg vegkepp nemlenne szukseg ilyen testi reakciokra.
2017. júl. 12. 21:16
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
58%

Sose mondtam, hogy ateista vagyok. Korábbi hozzászólásomban úgy kezdtem, hogy hívő keresztény vagyok.

A kreacionizmusnak is van több fajtája, akik az intelligens tervezésben hisznek, ők is azt vallják, hogy kreacionisták, ahogy azok is, akik szerint az univerzum több milliárd éves, a Föld is idős, csak az emberiség fiatal, ahogy azok is, akik szerint minden 6000 éve kezdődött a világban. Szóval nektek, kreosoknak kéne összejönni és kitalálni, hogy ki az "igazibb" kreos. Amíg mindezen csoportok azt mondják magukról, hogy kreos, addig én is egy csoportba teszem.

Azért furdal a kíváncsiság. Ha ennyire szó szerint kell érteni a Bibliát, akkor mi a helyzet Jézus szavaival?

"én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér. Aki e kenyérből eszik, örökké él. A kenyér, amelyet adok, a testem a világ életéért." Erre vita támadt a zsidók közt: "Hogy adhatja ez a testét eledelül?" Jézus ezt mondta rá: "Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem eszitek az Emberfia testét és nem isszátok a vérét, nem lesz élet bennetek. De aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, s feltámasztom az utolsó napon. A testem ugyanis valóságos étel, s a vérem valóságos ital. Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az bennem marad, én meg benne."

2017. júl. 13. 12:32
 22/43 anonim ***** válasza:
28%

"

Sose mondtam, hogy ateista vagyok. Korábbi hozzászólásomban úgy kezdtem, hogy hívő keresztény vagyok. "

Ok, bocs

"Szóval nektek, kreosoknak kéne összejönni"

Összejöttünk, van levlistánk is, munkacsoportjaink, stb. Mind "hatnaposak" vagyunk.

"akkor mi a helyzet Jézus szavaival? "

Jézus mondta, hogy példázatokban beszél. A teremtés könyve előtt nincs ilyen megjegyzés. Ilyesformán a Teremtés könyvét nem lehet egybe venni az Evangéliumokkal. Az egyik egy leírás, a másik pedig szellemi tanítás. Ne haragudj, de ez buta érvelés volt

2017. júl. 13. 12:55
 23/43 anonim ***** válasza:
57%

Idéztem valamit. Hol van benne, hogy példázat? Direkt kihagytam volna, helytelenül idéztem, nem vettem észre és előtte szerepel? Vagy csak te gondolod, hogy példázat?

Persze, Jézus mondott sok példabeszédet, de itt sehol nem mondja, hogy az lenne.

Na ennyit a szó szerinti értelmezésről. A képtelenséget szó szerint értelmezitek, ami láthatóan egy példázat inkább, hiszen két klönböző változatban is szerepel, de amit Jézus mond saját szavaival, azt sose kell szó szerint venni szerintetek.

2017. júl. 13. 13:07
 24/43 anonim ***** válasza:
26%

Jézus általánosan elmondta, hogy példázatokban fog beszélni a szidóknak, és azt is, hogy miért.

"hiszen két klönböző változatban is szerepel"

Nem szerepel két változatban

"de amit Jézus mond saját szavaival, azt sose kell szó szerint venni szerintetek"

Max. szerinted. Én ilyet nem mondtam. Legyél tisztességesebb, még ha vesztésre is állsz. akkor se csalj. A hazugság bűn.

Egy hároméves gyerek is tudja, hogy Jézus mikor beszél példázatokban és mikor nyíltan. Ehhez elég a józan ész. Ettől még a Teremtés könnyve szó szerinti, az Evangélium tartalma nem bizonyítja, hogy példázatos.

Akkor szerinted a keresztre feszítés és a feltámadás is csak egy példázat, nem történt meg

2017. júl. 13. 13:13
 25/43 anonim ***** válasza:
47%
Miért lenne a keresztre veszítés példázat? Én pont azt állítom, hogy Jézus szavait és az evangéliumokat nagyon komolyan kell venni. Mózes könyvei csupán sugalmazott könyvek, míg Jézus szavai az Élő Isten szavai, lényegében diktálás. Jézus mindenhol felhívja a figyelmet, hogy példázat következik, számos példázatot magyaráz is. Itt nincs szó ilyenről. Ha Jézus nem mondja, hogy példázat, én nem fogom megtenni.
2017. júl. 13. 13:21
 26/43 anonim ***** válasza:
44%

Tehát akkor a Máté 19.4 valójában így hangzik Jézustól:

"Ő pedig felelvén, monda: Nem olvastátok-é, hogy a teremtő kezdettől fogva egysejtűvé[1 Móz. 1,27.] teremté őket"

Ügyes!

2017. júl. 13. 13:24
 27/43 anonim ***** válasza:
41%
Úgy látszik, hogy tipikus szokás nálatok kiragadni valamit a szövegkörnyezetből. Olvasd hozzá a többi részt, és világos lesz, hogy Jézus a férfi és női kapcsolatról beszél. Nem pedig a teremtés mikéntjéről.
2017. júl. 13. 13:43
 28/43 anonim ***** válasza:
43%

így van, de attól még egyértelmű, hogy nem volt törzsfejlődés:

"a teremtő kezdettől fogva férfiúvá és asszonynyá teremté őket"

Vagy Jézus hazudott és nem volt a kezdetektől nő és férfi (emberpár)?

Ne feledd, Jézus a Teremtés könyvéből idézett, tehát igenis köze van a teremtéshez. Annál is inkább, mert használja is a "teremtés" szót.

Jézus az 1 Mózes 1.27-re hivatkozik:

1,27 Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá [Máté. 19,4. Márk. 10,6.] és asszonynyá teremté őket.

Tehát a törzsfejlődés Jézus által kilőve

2017. júl. 13. 14:02
 29/43 anonim ***** válasza:
26%

"Úgy látszik, hogy tipikus szokás nálatok kiragadni valamit a szövegkörnyezetből."

Ettől meg kímélj meg. Én pont nem szeretek kiragadni, csak olyant, aminek nem változik az értelme. Legyél tisztességes, ne folytass lejárató kampányt párhuzamosan

2017. júl. 13. 14:04
 30/43 anonim ***** válasza:
64%

"Jézus a férfi és női kapcsolatról beszél"

Arra a folytatás vonatkozik főleg:

19,5 És ezt mondá: Annak okáért elhagyja a férfiú atyját és anyját; és ragaszkodik feleségéhez, [1 Móz. 2,24.] és lesznek ketten egy testté.

19,6 Úgy hogy többé nem kettő, hanem egy test. A mit azért az Isten egybeszerkesztett, ember [1 Kor. 7,10.11.] el ne válaszsza.

2017. júl. 13. 14:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!