Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tegyük fel, hogy Isten teremte...

Tegyük fel, hogy Isten teremtette a világot. És őt ki teremtette?

Figyelt kérdés
2017. máj. 30. 19:38
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
#20-as látom nem jutottál el a szövegben addig , hogy egyszerűbb alatt a kevesebb feltételezést (vagyis a több bizonyítható) dolgot érti.
2017. jún. 5. 19:54
 22/29 anonim ***** válasza:

"Miért létezik az élet? Miért létezik az értelemmel bíró ember? Vagy miért süt a nap? "

Az evolúciót manapság már csak a fanatikusok tagadják.

Az élet ezért elegendő bármilyen egyszerűbb formájában, abból már kifejlődhet minden, növények, állatok, emberek és ha van Isten és az élő, akkor talán az is.

A csillagok, akár a Nap is szintén keletkeznek, a csillagászat tudományágai ezt nyomon követik, ezzel nem lehet probléma értelmes embernek.

Az, hogy az élet miért van, az esetleg filozófiai kérdés lehet, de tudtommal nincs erre válasz.

"Ha logikus, hogy a létező csak létezőtől, élő csak élőtől, értelmes csak értelmestől származhat, akkor logikusan következtethetünk egy öröktől fogva létező, élő és értelmes alkotóra.

"

Éppen ez az, hogy nem.

Nincs szükség alkotóra, ha egyszer az élet (bármilyen formában, ami lehet egysejtű, vagy akár más is) öröktől van.

Nem kell Isten, elég egy egysejtű akár.

2017. jún. 5. 21:59
 23/29 szp72 ***** válasza:

@ Az evolúciót manapság már csak a fanatikusok tagadják.

Én nem tagadtam egy szóval se az evolúciót. Ha létezik evolúció, akkor az csak azért létezhet, mert az anyag olyan képességekkel és törvényszerűségekkel rendelkezik, hogy fejlődhet. Azt tagadom, hogy az anyag véletlenül és magától ilyen, valaki úgy alkotta meg az anyagot, hogy az fejlődhessen.

@ Nincs szükség alkotóra, ha egyszer az élet (bármilyen formában, ami lehet egysejtű, vagy akár más is) öröktől van.

De nincs. Kimondta, hogy öröktől fogva van anyagi élet? Az élő anyag az élettelen anyagból fejlődött ki, legalábbis a tudomány így képzeli, ezt valószínűsíti.

@ Az élet ezért elegendő bármilyen egyszerűbb formájában, abból már kifejlődhet minden, növények, állatok, emberek

Abból, hogy van egyszerű életforma, abból egyáltalán nem következik, hogy akkor bonyolultabb életformának is lennie kell. Ha igaz, hogy az evolúciót kizárólag a környezethez való alkalmazkodás okozza (amit én nem hiszek), akkor mérhetetlenül kicsi annak az esélye, hogy a környezeti tényezők véletlenül mindig úgy alakuljanak, hogy a fejlődés eljusson az emberig.

@ és ha van Isten és az élő, akkor talán az is.

Ennél nagyobb hülyeséget rég halottam. Isten, legalábbis a nagybetűs Isten, a keresztények teremtő Istene nem fejlődhet ki, mert akkor már az nem Isten. A kifejlődő Isten fogalmi önellentmondás. Persze egy más értelembe vett isten kifejlődhet.

2017. jún. 5. 23:34
 24/29 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen "szintű" az az isten.

Pl ha az ember megalkotja a valódi MI-t, akkor annak a gépnek a szemszögéből az ember az isten, hiszen ő teremtette. Ebben az esetben akár végtelen hosszú lánc is elképzelhető, minden istennek van teremtője.

Ha viszont Istent az ábrahámi vallások alapján képzeljük el, úgy nem volt teremtője, ő egy örökké létező entitás.

2017. jún. 6. 12:03
 25/29 anonim ***** válasza:

"Én nem tagadtam egy szóval se az evolúciót."

"Abból, hogy van egyszerű életforma, abból egyáltalán nem következik, hogy akkor bonyolultabb életformának is lennie kell. Ha igaz, hogy az evolúciót kizárólag a környezethez való alkalmazkodás okozza (amit én nem hiszek), "

Már ne haragudj, de miféle zavar van a Te fejedben?

Most tagadod, vagy sem az evolúciót? Döntsd el végre.

"Kimondta, hogy öröktől fogva van anyagi élet?"

De hát Isten mégiscsak él, nem? Ti mondjátok.

Isten=élet

Vagy nem él?

" Isten, legalábbis a nagybetűs Isten, a keresztények teremtő Istene nem fejlődhet ki, "

Ezt most miképpen próbálod igazolni? Mondjuk higgyem el, mert te erősebb vagy/ szeretnéd/ csak?

2017. jún. 6. 14:13
 26/29 anonim ***** válasza:
magát teremtette kedden a szulelymán előtt
2017. jún. 9. 21:45
 27/29 A kérdező kommentje:
#26 én is erre gondoltam:D
2017. jún. 10. 17:29
 28/29 anonim ***** válasza:
Isten öröktől fogva és örökké van. A szent biblia ezt írja róla.
2017. jún. 20. 21:29
 29/29 anonim ***** válasza:
Más szent könyvek meg mást írnak..
2017. jún. 20. 21:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!