Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mitől hihető hogy valaki azt...

Mitől hihető hogy valaki azt állítja hogy "járt a mennyországban?

Figyelt kérdés
Van erre példa a Bibliában?
2017. máj. 16. 19:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

66%-os, én is hiszek dolgokban, és vannak ilyen menyországos történetek, amiket elhiszek. Pl. ezt a történetet, amiről ebben a könyvben szó van. [link]

De a te sztorid nagyon sántít.

2017. máj. 16. 21:19
 12/21 anonim ***** válasza:

Kérdező, itt egy csomó olyan korrekt választ kaptál, amiben elég jól megindokoltuk neked, ki mit tart meggyőző érvnek, bizonyítéknak.

aki azt mondta, hogy az elmondottak Bibliávsl vsló egyeztethetőségét, az is elég világosan fogalmazott, aki egy későbbi történésre való figyelmeztetést tartott meggyőzőnek, az is...

Nem igazán értem, milyen válaszokat vársz még...

2017. máj. 16. 21:20
 13/21 anonim ***** válasza:

köszi a könyvajánlót, még meg fogom rendelni :)

én is tudom, hogy valamilyen szinten sántít a sztori, hiszen miért nem Csernobil nevét hallotta az illető, miért a saját nyelvén?

De ha azt veszem, hogy a nyelv egy igencsak földi dolog, és a mennyben bizonyára nem nyelv által történik a kommunikáció, máris kevésbé logikátlan a dolog, hogy miért nem hallhatta idegen nyelven a szót...

De mondom, ez nagyon szubjektív, kit mi fog meg. Engem ez a sztori nagyon megfogott, azon túl, hogy a könyv, és a későbbi második kötet is rengeteg egyéb történetet is tartalmaz

(Élet az élet után – Gondolatok a halál utáni életről Raymond A. Moody

Fény a kapun túl – Tudományosan alátámasztott bizonyítékok a túlvilág létezésére Raymond A. Moody)

2017. máj. 16. 21:28
 14/21 anonim ***** válasza:
*még ma
2017. máj. 16. 21:29
 15/21 anonim ***** válasza:

Vallásosként nem tudom elhinni, ha valaki azt állítja, járt a mennyországban.

Azt elképzelhetőnek tartom, hogy valaki szent (Illés, Mária például) megjelenik, de hogy halandó élő járt a mennyben és visszajött, azt nem.

2017. máj. 16. 22:15
 16/21 anonim ***** válasza:

ez érdekes kérdés

valamit a klinikai halálban lévők is tapasztalnak, olyan dolgokat is, nem feltétlenül magyarázható az elme haláltusájával, ahogy egyes nem-hívő orvosok állítják...

Az iszlám szerint például 7 mennyország van, vagyis inkább úgy mondom, a mennyországnak 7 szintje, és az ő hitük szerint a 4. fölé még a szentek, próféták sem juthatnak, hogy ott mi van, az már Isten titka.

És bár a kereszténységben ezzel a gondolattal én még nem találkoztam, mint szólás, a keresztény kultúrkörben is él a hetedik mennyország fogalma...

Tehát ha így nézzük a dolgot, közel sem biztos, hogy akik a klinikai halál állapotában kapnk betekintést, azok ugyanazt a túlvilági "régiót" tapasztalják meg, mint akik már nem térnek vissza, pláne nem azt akik szentként üdvözülnek.

2017. máj. 16. 22:27
 17/21 anonim ***** válasza:

Dante is a mennynek és pokolnak több szintjéről írt, tehát a kereszténységben sem ismeretlen ez. De én nem gondolom ezt helyes elképzelésnek. A Biblia sem támasztja alá szó szerint.

A pokol esetében még mondhatjuk, hogy igazságos a több különböző szintje, a Biblia is megkülönböztet nagyobb és enyhébb szenvedést. Azonban az üdvözülteknél már nem tartom teljesen helyesnek, hiszen minden üdvözült ugyan olyan tisztává vált (vagy földi élete okán vagy "tűz által" ahogy mondja az Írás).

2017. máj. 16. 22:48
 18/21 anonim ***** válasza:

#17, én azt hiszem, hogy ezek -akár az általam, akár az általad említettek - mind csak jelképes, látomásos leírások a túlvilágról, amik nem dokumentálni, hanem érzékeltetni hívatottak azt az emberek számára.

Hiszen a lélek eleve érzésekben, lelkiállapotokban éli meg a dolgokat, mint öröm, boldogság, emelkedettség, szomorúság, szenvedés - én úgy képzelem a túlvilág maga is ezeknek a lelkiállapotoknak az állandósulása és fizikai világ nélküli felerősödése, amihez a különböző látomásos vallási leírások csak díszletekként szolgálnak, amiket talán valamilyen formában valóban érzékelni is fog a lélek - de lehet, hogy csak szubjektív valóságként - nem tudhatom...

2017. máj. 16. 23:06
 19/21 anonim ***** válasza:

Kérdező!

„Nem lehet azt mondani: Nézzétek, itt van, vagy amott! Mert az Isten országa bennetek van.” (Lk 17,21)

Így érthető?

2017. máj. 17. 08:41
 20/21 anonim ***** válasza:

Semmitől.

Jézus kijelentette, hogy csak az megy oda aki onnan is jött.

egyetlen ember sem jött onnan csak Jézus és Ő oda is ment vissza.

Istennél van egy elrendezés, és ezt nem fogja megváltoztatni, valamit nagyon rosszul gondolnak a Teremtőről.

Persze egy új elrendezés révén 144000 ember még is lehet Jézus társ királya, akik valóban az égben szellemi testben támadhatnak fel.

Az angyaloknak sem engedi hogy ide jöjjenek, és fordítva sem lehetséges.

2017. máj. 17. 08:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!