Az emberek milyen döntésük alapján merik azt meg tenni hogy kérdőre vonják Istent a döntései végrehajtásában?
Az igazság az hogy én nekem sincs és senki másnak még az Angyalok sincs joga Istent bármi miatt is az azonnali válaszra késztetni. Mivel nem rendelkezünk mindazokkal a képességekkel melyekkel Ő rendelkezik. Ezért alapvetően jár neki a tisztelet.
Tanácsot útba igazítást védelmet kérnünk lehet de felül bírálni Őt nem helyes.
Ezt a kijelentést a vallás tanárom is mondta.
Csupán beszélgetés gyanánt írtam ki és hogy kinek mi a véleménye szerettem volna meg kérdezni.
"Az emberek milyen döntésük alapján merik azt meg tenni hogy kérdőre vonják Istent a döntései végrehajtásában?"
Tulajdonképpen nem Istent vonják felelősségre, hiszen aki ilyen értelemben nyilatkozik, minden valószínűség szerint nem hisz Istenben, hanem arra szeretnék felhívni a hívők figyelmét, hogy valahol valami hiba van a rendszerben.
Ugyanis a hit által hozzárendelt tulajdonságok illetve a mindennapi valóság ütközése számtalan morális problémát vet fel Istennel kapcsolatban.
Innen származnak a "hogyan engedhette meg Isten, hogy bekövetkezzen... " típusú látszólagos kérdőre vonások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!