Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az emberek milyen döntésük...

Az emberek milyen döntésük alapján merik azt meg tenni hogy kérdőre vonják Istent a döntései végrehajtásában?

Figyelt kérdés

Az igazság az hogy én nekem sincs és senki másnak még az Angyalok sincs joga Istent bármi miatt is az azonnali válaszra késztetni. Mivel nem rendelkezünk mindazokkal a képességekkel melyekkel Ő rendelkezik. Ezért alapvetően jár neki a tisztelet.

Tanácsot útba igazítást védelmet kérnünk lehet de felül bírálni Őt nem helyes.

Ezt a kijelentést a vallás tanárom is mondta.

Csupán beszélgetés gyanánt írtam ki és hogy kinek mi a véleménye szerettem volna meg kérdezni.

2017. ápr. 26. 07:00
1 2 3
 21/22 Darkmoon80 ***** válasza:

"Az emberek milyen döntésük alapján merik azt meg tenni hogy kérdőre vonják Istent a döntései végrehajtásában?"

Tulajdonképpen nem Istent vonják felelősségre, hiszen aki ilyen értelemben nyilatkozik, minden valószínűség szerint nem hisz Istenben, hanem arra szeretnék felhívni a hívők figyelmét, hogy valahol valami hiba van a rendszerben.

Ugyanis a hit által hozzárendelt tulajdonságok illetve a mindennapi valóság ütközése számtalan morális problémát vet fel Istennel kapcsolatban.

Innen származnak a "hogyan engedhette meg Isten, hogy bekövetkezzen... " típusú látszólagos kérdőre vonások.

2017. ápr. 26. 17:22
 22/22 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó hozzászóló: nagyon szépen​ köszönöm a válaszodat.
2017. ápr. 26. 18:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!