Az emberek milyen döntésük alapján merik azt meg tenni hogy kérdőre vonják Istent a döntései végrehajtásában?
Az igazság az hogy én nekem sincs és senki másnak még az Angyalok sincs joga Istent bármi miatt is az azonnali válaszra késztetni. Mivel nem rendelkezünk mindazokkal a képességekkel melyekkel Ő rendelkezik. Ezért alapvetően jár neki a tisztelet.
Tanácsot útba igazítást védelmet kérnünk lehet de felül bírálni Őt nem helyes.
Ezt a kijelentést a vallás tanárom is mondta.
Csupán beszélgetés gyanánt írtam ki és hogy kinek mi a véleménye szerettem volna meg kérdezni.
Szia!
Neked és vallástanárodnak van elsődleges ismereted Istenről vagy csak valahol olvastál róla? Honnét tudod, hogy Isten milyen?
Kedves Kérdező!
Szoktál imádkozni?
Ha igen, kérted már Istent bármire? Rokonod egészsége, sikeres vizsga, ne történjen baj egy utazás során, egy halott lelki üdvéért, stb...
Ha igen, belegondoltál abba, hogy mindezen kérések, vagy feleslegesek, mert Isten úgy is pont úgy rendezi a dolgokat ahogy szeretnéd, vagy ha éppen nem, akkor tulajdonképpen Istent rá akarod venni akaratának megváltoztatásra.
Úgy gondolom, sarkítva ez még a védelem kérésre is igaz, HA Istennek az a szándéka, hogy ne legyen bajod, akkor úgy sem lesz, ha pedig úgy látja jónak, hogy bajod essék, mi jogon próbálod őt az akarata megváltoztatására rábírni?
Amikor ilyet olvasok mindig az jut eszembe, hogy nem sikerült előbb megtagadni ezt a tisztátalan hitet.
Átkozott az a szellem amelyik az ilyen hozzáállást kényszeríti az emberre.
Értem! Köszönöm szépen a választ! Nagyon sok mindenben segít az Isten hála neki! Nem akarom a szándékát meg változtatni csak úgy értettem hogy nem helyes dolog Isten elé úgy állni hogy na majd te meg mondod mi mi módon és hogy legyen! Természetesen ezt nem te rád értettem csak általánosságban fejeztem ki magamat! De bizakodva remélve hittel kérve úgy állni Isten elé valamivel kapcsolatba akkor segít! Mert Jézus Krisztus ki jelentette azt hogy mind az aki kér az kap csak hittel kérje és természetesen olyat ami meg egyezik Isten akaratával!
Igen szoktam imádkozni szeretteimert a kutyámert Ő a legkedvesebb barátom persze még él! Hála Istennek!
Például azért, kérdező, mert ez az isten, szándéka szerint PARTNER akar lenni, és nem szolgákra vagy rabszolgákra vágyik. Jól tudom?
Akkor pedig az a minimum, hogy kérdezni lehet őt, és még számon is lehet kérni a döntéseiben.
Engem is bosszant, ha valaki pl. Isten egy múltbeli ítélet végrehajtását kritizálja. Pl. a kánaánitákkal kapcsolatban szokott ilyen lenni. Régészeti bizonyítékok vannak arra, hogy Isten nem véletlenül ítélte el őket, mégis vannak, akik Istent gonosznak titulálják miattuk. Úgy gondolom, hogy ez abból fakad, ha valaki nem ismeri Istent igazán, csak felszínesen. Ezért meri felülbírálni a döntéseit, mert nem bízik benne, hogy Ő mindig igazságosan ítél.
Az ima dolog az más kérdés. Bibliai példa is van arra, hogy Isten megváltoztatta az eredeti szándékát egy imádója kérésére. (I. Mózes 19: 17-22)
"Régészeti bizonyítékok vannak arra, hogy Isten nem véletlenül ítélte el őket, mégis vannak, akik Istent gonosznak titulálják miattuk."
És mégis milyen régészeti bizonyítékokkal támasztod alá egy teljes nép kiirtását?
A másik kedvencem az özönvíz: pár emberen kívül minden élő-lélegző, ártatlan embert megölt, csak mert "bal lábbal kelt fel". Válogatás nélkül. Férfiakat, nőket, fiatalokat, időseket, gyermekeket, csecsemőket. Komolyan, egy végtelen hatalommal bíró entitás ennyit tud felmutatni, hogy vízbe fojt mindenkit? A keresztény isten a Biblia alapján úgy viselkedik mint egy kisgyerek, aki nagyítóval égeti a hangyákat. Ha létezne is (de nem létezik), akkor sem követném semmiféle útmutatását, mert egy infantilis kegyetlen zsarnok.
Erős hit kell, semmi más. Józan ésszel ui. nem mész semmire. Logikus gondolkodással sajnos folyton problémákba ütközöl. Mi a k. annya abban a jó, hogy nap, mint nap láthatjuk a kis kopasz leukémiás gyerekeket, az emberek ostobaságát és gonoszságát, a természeti katasztrófák áldozatait? Miért van egyáltalán a Rossz, ha egyszer a teremtés tökéletes? Mi volt abban a jó, hogy az Ember gyarló, hogy bűnei megváltására volt szükség Isten fia által, akinek - emberként legalábbis - elég sz.r lehetett a kereszten. Egy mindentudó örökkévaló isten mindezeket előre látta, mégis fáj neki látnia a fiát a kereszten, vagy legalábbis nekünk embereknek rohadt nagyra kell értékelnünk, hogy az Atyaisten feláldozta értünk "egyfiát", mert bűneinket így megváltotta, azokat a bűneinket, miket ő öröktől fogva tudott, és előre látott, és melyek meg se történtek volna, ha ő, mint mindenható ezeket nem akarja.
Ezeket a dolgokat elfogulatlan, logikus gondolkodással nem lehet felfogni, hanem csak inkellektuális kevélység nélküli, kételyeinket elnyomó áhitatos vak hittel.
Szerencsére egyelőre vallás és gondolatszabadság van Mo-n, ezért bárki dönthet úgy, hogy fontosabb neki a racionális gondolkodás, mint az öröklét, mely itt Európában a kereszténység istenében való hit által érhető el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!