Az emberek milyen döntésük alapján merik azt meg tenni hogy kérdőre vonják Istent a döntései végrehajtásában?
Az igazság az hogy én nekem sincs és senki másnak még az Angyalok sincs joga Istent bármi miatt is az azonnali válaszra késztetni. Mivel nem rendelkezünk mindazokkal a képességekkel melyekkel Ő rendelkezik. Ezért alapvetően jár neki a tisztelet.
Tanácsot útba igazítást védelmet kérnünk lehet de felül bírálni Őt nem helyes.
Ezt a kijelentést a vallás tanárom is mondta.
Csupán beszélgetés gyanánt írtam ki és hogy kinek mi a véleménye szerettem volna meg kérdezni.
"Az emberek milyen döntésük alapján merik azt meg tenni hogy kérdőre vonják Istent a döntései végrehajtásában?"
ez maximum a vallási felekezeteden kérheted számon
aki nem hisz a keresztény mesékben a te istened egyenértékű
a rózsaszín 3 fogú unikornissal
semmit nem kérek egy kitalált entitástól és semmit nem is várok el tőle
nincs ebbe semmi bonyolult
Való igaz. Istenről, mit elvont fogalomról vitatkozni szerintem tökéletesen meddő, lévén sem mellette sem ellene nincs objektív bizonyíték.
A megszemélyesített, tulajdonságokkal felruházott konkrét istenképekről viszont már lehet az egyes hozzájuk társított jellemzők alapján beszélni.
Van Isten? Talán igen talán nem! Ki mit hisz.
Van -e egy olyan isten, aki megteremti a világot, majd nemtetszéséből a dolgok alakulása miatt vízözönnel nagyrészt kipusztítja?
Na ez már konkrét kérdés, ami objektív vizsgálat alá vethető állításokat tartalmaz.
A Biblia szövege vizsgálható, a benne ábrázolt Istenhez konkrét tulajdonságokat társít, ily módon Jehova/Él/Jahve is vizsgálható, valamint a neki tulajdonított cselekvések, történések morális szempontból véleményezhetők.
Ha Istennek olyan cselekedeteket tulajdonít egy vallás, amelyek általános morál szerint, illetve a vallás saját meghirdetett parancsolatai szerint is elismétlendők, akkor szerintem jogos a felelősségre vonó hozzáállás az ilyen esetekben, illetve kérdésként felmerül, hogy mennyiben érdemes egy olyan istenben hinni aki a saját etikáját sem tartja be, és erkölcsileg elítélhető a tevékenysége.
Bocsi vallásKRITIKA van a fejlécben!
:-)
Tudod: KRI-TI-KA!
Amúgy meg nem okoskodok: ÉRVELEK.
Szerintem eltévedtél, itt nem jó helyen jársz, van olyan rovat is, hogy VALLÁS!
Na, én nem ott írogatok, hanem itt a valláskritika rovatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!